fredag 28. juni 2013

Et minne blott...


Mmm, kan nesten kjenne duften...

Årets syrinblomstring er en højdare i hagen, men nå er det slutt for i år.
Det blomstrer litt senere enn andre steder, her oppe i høyden hos meg - men det gjør jo ingen ting, for da varer det desto lenger. Foredlede syriner blomstrer dessuten litt senere enn de "vanlige", har jeg lagt merke til. Klasene er større, fargene mer intense, og duften litt annerledes. De er fine på hver sin måte, og jeg skulle gjerne hatt begge deler, men det har jeg dessverre ikke plass til.


Men nå er det slutt. Det var gøy så lenge det varte. Nå slynger det seg en kaprifol opp i syrinbusken og skal snart overta dufteventyret.

Men - jeg lurer på om kaprifolen kverker syrinen?
Eller bruker den den kun som voksestativ, mon tro?
Syrinen ser liksom litt miserabel ut - med mye tørrkvist, så jeg er redd kaprifolen gjør mer skade enn gagn...
Det er jo så mange flinke hagedamer innom her - kanskje noen av dere vet?

Og stemmer det at blomstringen blir finere neste år om man klipper av de visne blomsterklasene, eller er det bare løse rykter? I så fall må jeg skaffe meg en ny stige, for syrinen min er ganske høy...

Ha en velduftende dag!


3 kommentarer:

 1. Syriner er en av mine favoritter. Men jeg vet ikke noe om hvordan de stelles. Jeg har lest hage-bloggene dine, du skriver så man nesten ser og lukter hagen din ;)

  SvarSlett
 2. Likner på min syrin :-)
  Hageråd kan jeg ikke gi, men sikkert noen andre som kan hjelpe deg! Fortsatt god sommer!

  SvarSlett
 3. Tror ikke det er kaprifolen som er skyld i døde grener på syrintreet, men vinteren. Det var flere brune grener hos meg, og det har ikke skjedd før. Jeg ville la kaprifolien være der den er :)
  Og tusen takk for en koselig blogg :)

  SvarSlett