torsdag 26. september 2013

Halve...


For lenge siden la jeg ut en oppskrift her på bloggen - med pulsvanter. Jeg visste ikke helt hva jeg skulle kalle dem, så jeg bare slang på "Annepålandets Mitts" - og det ble de hetende. Det er mange som har strikket dem, og de har en hel del hjerter på Ravelry (nesten 500 - det er nesten helt utrolig).

Men hva heter egentlig dette? Det er ikke votter, ikke vanter, og ikke pulsvarmere.
Pulsvanter, kanskje? Torgvanter? Halvvanter? De er jo ganske halve, så jeg tenker vi kaller dem det.

De gusjegrønne jeg strikket for lenge siden har vært innom bloggen mang en gang. Etter å ha vært med på moroa i tre sesonger, er de blitt litt lurvete, så jeg trengte noen nye.


Jeg strikker mest i grått og klare farger til meg selv. Forandring fryder, så nå ville jeg strikke noe i grumsete høstfarger. Gravde frem Cotinga fra lageret, som jeg skrev om her - en grumsete gul (#9024), en grumstete kamelbeigeaktig (#2643), og så litt mørkerødt  (#4454) i begge ender. Her skulle restene til pers - da er det fint med striper. Cotinga kommer i litt snurrige, men veldig fine farger.


Ble veldig fornøyd med fargene her, og passformen er perfekt. Det gikk med ca 90 gram garn. Oppskriften er altså her. Strikket på pinner nr 4. Lett som en plett - du strikker dem på en kveld eller to, alt ettersom hvor spennende krimmen på TV er. "Broen", for eksempel, er veldig spennende og krever at man følger med litt, så da tar strikkingen litt lenger tid. De ble utrolig deilige og myke i Cotinga, og er allerede prøvekjørt og godkjent.

Kvaliteten på bildene er litt skral, tatt innendørs på kveldstid. Jeg mangler rett og slett en fotomodell. Strengt tatt mangler jeg en fotograf også. Men man gjør så godt man kan.


Tommelen kan man lage så lang - eller kort - man vil. Jeg liker at den er litt lang. Det er jo fingertuppen man bruker - til å taste meldinger på telefonen, låse opp døra, plukke opp hundebæsj, kle på barnehagebarn, pusse nesa, kjøre bil, lese avisen, handle mat etc etc etc, uten å ta halvvantene av. Ja, man kan faktisk strikke med vantene på også, en ikke ubetydelig faktor i et kaldt vinterland. Dette er et godt julegavetips!


Hvis det blir varmt i sola, er det bare å brette opp - - -


- -  og blir det kaldt i skyggen, er det bare å brette ned. Kjekt!

Og det var i grunnen alt for i dag. Ha det godt!

23 kommentarer:

 1. Det var jo en ide å finne frem halvvantene igjen. Tenke, tenke: Jeg har strikket bare ett par, skulle selvsagt hatt flere! Mine er mørk brune, kan jo være litt dristigere med fargene...Yes. det skal skje idag! Takk for tipset.
  Ønsker deg en fin dag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Brunt er jo alltid fint da - en av mine favorittfarger gjennom alle tider. Kanskje det var restene etter vantene dine jeg strikket sokker av nylig? Det var i hvert fall et nydelig, mykt mørk brunt garn blant de jeg brukte der :-)

   Slett
 2. Så fina halvvantar!!=0) Praktiskt att man kan "förlänga" dem och vika ner, om det blir kallt. De röda ränderna är verkligen pricken över i!

  SvarSlett
 3. Så fine høstfarger. Skal jammen lete frem noe garn og strikke noen halvvanter til julegaver. Og kanskje jeg rett og slett skulle strikke noen til meg selv også? Tusen takk for at du har lagt ut mønsteret.

  SvarSlett
 4. Vid hundpromenaden kl 5 i morse tänkte jag det var dags med ett nytt par och funderade var jag hade oppskriften :) Det blir nog mitt fjärde par - takk för oppskrift!
  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 5. Disse er jo helt nydelige da så skjønner godt at de blir strikket mye :D

  SvarSlett
 6. Riktig fine ble de :-) Jeg er nær ved å la meg overbevise om at Cotinga må prøves!

  SvarSlett
  Svar
  1. Kan strikkes i mange andre slags garn også - Freestyle, Nepal, dobbelt tynn alpakka mmm. Jeg har sett masse forskjellige varianter rundt omkring på diverse blogger. Men jeg ble veldig fornøyd med Cotinga-varianten!

   Slett
 7. They look great, love the colour combination as well.

  SvarSlett
 8. Vi har inte kommit igång med Tv ännu i huset men vi har kollat in Bron på laptopen i sängen och då blir det inget stickande! Smarta vantar!!!

  SvarSlett
 9. Så gøy!!! Alltid flott når strikkere deler sine design!! Du er så flink Anne!!! Knallfine votter!!!

  SvarSlett
 10. Dei var lure, må visst snika dei inn i strikkekøen!

  SvarSlett
 11. Jeg har strikket flere par og er glad i alle sammen. Men jeg trenger alltid flere par. Minst ett par pr ukedag slik at man kan velge det paret som passer humøret best den dagen.

  SvarSlett
 12. Så fint at du minte meg på de fine pulsvantene dine igjen. Jeg satt halve kvelden i går og lette etter mønster til pulsvanter uten å finne noe jeg ble helt fornøyd med. Lurer på om jeg ikke skal legge "fingering"-garnet på hylla litt og prøve ut litt Hifa pelsull til disse? Høres ut som en plan. God helg! :)

  SvarSlett
 13. Disse må jo bare strikkes! Herlige vanter, jeg må se etter i nøstekorga mi hvilket garn jeg skal ha.
  Tusen takk for oppskrift:))

  SvarSlett
 14. Halvanter kan jeg like, perfekt for både høst og vår!

  SvarSlett
 15. så fine! Likte veldig godt de duse stripene, og den røde detaljen!

  SvarSlett
 16. Kjempefine! Liker både fargene og fasongen! Smart med opp-brett! Takk for at du deler!

  Ha en fortsatt fin søndag!

  Klem

  SvarSlett
 17. Kjempefine!!!! Likt veldig godt fargane du hadde bruk.

  SvarSlett
 18. Så utrolig fine disse ble! Kjempepraktiske! Når jeg går tur om vinteren så starter jeg ofte med votter på, men må ta de av etter en stund. Med slike som disse, kan man jo bare brette opp! smart!

  SvarSlett