onsdag 5. februar 2014

En liten regnbue...

Etter å ha strikket fire GRÅ gensere på rad (denne, denne, denne - og snart enda en som ikke har vært på bloggen enda) var det på tide med litt FARGER i tilværelsen.

Pinneguris gruppe på Ravelry strikkes det regnbuer i februar, og selv om jeg har mye annet på gang, greide jeg ikke å motstå fristelsen.

Jeg har ikke strikket så mye i regnbuefarger før, så jeg har ikke så mye av det på lager. Og jeg skal jo bare bruke av lagergarn, var planen. Men jeg har lenge tenkt å hekle et fargerikt teppe i glade farger, og har samlet på meg diverse nøster Pickles Extra Fine Merino, som er et mykt og deilig garn. Fargeutvalget til Pickles varierer over tid, akkurat nå har de litt dårlig med typiske regnbuefarger - både grønn, blå og lilla i riktig nyanse ser ut til å mangle. Men jeg har samlet lenge, helt siden nettbutikken deres åpnet for flere år siden, så jeg hadde alle fargene som skulle til. Ett nøste her og ett nøste der - og vips, så har du hele regnbuen.

Først hadde jeg tenkt å hekle et teppe som dette, for eksempel, det er jo fargerikt og flott. Jeg har ikke så mye garn, så det må nok bli et barneteppe, og da slo det meg at det kanskje ikke var så praktisk med hvit kant - spesielt ikke siden det står at garnet må håndvaskes. Dessuten er jeg redd for at fargene skal farge over på det hvite. Så da ble det klassisk svart kant i stedet. Og regnbue. (Det står riktignok "Koks" på merkelappen, men det ser ut som svart for meg). Fargene blir litt underlige nå i vintermørket, men det er faktisk regnbuens farger - pluss noen til innimellom.


Jeg hekler så lenge garnet holder. Jeg sjekket med Røros Tweed, som lager pledd, for jeg var nysgjerrig på dette med størrelser. Et "voksenpledd" er stort sett 130 x 200 cm. Så mye garn har jeg ikke. Et babypledd er ca 70 x 100 cm. Det syns jeg blir litt knuslete - babyer vokser jo så fort. Så jeg håper jeg får nok til et barnepledd - ca 100 x 130 cm.

Foreløpig er det 50 x 50 cm. Ikke store greiene, men alle tråder er festet! Og nei, jeg hekler ikke inn trådene etter hvert. Det holder ikke på bestemorruter, de må festes ordentlig. Og rutene er heklet sammen med kjedemasker, det blir solid og stødig på et barneteppe.

Da er det bare resten igjen. Ha en riktig fin onsdag!

10 kommentarer:

 1. Jeg kjenner jeg klør litt etter å hekle.... Dette blir fint!

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg kjenner også heklekløen en gang i blant! Passe håndarbeid under spennende OL-sendinger er det også :-)

   Slett
 2. Herlige farger!!! Blir et herlig barnepledd!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Fargene ble litt rare på bildet - de er klarere og mer ordentlig regnbuefarger i virkeligheten.

   Slett
 3. Dette er en god start på et flott babyteppe! Herlige farger! Mine fire siste prosjekter (ublogget) har også vært grå, og selv om jeg har som mål å redusere garnlageret måtte jeg på butikken for å kjøpe knallrosa garn for å få litt avveksling. En liten vårvest har nå kommet på pinnene, og det er deilig å strikke farger igjen!

  SvarSlett
 4. Knallfint! Og enig med deg, jeg fester alle tråder på de fleste hekletepper. Teppene skal brukes og jeg syns det er så ergerlig når trådtupper stikker ut.. Lykke til videre med heklinga, gleder meg til å se det ferdig :)

  SvarSlett
 5. Dette blir vakkert. Regnbuen er jo alltid vakker, gir håp om tørrere vær.
  Her er lite (null) med regnbue for tiden, og tørrere enn det er nå har visst ingen opplevd. England må ta imot alt og flommer over. Vi har hatt en husbrann i bygda som sikkert kunne blitt dramatisk nok. Vinden hadde løyet noen timer, så til alt hell, det ble en kontrollert brann. Trist for det unge paret som mistet sitt nyrenoverte hus. Uff!
  Jeg klarte ikke vente med å strikke lua di.:)) Den blir i sennepsgul Nepal. Jeg har aldri strikket noe i den fargen, men det var det jeg hadde nå. Blir nok flere luer etterhvert i rette garnet!
  En fin onsdagskveld til deg!

  SvarSlett
 6. Kjempefint! Det stråler jo ut av firkantene.
  Et Minipledd må være tingen. Jeg husker ikke helt målene akurat nå, men vi selger alle pleddene til Røros Tweed i butikken.
  Lykke til. Håper du får det stort nok.

  SvarSlett
 7. Enig med deg. Det holder ikke å hekle inn trådene på sånne ruter. Må festes skikkelig. Skal bli kjekt å se det ferdig da.
  Klem

  SvarSlett
 8. Flott og fargerikt teppe du holder på med! Artig å hekle, det gjør jeg også akkurat nå !! :-)

  SvarSlett