lørdag 7. mars 2015

Vinterroser...Det herjer en koftefeber - og det er jo gøy. Her er den nye kofta mi - Vinterroser av Wenche Roald. Ble veldig fornøyd med den!


Oppskriften var enkel og oversiktlig og lett å følge. Jeg strikket str L, som passet med mine mål. Muligens burde jeg har strikket M på bærestykket, etter som jeg ikke drar noe særlig over ryggen/skuldrene. Men det får bli neste gang - ser på det som en nyttig erfaring å ta med seg.


Gjorde om litt på den øverste borden, men jeg kan ikke huske hvorfor. Og så lagde jeg grønne kanter - det ble fiffig, syns jeg. Da jeg kjøpte garnet, ble jeg helt forelsket i denne grønnfargen, men jeg var veldig usikker på om jeg kledde den. Den er litt lyseste laget for et blekansikt som meg, så jeg nøyde meg med en liten dært av den. Hovedfargen er burgunder, nesten rosa. Men det er burgunder! Temmelig dristig til Annepålandet å være, men det er en veldig fin og frisk farge!


Garnet er 2-tråders Sjølingstadgarn, som jeg kjøpte under Strikkedagene på Sjølingstad i fjor høst. Dette var et nytt garnbekjentskap for meg. Jeg liker det veldig godt - litt røft og tøft, ullete og godt å strikke med, og resultatet ble varmt og deilig for en frossen sjel. Det har samme løpemeter-lengde som Finull fra Rauma, men er litt lubnere. Jeg strikket med 3 mm pinner, og fikk en strikkefasthet på 24 m pr 10 cm, akkurat som i oppskriften. Det gikk med ca 330 gram av hovedfargen, ca 220 gram hvitt + en dært med grønt.


Den grønne kanten på knappestolpen så jeg først på et bilde i Koftegruppa på Facebook. Jeg husker dessverre ikke hvem/hva/hvor. Syns det var så fint, så da lagde jeg det på kofta mi også. Med så ullete garn er det vanskelig å strikke pene og jevne vrangborder, i hvert fall for meg, men det jevner seg kanskje i bruk? En vask hjalp i hvert fall ikke her.

Båndet er fra Husfliden i Oslo. Det er polyester og kostet 19 kr pr meter - det var jo rasende billig. Men jeg skulle gjerne hatt et bånd i ull eller silke - det fant jeg ikke. Det skjuler klippekanten og er sydd på med små faldesting med tynn silketråd (man tar hva man har). Det var for smalt til å dekke den grønne raden på vranga, men det viktigste er jo at klippekanten ikke syns.


Jeg ville ha helt blanke knapper på denne kofta. Jeg er ganske nøye på knapper - man kan ikke slenge på hva som helst, knappene har mye å si for uttrykket på jakka. De fleste kofteknapper er oksyderte, og det er fint det, men akkurat her syns jeg det ble finere med helt blanke. Jeg har sett det i flere garnbutikker tidligere, men akkurat da jeg skulle ha det, var det ikke å oppdrive. Til sist gikk jeg på Heimen i Oslo. De hadde 1 sort tinn kofteknapper å velge i - og det var akkurat de jeg skulle ha. Snakk om flaks! Prisen tør jeg nesten ikke snakke om - men det kan jeg si, at knappene ble like dyre som jakka... Men det er jo ekte tinn, og fine er de!

Og det var den kofta. Jeg er i gang med en ny - ganske fargerik den også. Ha en fin søndag!

30 kommentarer:

 1. Den er utrolig vakker! Stilig med det lille glimtet av grønt.

  SvarSlett
 2. Kofta er rett og slett vakker! Og den grønnfargen gjorde hele kofta.
  Snakk om at noen få gram kan gjøre så mye.
  Jeg teststrikker på Lille Vinterrose, i krem, turkis og lilla PT2
  Veldig fornøyd jeg også. Gleder meg til den er ferdig, jeg har valgt genser i str 10 år.
  Har ett lite glimt bilde av den i bloggen fra torsdag :)
  God helg.

  SvarSlett
 3. For ei fin kofte, og for et fint arbeid! Du er en kløpper med både strikking og montering, og fargene er veldig fine sammen. Jeg falt også for den grønne kanten. Godt jobba!
  Lykke til med neste prosjekt!

  God lørdagskveld fra Ingunn

  SvarSlett
 4. Den blei så fin den jakka di!

  SvarSlett
 5. Der var ei nydelig jakke og den grønne kanten gjorde susen:))

  SvarSlett
 6. Den er bare så fin :) Og hvilke fine knapper da!
  Jeg lurer litt på det med garnforbruket. Det virker som flere har brukt mer garn enn meg. Jeg må kanskje oppdatere mønsteret.

  SvarSlett
  Svar
  1. Mitt inntrykk er at Sjølingstadgarnet gir tyngre plagg - i hvert fall når jeg sammenligner med Lerwick-genseren som jeg strikket i Finull. Den er fin og lett, mens Vinterroser er tyngre og mer kompakt. Det har vel noe med hvordan garnet er tvunnet kanskje, selv om de har samme løpemeter. Spennende, dette med garn - det er alltid noe nytt å lære! Det er litt av moroa, syns jeg :-)

   Slett
 7. Jeg gisper, glemmer å puste, blir full av beundring og glede. Dette er et arvestykke som vil få generasjoner til å videreføre et fantastisk håndverk, som holder liv i "strikkeviruset." Bøyer meg i hatten.
  Fin søndag til deg. Her er vått, veldig VÅTT. Liv V.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Liv! Vått her i dag også.

   Slett
 8. Gratulere kjempeflotte kofte er ferdig :-)) Herlig med grøn kanten... super fint... veldig hyggelige farger... kose-kofte :-))
  Jeg kan begynne med kofte også, jeg fikk garnet... naturlig jeg må prøve første kofte med originalgarn... Dessverre jeg kan kjøpe her ikke Rauma - min favoritt :-))
  Ha en strålend søndag... til oss kommer våren i dag... sol og varm.
  Klem fra Viola

  SvarSlett
 9. For en flott jakke, nydelig håndarbeide!!

  SvarSlett
 10. For ei nydeleg kofte. Og dei grøne stripene var knallfint. Ha ein fin dag :)

  SvarSlett
 11. Veldig fin, Anne! Den grønne stripa ved vrangborden var stilig - det skal jeg huske på :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, flere som har hengt seg opp i den - kanskje den dukker opp på flere kofter? Har allerede hatt en grønn-stripe-demo ;-)

   Slett
 12. Vakkert! Burgunder-rosafargen er lekker, det garnet vil jeg gjerne se 'live'. Jakken med knapper, farger og mønster danner en flott helhet!

  Tone

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Garnet er nydelig! Men det er litt smak og behag - noen liker det ikke fordi det er litt for "levende"; veldig ullete, og nesten litt håndspunnet-følelse.

   Slett
 13. Svar
  1. Takk skal du ha! Er man norsk, må man strikke kofter, vet du! Nordmenn og kofter hører sammen :-)

   Slett
 14. Såå fin kofte!! Likte detaljen med det grønne - og de blanke knappene passet perfekt!

  SvarSlett
 15. Nydelig jakke. Alltid morro å gå inn her å se hva du har laget . Mye lekre farge du bruker:)

  SvarSlett
 16. Flott kofte, og for et nydelig arbeid. Den rosa fargen og det grønne til, lekkert!

  SvarSlett
 17. Den var knall!!! Og den grøne tittekanten gjorde heile jakka, tykkjer eg! Og dei knappane då... Kos deg i denne!!!

  SvarSlett
 18. Kjempe fin kofte til deg selv og knappene passet perfekt!

  SvarSlett
 19. Veldig fin kofte, i fine farger.

  SvarSlett
 20. Så flott den ble, og så friske farger! Jeg slikte veldig godt det grønne innslaget, og pyntebåndene over klippekantene! Denne kan du være stolt av! Klem Cathrine:-)

  SvarSlett
 21. Veldig, VELDIG fin! Også så pen på baksiden...
  Den grønne kanten gjorde seg godt, jakken hadde blitt mye kjedeligere uten.

  SvarSlett
 22. Kjempelekker! <3 Skikkelig fint med grønne detaljer og blanke knapper :)

  SvarSlett
 23. Flott kofte, nydelig arbeid! :-)

  SvarSlett