fredag 5. november 2010

Hva byttehandelen førte til...

November er en transportetappe, noe vi må gjennom på veien fra sommer til jul. Det er tiden for kakao med kanel, bål på peisen, strikketøy – og klær av ull.

Jeg er en praktisk strikker. Jeg strikker stort sett praktiske ting som er gode å bruke til hverdags. Komfortabel og varm er viktige stikkord her. Det behøver ikke være så flott, bare det er godt (dagens dikt). Og nå har jeg produsert en genser, det er nesten en sensasjon – det er lenge mellom hver gang jeg får ferdig ordentlige plagg til meg selv. Den er allerede prøvekjørt og godkjent - av meg selv.


For lenge siden ble jeg bloggkjent med Ruth. Senere ble vi kjent i virkeligheten også. Blogging fører mye godt med seg. Vi byttet garn – Ruth fikk norsk sokkegarn av meg og jeg fikk skotsk New Lanark-garn av henne. Ordentlig skotsk ullgarn i en nydelig, gråbrun farge som het Gritstone (sandstein), og jo mer jeg omgås den fargen, jo sikrere blir jeg på at det er den fineste fargen som fins. Garnet lå en stund til modning i min garnkjeller, før det ble til en genser.


Genseren er strikket ovenfra og ned, på aller enkleste måte, med raglan, lett innsvinget og med rullekanter. Den er litt lenger bak enn foran. Siden jeg var litt usikker på om jeg hadde nok garn til en hel genser, ble det med noen striper av Kirkcaldy-garnet fra Malsen og Mor. Jeg tror nesten det er samme garn? Striper er alltid gøy, og det går MYE fortere å strikke. Og alle fargene er så dype og fine! Garnet er veldig ullete, uten å klø, og samtidig er det lett og luftig. Dette er virkelig et favoritt-garn, som egner seg utmerket til enkle plagg, glattstrikk og rillestrikk - der fargene virkelig kommer til sin rett.


Sånne gensere liker jeg. Ikkeno’ krimskrams, behagelig å ha på, akkurat passe tykk og varm.

Genseren er strikket på enkleste vis, uten short rows i nakken, så her er en idiotsikker løsning for å se forskjell på foran og bak i en fei:


Og se, den matcher nesten perfekt til yndlingsskjerfet som jeg strikket i fjor! Skjerfet er rundstrikket i melerte farger i Tynn Alpakka, og er deilig og varmt og mykt, og det har blitt MYE brukt. Men – strikker man av kvalitetsgarn, får man kvalitetsplagg – som varer i all evighet, og skjerfet er like fint det. Jeg kan virkelig like klær som varer i all evighet – det er lettvint, praktisk og miljøvennlig.


Genseren bruker jeg til jeans. Med yndlingsskjerfet, den nye yndlingsveska fra norske Moo, og Regiasokker i yndlingsfargene – som også ser ut til å vare evig, er jeg kledd for en dag i norsk november. Jeg håper genseren også vil vare evig.


Garn: New Lanark i fargen Gritstone (gråbrun) og Kirkaldy 2-tråds fra Malsen og Mor i fargene Bjørnebær (mørkerød), Blåbær (lilla) og Denim (blå), til sammen ca 460 gram.
Pinner: 3,5 mm
Oppskrift: Ingen oppskrift. La opp 112 masker, kun rettstrikk, raglan, lett inn- og utsvinget, forlenget med short rows bak nederst.
Konklusjon: Fornøyd!Ønsker alle som er innom en riktig god helg!

18 kommentarer:

 1. Nydelig genser du har strikka deg og så ser den så god ut!! Ha ein flott fredag:))

  SvarSlett
 2. Superfin genser som du kan bruke i årevis og så flott lar seg kombinere med det fine skjerfet ditt. Nydelige farger du har satt sammen med fine striper. :))

  SvarSlett
 3. Hvor er den flot. En god ide med short rows nederst på trøjen og jeg er vild med dit broderi :-))

  SvarSlett
 4. Den var utrolig flott:-D
  Skjønner Godt det er en ny favoritt!

  SvarSlett
 5. Åh, så deilig med sånne evighetsplagg! Og jeg digger "bak"-merket!

  SvarSlett
 6. Ååååå...for en herlig genser!! jeg sier det samme som deg, det skal være behagelig og ikke noe "fancy-scmansy".
  Tenk at alt du hadde fra før matchet så perfekt, da!!

  I natt har jeg ligget med geitesjalet mitt rundt meg. Jeg fryser så veldig for tiden, og kan ikke finne pysjamasen min(flanell)
  Så i dag morres bestemte jeg meg for å kjøpe inn garn til en trøye i geitegarn. Bjørg kommer med mere garn til uka, så da er det bare å finne en farge!!!
  Skjønne sokker du viser i det forrige innlegget!!
  Ha en kjempefin helg,Klem.

  SvarSlett
 7. Superfin genser! Fint med tynne striper og fargene var lekre. Praktiske plagg får man aldri nok av!

  Veldig bra match med skjerf, sokker og veske. Jeg strikker for mye på impuls, så sjelden jeg får til sånt, men stilig er det!

  Nå fikk jeg veldig lyst på praktisk hverdagsgenser, men alt må vente til etter jul for tiden.

  Ha en strålende helg! (I den grad novemberhelger kan stråle da) :)

  SvarSlett
 8. Flott genser! Jeg likte veldig godt den kreative "bak"-løsningen din også :-)

  SvarSlett
 9. SÅ FIN GENSR DU HAR STRIKKET DEG :) OG JA, DET ER DET SAMME GARNET SOM MORMALSEN HAR, DET ER SPUNNET VE NEW LANARK SPINNERIET, GOOGLE NEW LANARK SÅ FÅR DU EN KOSELIG LESE OPPLEVELSE. HA EN FORTSATT FIN HØST/VINTER :)

  SvarSlett
 10. Denne likte jeg:)
  Plagg som er anvendelige og varme og uten å klø - det er supert det!
  Flott stripemønster og det skjerfet så nydelig ut. Jeg skjønner godt at det er mye brukt.

  SvarSlett
 11. Så flott den ble. En ordentlig bruksgenser VIRKELIG. :) Jeg syns fargen er lekker jeg også og jeg bruker jakken jeg strikket av det kjempemasse.
  Det er en stund siden jeg var nede i New Lanark, jeg burde kanskje ta meg en tur før vinteren kommer hit på ordenlig. Det er uhorvelig bratt ned dit.

  Vi kjører hjem fra Aberdeen i dag og nå har jeg tenkt å tilbringe noen dager hjemme og da kanskje jeg får tid til andre ting også. Som å blogge f.eks.

  Ha en super helg.

  SvarSlett
 12. Så deilig!
  Ha en flotters helg!

  SvarSlett
 13. Det der var jo en kjempegenser!
  Så flott! Enkel og grei!

  SvarSlett
 14. Så flott den er!

  Er blitt mer frossenpinn i høst enn jeg har vært, kanskje skyldes det at jeg har tatt av noen kilo. Så nå vurderer jeg å strikke ei undertrøye. Har liggende noe ullgarn fra Nøstebarn som jeg strikka ulltrøyer av til ungene da de var små. Husker at de ble så myke og deilige i bruk.

  SvarSlett
 15. Det er den greieste oppskriften jeg har lest på lenge: legg opp 112masker på pinner nummer 3,5. Takk, tror faktisk det er alt jeg trenger å vite for å komme igang med en genser i Finull av årgangstypen. Raglan fra toppen er grei sånn!
  Likte genseren din godt, den er helt sikkert god i bruk.

  Ha ei flott strikkehelg.

  SvarSlett
 16. Urtjusig tröja. Jag tycker att den blev hellyckad. Du har lyckats väl med färger och randning. Och tack för den för mej nya länken till en ny garnleverantör.

  Ha det bra!

  SvarSlett
 17. Vackert - och vad förtjust jag blir i texten i nacken!

  SvarSlett