onsdag 18. september 2013

These socks are made for walkin'...

... and that's just what they'll do... (*)


Nok et par brune sokker til Gemalen. Såkalte Plain Vanilla (= enkleste sort), med snurrevrangbord, forsterket hæl og flat tå. 85 gram Fabel og 72 masker på pinner 2,5. Det var det hele.
Gemalen var ikke til stede da bildet ble tatt, så det er mine føtter i litt for store sokker. Egentlig er det meningen at de skal sitte som støpt - de er jo tross alt made for walkin'.

(Og hvis du syns du har sett sokkene før, så har du det, her).


Sjalet ble forresten rekket opp - takk for alle kommentarer! Det var nesten enstemmig enighet om det. Men - det er nesten ikke til å tro - da jeg begynte på nytt og leste og strikket meg nedover i oppskriften, så viste det seg at jeg hadde gjort riktig på første forsøk likevel!! Akk ja sann. Sånn kan det gå når man strikker natterrstid, delvis i koma. Nå strikker jeg altså på nytt, men på en annen måte, og håper det blir penere denne gang. En ting er sikkert: Dette sjalets skjebne henger i en tynn tråd, bokstavelig talt... En tynn tråd Madelinetosh Tosh Merino Light, for å være helt nøyaktig. Dyrt og deilig garn, så det bør bli bra.


(*) Og siden noen av leserne mine er yngre og ikke var født engang da dette skjedde: "These boots are made for walking" var en #1-hit med Nancy Sinatra i 1966.

17 kommentarer:

 1. Herlige og heldige sokker som er "født" til et liv som sokker liker, å gå.
  Ha en fin onsdag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, vi får håpe de gjør jobben sin. Gemalen sliter ut sokkene fortere enn jeg greier å strikke nye, men LITT walking blir det nok på disse osgå, så lenge de varer :-)

   Slett
 2. Flinke iherdige produktive deg! Det er alltid så hyggelig å lese hos deg - du skriver positivt om strikking og turer og bikkje og granskog. Og så strikker du så utrolig mye! Hvor mange timer strikker du egentlig om dagen?
  (Jeg er født i 1969 - men jeg har jo sangene inne allikevel...)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det varierer veldig hvor mye jeg strikker hver dag - har aldri målt. Har en sykdom som holder meg mye i ro i heimen, og voksne, utflyttede barn, så jeg har nok mer strikketid enn gjennomsnittet.

   Slett
 3. Huff, aldri kjekt å rekke opp, og hvertfall ikke når det var rett i utgangspunktet. Lykke til med sjalet. Sokkene ser ut til å være helt etter gemalens smak her i huset også.

  SvarSlett
  Svar
  1. Var jo litt ergelig, ja, men det var jo ikke pent, så det var like greit. Jeg strikker alltid om igjen hvis jeg ikke er fornøyd :-)

   Slett
 4. Flotte manne-sokker igjen!! :-) De ser veldig gode ut!
  Synd med det sjalet ditt...men det er jo godt du ikke tar det så tungt...og det høres ut som du har godt pågangsmot til en omstart!! (Hadde det vært meg, så hadde vel hele sjalet ligget slengt i en krok...jeg er veldig utålmodig og lat på å rekke opp...)
  Lykke til med nytt sjal!! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Haha, jeg tenkte faktisk på akkurat det - først når jeg rekket opp og så når jeg satt der med alt krølle-garnet og oppdaget at jeg ikke hadde gjort feil likevel: "Hadde det vært noe temperament i meg, så hadde jeg vel kylt hele strikketøyet i veggen nå?" Det var det altså ikke - null temperament i denne kjerringa (i hvert fall når det gjelder materielle ting som strikketøy og sånt...).

   Slett
 5. Flotte sokker - her må gemalen vente i tur men har disse i planene.

  SvarSlett
  Svar
  1. Egentlig helt vanlige sokker, men MED snurr :-)

   Slett
 6. Fine sokker, artig tekst som alltid hos deg - og så gleder jeg meg til å se sjalet ditt når du har kommet litt lengre på vei:-) Enig med deg; jeg rekker også opp når jeg ikke er fornøyd:-)(senest flettegenseren i Cotinga pga en flette som var på ville veier... )
  Ha en fin dag!
  Merete

  SvarSlett
  Svar
  1. Oj, jeg leste nettopp et sted hvordan man rettet opp en flette langt nedi strikketøyet - uten å rekke opp alt. Veldig smart. Men HVOR i alle dager var nå det...??

   Slett
 7. Strømpene er så fine! Og ser at "bootene" matcher strømpene, eller omvendt ;). Lykke til med sjalet! Håper det blir vellykka denne gangen! :)

  SvarSlett
 8. Kjekke sokker,men ser vanskelig ut. Ser ut som om de sitter som støpt på foten da.
  Klem

  SvarSlett
 9. Slike spiralsokker er toppers. Strikket slike til ungene da de var små, og de passet i årevis, og satt godt på foten.
  Skjønne Tinka i innlegget over her. Forstår godt hun får mye kos når dere er på tur.
  Så var det fredag, for noen er det starten på helgen, for meg er det første dag på jobb etter ferie, og jammen skal det jobbes imorgen også.
  God helg.

  SvarSlett
 10. Tøffe sokker du strikker:) Lykke til med sjalet du strikker, håper resultatet blir bedre denne gang! Jeg er født i 81, men hører mye på musikk fra 60 og 70 tallet;)

  SvarSlett
 11. Heisann Anne! Flotte sokker til gemalen! Du inspirerer veldig!
  Sangen til Sinatra har fulgt meg i oppveksten, og den er kjempetøff!
  Jessica Simpson gav ut samme sangen på 2000-tallet, sammen med Willie Nelson, men den ble nok ikke en like stor hit da. Se videoen på youtube: http://youtu.be/DPtfsk4ETjM Men den velkjente rytmen er absolutt på plass. :-D
  God Helg! Heidi

  SvarSlett