søndag 9. februar 2014

OL-luer...


Det er alltid spennende å se hva OL-deltakerne har på hodet.
Sist hadde svenskene gule og blå heklaluer, og i Sverige heklet de luer til den store gullmedaljen etterpå.

BRONSE: Kjetil Jansrud står på pallen etter bronsen i Sotsji-OL. For nøyaktig ett år og tre dager siden røk Jansrud korsbåndet, men 28-åringen har kjempet seg tilbake. Foto: NTB Scanpix

Denne gangen er det Norge som stiller med hekla på toppen - her representert ved Kjetil Jansrud, som tok bronse i utfor dag. Lyseblå heklet lue med rød kant, enkleste sort, litt baggy/nisselue. Kanskje jeg skal hekle meg en sånn?

Flott oppskrift hos Hobbyugla her.

SØLV-JENTE: Charlotte Kalla sikret OL-sølv etter en imponerende avslutning på åpningsdistansen 15 km skiathlon. Fo

FOTO: TOBIAS RASTLUND / TT

Mens svenskene stilte i knallgule ribbeluer - her ved Charlotte Kalla, som vant sølv i langrenn i går. Gult er kult, og ribbeluer er alltid fint.

Men foreløpig har jeg ikke sett en eneste strikkavott. Vi får vente og se hva Tora Berger har å by på i år. Men det er ikke bare hun som strikker neida - se bare her!
Ønsker alle en finfin morsdag!

Bildene har jeg friskt og freidig rappet fra Dagbladet og VG.

15 kommentarer:

 1. Jeg speider også etter fine OL-luer, og under innmarsjen på åpningsseremonien var det mye fint å se☺ I går så jeg Davy Watne med strikkavotter! Men Tora, hun kan nok by på mye lekkert☺
  Og god morsdag til deg også.
  -Anne-

  SvarSlett
 2. Klart du som kan hekle må lage deg en lue. Jeg holder meg til ribbeluer.:) Jeg har strikket lua di i Cotinga. (Jeg sa det var Nepal, det var et glipptak.) Nå har jeg kjøpt Merino Extra Fine og vil strikke flere. Likte lua kjempegodt!
  Jeg er også spent på vottene til Tora. Bare hun ikke skuffer oss...
  En fin morsdag til deg også!

  SvarSlett
 3. og jeg har faktisk funnet frem litt rødt og lyseblått garn :) Gjør nok et forsøk...

  SvarSlett
 4. Ja, jeg har også lagt merkectil de fine hekla luene våre.
  Og joda. I dag så jeg Davy Vatne med strikkavotter med åttebladsrose på.
  Men jeg savner kommentatorene til nrk. Det er ikke det samme med fotballkommentatorer og ørti reklamepauser midt i alt det spennende, sukk. NRK, kom tilbake!!!!
  Ønsker deg en fin uke, Anne. Klem

  SvarSlett
 5. Jeg har også merka meg de hekla-luene. Alt er jo fint på de unge, vakre idrettsutøverne! Ellers har jeg flust med planer for timer foran TVen hver dag.

  Godt OL!

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
 6. Jeg har heklet meg en slik lue i dag :D Jeg er så glad i akkurat den fargekombinasjonen så de fargene hadde jeg flust av i garnlagret. Nå sitter jeg foran TV'en og syr på en rød dusk på luen. Jeg syns det gjør seg med en fargerik dusk på toppen. Og hvis du lurer - jeg har selvfølgelig dampen dusken ;)

  SvarSlett
 7. Ja, det hekles nok en del luer rundt i de tusen hjem… ha en fin søndagskveld!

  SvarSlett
 8. Jeg synes de norske OL luene er kule! Klart du må strikke deg en sånn!!
  Og artig at den finske treneren strikker, tydeligvis ikke så kald på fingerene (eller er det kanskje slik man holder varmen i fingrene når man er ute og heier på skiløpere!!) :-)

  SvarSlett
 9. Min faforit er norsk lua lysblå med rød kanten - og vottene fra Tora jeg hadde strikkt også. Jeg er spennende, kommer nye votter fra Tora? Ha masse moro med OL! Deilig gull Ole Einar Bjørndalen :-) Klem fra Viola

  SvarSlett
 10. Har allerede fået bestilling på en hæklet hue, så tak for link til mønster.
  Ha en fin dag :)

  SvarSlett
 11. Fine luer:-) likte den norske veldig godt:-) Så jeg har funnet en butikk som har laget oppskrift, fint for meg som ikke er noen kløpper på hekling, men må jo prøve:-)
  Benker meg ned i kveld og ser om jeg får det til:-)

  SvarSlett
 12. Jeg har tenkt litt på disse OL-luene, synes de er fine. Takk for link til oppskrift:)

  SvarSlett
 13. Hyggelig med så mange fine luer og annet strikk/ hekleri i OL. Mye inspirasjon - ja spesielt da jeg så treneren for det finske slopestyle laget strikke i målområdet :)

  SvarSlett
 14. Jeg fant dine Mysterik votter - veldig fint. Jeg litt være sent, men min hvit garnet hadde stikkt ikke og jeg må bestelle ny. Men jeg er veldig fornøyd med mi også. Det var en fin lek - for meg første ganger. Tusen takk for dine hilsen. Ha en herlig uke. Klem fra Viola.

  SvarSlett
 15. Synes det er så mange fine luer i år. Vår blå heklelue har jeg heklet, men muligens kan det bli noen andre også? Finland sin lue i neongrønn, blå og hvit er jo fin...

  SvarSlett