lørdag 14. mars 2015

Vår i luften...


Tidligere i uka var jeg innom Botanisk Hage på Tøyen i Oslo. Jeg liker parker - og Botanisk i særdeleshet. Der blomstret gulveisen - Anemone ranunculoides. Det er vår i luften!

Ha en finfin søndag!

8 kommentarer:

 1. Herlig - jeg vurderer å ta en søndagstur dit i morgen/ i dag :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Antakelig en veldig god ide - god tur :-)

   Slett
 2. Javisst, vi er ikke langt unna våren. Vi har fått en god forsmak siste dagene. Vårtegna ser og hører vi overalt. Krokus og snøklokker lyser opp i mange hager, og fuglene, ja hør på fuglene! Alt dette er badet i solen, og vi nyter. Etter lang tid med vått vær, blir vi ekstra glade. Våren er en god årstid, jo før den kommer jo bedre.
  Ha en strålende dag i solveggen du også. Liv V.

  SvarSlett
  Svar
  1. Å, det er deilig med vår!
   Her er det hverken snøklokker eller krokus. Snøen har nettopp gått, så hestehoven burde ha dukket opp, men den har visst ikke skjønt at muligheten er der enda. Jeg måtte til varmere strøk (= Oslo, der er det gjerne litt varmere enn her) for å finne blomster. Men fuglekvitter og sol, det har vi - og det er vidunderlig!

   Slett
 3. Ja, er det ikke herlig med VÅR :) Synes vinteren gikk så fort i år! Men for meg blir det feil å kalle disse for gulveis. Gulveis er akkurat maken til hvitveis, bare at blomsten er gul :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, når du sier det - jeg er enig! Har bare sett gulveis én gang, det var i Sandvika i Bærum. Og de var helt like hvitveisen, bare gule og ørlite mindre. Disse her ligner jo mer på bekkeblom egentlig - men det var det som stod på skiltet... Merkelig.

   Slett
 4. Disse gule vårblomstene heter Erantis,fine er de uansett.
  I Rogaland blomstrer hestehoven og nå.Deilig med vår

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Da anser jeg mysteriet som oppklart. Antakelig stod bare skiltet der gulveisene e t t e r h v e r t vil dukke opp....

   Slett