fredag 29. mars 2013

Glorious / glorete...

Med Ravelry og Facebook og mange fine blogger og Instagram og Pinterest og det ene med det andre, er det fort gjort å bli litt overinspirert for en svak sjel. Så mye fint - så lite strikketid. Døgnet burde hatt flere timer. Fint da med en dag som er litt lengre - en laaaang fredag for eksempel.

Men nei, langfredag har ikke flere timer, det er bare juks. Man rekker akkurat like lite da som ellers, søren og. Den som trodde man skulle blitt ferdig med både det ene og det andre i påsken, tok feil.


Men sola skinner, og alle er glade. Fineste påsken på tretti år, ble det sagt. Jeg kan i hvert fall ikke huske at Aftenposten har hatt så mye sol som på værkartet her, EVER, i min del av verden. Siden denne bloggen fungerer som en slags minnebok for meg selv, måtte jeg nesten ha med dette.


Når det går mot vår, får jeg alltid så lyst til å hekle. Gjerne i friske farger. Alle trådstumpene her var et resultat av et akutt heklebehov og et dypdykk i kassa med fargerikt bomullsgarn rett før påske. Jeg har MYE bomullsgarn - det meste i klare, fine farger - det er veldig inspirerende. Og vips, så ble det noen grytekluter igjen. Jeg TRENGER vel ikke akkurat flere grytekluter, men det kan jo være kjekt å ha...
Jo mere farger, jo bedre - i en salig røre. Det er lov på grytekluter. Det kan kanskje se ut som jeg har heklet MANGE grytekluter, men neida, det er bare to - en rund og en firkantet. De er doble - med en forside og en bakside hver. Da jeg heklet oldemorrutene, fikk jeg plutselig veldig lyst på et teppe med sånne ruter - det hadde blitt lystig. Men - det er STOR forskjell på å hekle en grytelapp på 20 x 20 cm og et teppe på halvannen x to meter, jeg snakker av erfaring. Så det glorete bomullsteppet får pent vente i køen.

GarnJeg har som sagt MYE bomullsgarn. Jeg måtte ta en liten opptelling, for kuriositetens skyld. I disse to gryteklutene har jeg brukt ni ulike typer garn, i totalt 25 forskjellige farger. Så jada, det ble noen tråder å feste. Mye Mandarin Petit og lignende garntyper med løpelengde rundt 170-180m/50g.
HeklenålNr 3.
Oppskrift: Jeg brukte ikke oppskrift, men den firkantede er vanlige oldemorruter, og den runde ligner veldig på denne.


Ha en fortsatt fin og flott påske!

11 kommentarer:

 1. Oj , hvilka färger i dina grytejkluter!

  SvarSlett
 2. Herlige grytekluter, Anne!

  SvarSlett
 3. Grytekluter kan man ikke få for mange af ;-)

  SvarSlett
 4. Noe så NYYYDELIG! Jo flere farger jo bedre, jeg er helt enig. Salig røre er det ikke! Jeg tror det er en jobb for seg å sette sammen fargene. Men for deg er det sikkert enkelt. Det ser det så riktig ut, måten du har løst det på. Lekkert!!

  SvarSlett
 5. Herlige farger,og så fint som du hekler da.
  klem

  SvarSlett
 6. For nokre fantastiske gryteklutar. Elsker fargane. God påske vidare og nyt sola.

  SvarSlett
 7. Så deilig med farger!Sprekt :)

  SvarSlett
 8. Så fantastisk deilig med masse farger!!!
  Det er are å hive seg på et hekla teppe, Anne. Jeg holder jo på med 2 stk i samme slengen. Men er bare halveigs med det ene, og det andre ligger i en kurv, bare ruter, i bunker. Men man blir ligsom så kreativ av det, og de blir jo ferdig en gang.............
  Fortsatt god påske.

  SvarSlett
 9. Vårfriske og flotte grytekluter. Likte veldig godt den med oldemorruter. Ble nesten fristet til å hekle et slikt teppe jeg også, men av erfaring vet jeg at det ville ene opp som en ufo er jeg redd... Fortsatt god påske.

  SvarSlett
 10. Åååå, så mange flotte farger! Deilig med så mye sol og flott vær! Vi får bare smøre oss med litt tålmodighet her i nord...I dag snør det tett.
  Fortsatt god påske! :-)

  SvarSlett
 11. Det har vært deilig med sol i lange baner, skulle ønske det kunne fortsette! Sånn til over sommeren omtrent kunne være passe.
  Men jammen er det ikke meldt regn fredag, skrekk og gru! Og sønnen skal i utendørsbursdag, jaja...

  Fantastiske grytekluter, jeg blir så glad av å se på fargekombinasjonene dine!

  Takk for deltakelsen i trekningen min for litt siden, beklager at du ikke vant heklebok...

  SvarSlett