fredag 5. juni 2009

Unnskyld meg...


... men hvor ble det av sommervarmen?? I dag er det ti grader her. Igår var det fire, så jeg klager ikke, men jeg fryser.


I dag morges gikk optimisten ut etter posten i bare t-skjorta (ja, jeg hadde på meg bukser også da) - og holdt på å fryse i hjel. Flaks at jeg har ryddet i strikkekurven og nettopp gjort ferdig et godt og varmt skjerf! Da det var som kaldest i vinter, følte jeg behov for et tykt skjerf i myk og god alpakka til å surre meg inn i. Jeg trodde - - som alltid når jeg strikker skjerf - - at det skulle være fort gjort. Det var det ikke. Det tar faktisk veldig lang tid å strikke skjerf - - i hvert fall lange skjerf på nesten to meter. I hvert fall for meg, som strikker så mange ting samtidig.


Skjerf i tre farger Tynn Alpakka fra Du Store Alpakka, i dype, melerte farger, 5-6 nøster. 120 masker, pinne nr 3, strikket som en rund tube. Enklere blir det ikke, og ikke stort varmere og mykere heller. Jeg regner med at det blir vinter igjen om noen måneder, og da kommer det godt med. Men foreløpig er det for varmt - jeg tok det bare på for å ta bilde av det.
Og unnskyld at jeg spør - - igjen - - men hvorfor er det så vanskelig å ta bilde av seg selv?? Det er jo kul umulig - men ganske gøy, det skal sies. Og t-skjorta og kamera matcher jo... Til slutt måtte Sønnen komme meg til unnsetning og tok et bilde av skjerfet og Moderen i hurten og sturten.

Så får vi håpe på sommer og sol igjen!12 kommentarer:

 1. Ja, dette var jammen det rette å finne fram nå om dagen. Brrrr... Satt og så på mønster til ulljakke tidligere i kveld. Må jo ha det skal man få vært litt ute i "sommer"

  SvarSlett
 2. Ja sommeren har iallefall ikke gjemt seg her. Her er det ikke mange gradene på morgenen, og er vi heldige blir det tosifret om dagen - kanskje 10... Men det regner iallefall ikke - det bare blåser... Nydelig skjerf du har strikket, så flotte farger. Slike skjerf tar sin tid ja, det er jo ikke akkurat morsom strikkk heller da. Jeg sliter her med kjedelig sjal og kjedelig jakke - og jeg har IKKE lov å starte på noe annet før BEGGE er ferdige!!! Hehe å ta bilde av seg selv er ikke lett nei, det blir mange søppelbøttebilder ut av de forsøkene. Nå bare venter jeg på at natten skal komme :-) Jeg har kjøpt ny madrass og hentet den i dag, og den kjennes såååå deilig å ligge på. Gleder meg jeg :-)

  SvarSlett
 3. Halsduken är snygg, du är snygg och bilderna ser härligt fyllda med stickglädje ut :-)

  /Janette

  SvarSlett
 4. Så du gillar också randigt, kul. Din halsduk behövs verkligen idag. Den är jättefin. Norges nationaldag bjöd på bättre väder än Sveriges. =)
  /Myggan

  SvarSlett
 5. Så koselig å få besök av en norsk bloggerinne :). Selv har jeg bodd i Oslo i åtte år på 90-talet. Nydelig sjerf du har strikket! Selv elsker jeg garnerne fra Du store Alpakka!

  SvarSlett
 6. Ja, brrrr. Min nabo hadde akkraut samlet sammen alle vinterklær og vasket og lagt vekk tirsdagen, så jeg tror nå det her er hennes feil :-) Vi får trøste oss med at det er tidlig på sommeren - og en grunn til å kjøpe eller klappe på ullgarn....

  SvarSlett
 7. Jag håller med - vart tog sommaren vägen. Vi hade frost i natt här nere i Göteborg.

  SvarSlett
 8. Halsduken är så vacker.
  Du har en go känsla för färger.
  hej fr. Koftan

  SvarSlett
 9. Det skjerfet ble kjempefint! Deilige og rolige toner! Og godt å se at du fikk til et bilde til slutt. Tror ikke det er meninga at man skal ta bilder av seg selv på strak arm. Det blir som regel bare dobbelthaker og rare neser og jeg vetikkehva. Og så kommer alt du ikke ville ha med på bildet, mens det du ville ha med blir bare blørr...=P

  Kos deg med skjerfet ditt, i dag er det kaldt nok til at det kan brukes spør du meg!

  SvarSlett
 10. Så flott det skjerfet var og sikkert veldig varmt,mjukt og godt, eg og er veldig glad i den alpakkaen der:)

  SvarSlett
 11. Färgerna är så vackra ihop!
  Kul bilder - det är liksom så det ska se ut på en blogg...
  (Ang. min sjal så är mönstret från Marinne Isager o köpt på Strikk i Göteborg. Men det är superenkelt; slät sjal med lite resår innan en enkel spetskant tar vid.)

  SvarSlett
 12. For et fint skjerf! Det var en veldig lur måte å strikke det på. Det blir jo litt ekstra luftig, samtidig som du får et helt glattstrikket skjerf. Jeg bruker ikke kalle slikt kjedelig, men tv-strikking :)

  SvarSlett