søndag 23. februar 2014

Da var OL over...

Da var OL over for denne gang. Mye har vært sagt om dette arrangementet, men det skal vi la ligge nå - for dette er en helt upolitisk strikkeblogg.

Men én ting er meget mystisk - for til tross for at det nesten ikke har vært noen innlegg her på bloggen i februar, så har det vært større trafikk enn noen gang. Hvorfor i alle dager?? Kanskje folk har sittet og glodd foran skjermen, og midt i smørekriser og tilstander "verre enn svartedauen" (i følge en av TV2's sportskommentatorer - jeg syns kanskje han overdrev en smule) har de klikket seg inn hos Annepålandet i stedet?? Lyder ikke som en god forklaring, syns jeg, men det det var de dagene smøringa var som verst at trafikken her var som størst. Jaja. Livet er forunderlig.


Sånn litt på tampen har jeg fått garn i posten, fra svenske Kia med nettbutikken Chili Gredelin. "To Putin with (all kinds of) love" heter dette hespet. Det er sokkegarnstykkelse, og består av 80% merino, 10% kasjmir og 10% nylon. Garnet er håndfarget i alle regnbuens farger og med korte fargeskift. Syns liksom det er litt for luksuriøst til å strikke sokker av, men hva skal man lage av det da da tro? Her trengs noen god idéer - kom gjerne med forslag!

Ønsker alle som er innom en strålende og helt OL-fri ny uke!

10 kommentarer:

 1. Jeg tror at mange har vært innom fordi at; hmm.. Kanskje det har kommet et nytt innlegg nå, det er jo en stund siden siste innlegg? Jeg har i hvert fall vært innom hver dag, for jeg lurte jo på nettopp det.
  Jeg lurte på noe forresten: kunne du ha lagd et innlegg om hvordan man strikker votter? Sånn som med Selbuvotter, så skjønner jeg ikke hvordan man strikker tuppen. På diagrammer er det jo en remse som stikker opp for seg selv.. Hæ..?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Sarah
   Foreslår at du sjekker denne boka, her er det nemlig godt forklart hvordan du strikker selbuvotter - fellingen og det hele:
   "Selbuvotten - Vakre mønster få ein norsk strikketradisjon" av Terri Shea (Samlaget). Hvis du ikke har den, kan du sikkert låne den på biblioteket, og hvis de ikke har den, kan de bestille den inn til deg.

   (Hvis jeg skal lage en forklaring her på bloggen, må jeg få ånden over meg, og det kan jo ta sin tid...).

   Slett
  2. Takk for svar:) Tar meg tok en tur innom biblioteket i nærmeste fremtid, ja:)

   Slett
 2. For et fint garn! Blir glad bare av å se på det! Ha det framme til pynt før du bestemmer deg! Jeg hadde nok strikka lue eller hals. Altfor fint garn til sokker, så enig, så enig!

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
 3. Nydelig, fargeglad hespe!
  Hva med et sjal?

  SvarSlett
 4. Velkommen til deg! Da er vi tilbake til normalen, i våre daglige rutiner. Jamen skal det bli litt godt å få planlegge dagen uten å måtte sjekke TV-programmet først. Jeg tror du har rett ang. bloggtrafikken. Vi sitter der og glor (med strikket vårt), så blir det reklamepause som må "utnyttes". Da sjekker vi blogger, sånn har no dagane gått.
  Trodde ikke at det gikk an å strikke for mye, men et håndledd sender signal om unntakstilstand. Jeg og håndleddet har en avtale om våpenhvile (les:strikkeslutt), mens vi forhandler. Følelsen er vel at våpenhvilen kan bli brutt, men da med bruk av et lettere skyts, fra 12 og 6 mm. til 2.5 mm. Det var katasrofalt med så tunge skyts.
  Sånn er vår verden, heldige oss." Våpenet" vårt skaper glede. Og det er det jo flere og flere som får øynene opp for.
  Jeg har ingen ideer ang. garnet ditt. Jeg, gode ideer??? Hehe.
  Ha en fargerik ny uke.

  SvarSlett
 5. For et flott garn! Måtte følge linken din for å sjekke ut nettbutikken, der var det mange fristelser:-)
  Sjal er en god idé, eller kanskje mønsterstrikkede votter - f.eks selbu. Så deilig med sånn planlegging - lykke til:-) hilsen fra Berit

  SvarSlett
 6. For et nydelig og fargerikt hespe.
  Jeg ser at en her foreslo det jeg ville si, nemlig et sjal. Men hvorfor ikke en pute, heklet eller strikket. Jeg brukte jo et håndfarget luxusgarn til så strikke pute av, og den ble såååå fin!!!
  Din blogg er jo en kjempefin blogg, dessuten starter den med A, så den er grei å sjekke innom i pausene, ikke sant?
  Ang den gryteklut boken jeg viste i bloggen min. Den ER veldig fin. Får du ikke tak i den, må du bare gi meg et pip, så ordner jeg det sånn at du får kjøpt den. Vi har bare noen få.......

  SvarSlett
 7. Har ingen bedre forslag til deg enn at det rett og slett ligger til pynt. Herlig nøste dette. var inne og så på det. Ingen flere igjen av dette. Masse fint garn. Ikke rart vi er innom deg vel. Så mye fint du deler med oss.
  Klemz

  SvarSlett
 8. Skikkelig gladgarn:)
  Er det godt mot huden kan du bruke det til hals eller sjal. Er det litt mer stikkete og hardt ville det vel passe bedre til votter eller lue, men her har du fått mange gode forslag i kommentarene og et av dem var å ha det fremme til pynt og nytelse mens du grubler på hva det skal bli til en gang

  SvarSlett