torsdag 5. september 2013

Mysterievotter...

Jeg er med i en gruppe på Ravelry som heter "I Make Mittens". Anbefales om man liker å strikke votter og vil følge litt med på hva som rører seg på vottefronten.


I juli hadde Tori en KAL med en mysterievott, der man fikk oppskriften bit for bit gjennom hele måneden. Og det ble strikket uhorvelig mange fine votter i flotte fargekombinasjoner.

Jeg var en av teststrikkerne, og hadde strikket den ene votten på forhånd. Den andre strikket jeg i juli. Men ting tar tid - og her kommer endelig bilder av vottene  :-)


Oppskriften finner du altså under linken litt lenger opp her. Jeg strikket på pinner 2,5, med Jamieson's Shetland Spindrift i mange farger. Dette er et vidunderlig deilig, typisk shetlandsgarn. Det er ullete og lubbent og gir vakre fargeskift som liksom glir over i hverandre - perfekt for Fair Isle-strikking. Litt mindre perfekt for vottestrikking der mønsteret skal komme klart og tydelig frem, har jeg funnet ut etter hvert. Da jeg strikket prøveeksemplaret, var jeg godt fornøyd med fargene, men da jeg så alle de andre flotte vottene som folk strikket, fant jeg ut at jeg burde ha valgt farger med mer kontrast, og et garn som definerte mønsteret litt bedre. Finull eller PT2 hadde sikkert vært et bedre valg. Men - fargene er vakkert melerte, og vottene ble både tette og lette og deilige å ha på, så det er tross alt et ypperlig vottegarn.


Oppskriften var flott, vottene har fin fasong og passer perfekt på hånden. Tori lager flotte votter - jeg har strikket flere av hennes oppskrifter før. (Disse, disse og disse).


Først var jeg litt skeptisk til "blondekanten" - for jeg er ingen blondedame. Men nå syns jeg det er det fineste på hele votten, og kan godt tenke meg å bruke den på flere votter. En artig vri på vrangborden.

Mysterievotter - eller vottemysterier - er gøy. På "I Make Mittens" er det et nytt vottemysterium i oktober, med Rose Hiver som designer. Og flere mysterier følger etter hvert. Meget mystisk.

Ønsker deg en fin & flott dag!

8 kommentarer:

 1. Åh, så fina vantar!! Och så härliga färger! Jättefint med volangkanten, det är verkligen pricken över i!!=0)

  SvarSlett
 2. De var lekre, og blonde kanten superfin :-)

  SvarSlett
 3. Kjempefine og helt annerledes enn andre mønstervotter jeg har sett! Artig å bevege seg bort fra den tradisjonelle åttebladrosa. Ser denne modellen er fin i andre fargekombinasjoner også.
  Jeg har vaska rundt stua i dag. Et storarbeid, men nå er det meste på plass igjen, og i kveld skal jeg kose meg og strikke.

  Ha en riktig fin kveld du også!

  Klem

  SvarSlett
 4. Syns de er fine jeg, Anne, ser veldig gode og varme ut også:-)

  SvarSlett
 5. Veldig flotte votter! Artig mønster og ikke minst, artige farger. Samtidig er de elegante med dobbel blondekant. De kan du være fornøyd med!
  Ha en fin morradag i solen der øst. Her blir det stikk motsatt.:)

  SvarSlett
 6. Vottene var kjempefine! Spennende med den blondete vrangborden! Men jeg ser hva du mener med garnet og fargene, litt "ulne" i uttrykket... Men flott mønster altså!

  Jeg må se om ikke jeg slenger meg med i oktober, det hadde vært spennende, jeg er visst allerede medlem i den gruppa! :-)

  God helg!

  SvarSlett
 7. Utrolig fine votter!
  Mulig jeg sjekker ut votte-mysteriet i oktober! Så utrolig morro!

  SvarSlett