mandag 23. november 2015

Hønse...

I sommer ville jeg slå ut håret og strikke hønsestrikk.
Jeg elsker jo hønsestrikk, men hittil i livet har jeg bare strikket hønsevotter og -luer, nå ville jeg strikke en hel jakke. Skal det monne litt i restegarnet, må det store prosjekter til.

Jeg hadde en bærepose med Pt5. Det er et sympatisk garn, selv om det er superwash, og fortjente derfor en bedre skjebne enn å bli liggende i en plastpose i kjelleren. Det var rester og stumper og stykker i alle slags farger, blant annet etter dette teppet, denne genseren, diverse sokker, og garn jeg har blitt forært. Som det står på Pts nettside: "Passelig tykt sportsgarn, mykt og supergodt å strikke med".


Jeg kom veldig godt i gang. Ja, faktisk ble jeg halvferdig, før jakka ble liggende i posen.... og der ble den. Snart på tide  grave den frem igjen! Denne borden så jeg på en jakke på Tone Loengs utstilling på Koftefesten i Trondheim i vår - du ser den på det nederste bildet her,


...og denne er fra et gratismønster på Ravelry. Det blir mye botanikk i denne jakka.


Denne borden er fra denne kofta, som jeg kjøpte brukt. Siden jeg strikker med restegarn, blir det alle mulige farger i mer eller mindre skjønn forening. Det er det jeg elsker med hønsestrikk. På tide å strikke videre!

Fortsettelse følger.

Jeg har forresten forandret på skriftstørrelsen i dette innlegget, hva syns dere om det? Store bilder og store bokstaver - er det ok?

Eller er det bedre med de små?

11 kommentarer:

 1. Da jeg så bloggbildet på lista mi på bloggen min, tenkte jeg "Fyrstikker" med en gang.
  Det minna bildet meg om :o)
  Veldig godt å både lese og se her inne hos deg nu.
  Kos deg med kofta di.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, ja jeg koser meg med dette strikketøyet. Tar en runde nå og da, mens jeg planlegger neste bord. Men direkte PENT blir det ikke - blir nok en typisk "hjemme-kofte", dette :-)

   Slett
 2. Større bilder og skrift er for min del kjempebra! Spesielt store bilder liker eg, det er så mange som legger ut små bilder som det er vanskeleg å se detaljer på.
  Hønsestrikk er ein flott måte å bruke restegarn på, ditt ser spennande ut.

  SvarSlett
 3. Herlig med hønse-strikk! Siden du spør, så setter jeg pris på stor skrift og store bilder.
  Synes dette er prima!

  Fortsatt god mandag!

  SvarSlett
 4. Hønsestrikk er gøy! Det skal være en herlig mix av farger og mønstre, det blir det fineste. Dette ser lovende ut!

  Likte de store bokstavene dine, behagelig å lese. Så det kan du gjerne fortsette med. :)

  SvarSlett
 5. Supert med store bilder og bokstaver! Jeg har alltid hatt det på min blogg og må si jeg ikke helt skjønner vitsen med å ha mer bakgrunn enn innhold. Fint for svaksynte er det også.
  Blir moro å se jakka di ferdig. Takk for smaksprøvene :)

  SvarSlett
 6. Jeg tenkte også på Nitedalsesken! Ang. bilder kan de jo forstørres ved å trykke på bildet, så hipp som happ sånn sett, men store bilder er jo fint da. Teksten spiller ingen rolle for meg. Det blir nok en flott genser!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det passer jo fint, siden jeg bor i Nittedal! Fyrstikkfabrikken ble riktignok flyttet herfra lenge før min tid - men da fabrikken ble revet, kjøpte min oldefar (eller var det tippoldefar??) mursteinene derfra og bygde fjøs. Så gården jeg kommer fra, er bygd opp av Nitedalens gamle fyrstikkfabrikk. Og bildet på fyrstikkeskene er jo kjempefint! :-)

   Slett
  2. Oi, så morsomt! :) Og ja, fyrstikkeskebildet er veldig fint, og fargene er flotte synes jeg!

   Slett
  3. Så morsomt Anne, ja det finnes ikke tilfeldigheter, det er et nøye planlagt mønster :)
   Etter hva jeg tror i alle fall.

   Slett
 7. Skal bli kjekt å få følge med jakka di, for det får vi vel? Hønsestrikk er morsomt. Produserte en del av den sorten i "gamle dager." Du er så god med farger at dette går nok strykende, og jakka blir unik.
  Større tekst og bilder, midt i blinken for meg. Ha en finfin dag.

  SvarSlett