onsdag 18. november 2015

Snapshots / Oslo i et rekeskall...

Oslo er en fin by, i grunnen. Her en dag var jeg hos frisøren min på Grünerløkka. Det var før den første snøen kom. Jeg hadde ikke tenkt å ta noen bilder egentlig, men det var så fint der, så det var ikke til å unngå. Bare noen snapshots med håndholdt, lite kamera i forbifarten, av en fin by.


De har pusset opp Paulus kirke, den har blitt så fin. 
Så får vi bare håpe at sommergjestene i Birkelunden ikke fortsetter å bruke den som pissoar.


Staselige trær rundt Paulus kirke. Det er gull i toppen!


Tenk å ha takterrasse der oppe i det høye! Over byen, på toppen over 5. etasje. 


En birk i Birkelunden - rammet inn av byens trikkekabler.


Vend blikket oppover, så får du se mye fint. Byen er ikke bare skitne gater og asfalt.


Ikke så dumt med et hus som matcher himmelen.


I den gamle seilduksfabrikken holder Kunsthøgskolen til. Men skiltet er nytt.

Fin hovedstad vi har hertillands!

Ha en finfin dag!

9 kommentarer:

 1. Tro meg eller ei, jeg har besøkt hovedstaden vår bare en gang, i 1983. Hehehe. Og årsaken var en helt spesiell anledning, kong Olav var 80 år og skulle feires med pomp og prakt. Medlemmer av Noregs Ungdomslag møttes i Oslo og laget et fantastisk bunadstog som marsjerte forbi slottet. Der sto celebriteter fra hele Europa som vi vinket ellevilt til. Haha. Det som gjorde at dette ikke var 100 pro. vellykket, var været. Det øspøste, og bunadstoget ble direkte overført på NRK,
  derfor ikke lov med paraply. Vet du hvor tung en Sognebunad er når den er klissvåt? Ikke jeg heller, men den "legger på seg" flere kilo. Men opplevelsen var fin, uansett vær. Om kvelden var vi på rådhuset, konsert med Lillebjørn Nilsen. Han hadde mye trivelig snakkis mellom visene, artig. Etterpå var det dans. Juhu. Flere av salene i rådhuset ble tatt i bruk, musikk i hver og en. Så der var livat, over 1000 bønder i byen som svingte seg i polsen. :))) Morsomme minner fra Tigerstaden, og det ble med de. Dette var en fin anledning å mimre, det liker jeg. Aldri vært reiselysten jeg, ikke i 5 min. engang. :) Sånn er jeg. Kultur her idag, stor konsert som skal foregå i en svær hall på fabrikkområdet. 700 solgte bill., så dette er bortimot en begivenhet i bygda. Fin onsdag til deg og.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det hørtes ut som en morsom og livat tur!
   Det er sannelig mye kulturell aktivitet i bygda di - har jo sett den på TV flere ganger i sommer, og stadig er det div arrangementer og utstillinger. Trenger jo ikke reise noe sted da, når det er full fres på heimefronten :-)

   Slett
  2. Konserten jeg var på skal vises på NRK 1 i romjula. :))) Høyanger fyller 100 år iår og det gir grunn til å feire!!

   Slett
 2. Fine bybilder! Morsomt at du frekventerer Grünerløkka, det er min bydel gjennom mange år :) Jeg bor litt i utkanten av den nå, men jeg har også frisøren min der, på Billie Bangs. Og så var jeg nabo med en salong i flere år, lurer på om det kan være dit du går ...? Sofienberggata?

  Fin dag til deg også!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg klipper meg hos Balanzera i Sofienberggata. Det var en av de første "grønne" frisørene i Oslo, nå er det sikkert flere. Og jeg er veldig godt fornøyd med dem :-)

   Slett
  2. Det var den jeg tenkte på :-) Jeg gjettet på den pga den økologiske profilen, det er sikkert ikke SÅ mange frisører det er verdt å dra helt til Grünerløkka for :-) (Men Billie Bangs er en av de andre som er verdt det!)

   Slett
 3. I sånt vær må man jo bare bli glad, og knipse noen flotte bilder.
  Takk for at du delte bildene, de "lyste opp" en litt trist og grå morgen her!

  SvarSlett
 4. Var det noen som sa noe om å løfte blikket? Du har øynene med deg. Flott!
  Her har vi vinter, såpass med snø at vi måtte brøyte gardsveien og noen kuldegrader. Helt normalt og helt greit.
  I dag avslutta jeg klingebaksten for denne gangen, og nå koser jeg meg med litt strikking før middag.
  Lite uteliv om dagen, men jeg rekker ikke alt. Travel pensjonist, må vite.

  God onsdagskveld fra Ingunn

  SvarSlett
  Svar
  1. Her fikk vi første snøen på mandag. Den ligger fortsatt her oppe i "høyden" hos meg - men det er bare et par cm. Det er i grunnen nok for meg :-)

   Slett