søndag 3. februar 2013

Fjellvettregel #8....

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Takk for alle fine kommentarer til forrige innlegg!
Det er fortsatt mulig å bli med i jubileumslotteriet mitt.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


Fjellvettregel nummer 8 er min favoritt: Vend i tide, det er ingen skam å snu.

Det samme gjelder for strikking. Hvis det ikke er noe moro mer, er det ingen grunn til å pine seg gjennom det. Å rydde opp litt i strikkekurven av og til føles som en befrielse og kan anbefales på det varmeste. Ikke alle UFO-er har livets rett.

I januar satte jeg entusiastisk i gang med denne mysteriesokken. Så fikk jeg betennelse i skulderen og ble satt ut av spill. Det er ikke noe gøy med mysterier når man blir hengende etter - det er ikke noe mystisk når man vet hvordan det ender. Dessuten var ikke årets sokk helt i min smak. Det er ikke noen kritikk, bare en konstatering av det faktum at smaken er forskjellig. Smaken er som baken, som vi sier på godt norsk. Jeg var veldig fornøyd med fjorårets sokk, og året før, og den før der. Men i år ble det ingen TTL mysteriesokk på meg.

Havarert mysterium.

Vend i tide, det er ingen skam å snu. Det fine appelsinorange garnet får bli noe annet i stedet. Vanter kanskje - jeg så noen inspirerende flotte noen inne hos Vibeke. Og jeg har jo bare en halv skuff med vanter fra før - men ingen orange. Jo, jeg tror jeg trenger et par nye vanter. Men ikke enda - først må jeg for eksempel hekle noen grytekluter i gryteklutbytteringen jeg er med i. Det er gøy å hekle - når skråtten vil. Jeg kunne i grunnen tenkt meg TO par armer - ett til strikking og ett til hekling. Evt. kunne de hvile på skift. Det hadde vært praktisk.

Nuvel. Det var alt for i dag.
Nei, forresten - det var én ting til. Det var en som kommenterte at hun likte seriestrikkingen her på bloggen - som i fjor da jeg holdt på med mitt Røde prosjekt. Nå er jeg i full sving med et nytt Prosjekt - men ikke rødt denne gangen. Mer om det ganske snart.

Ha en fin søndag!

15 kommentarer:

 1. Flott oransjefarge! Det må vere lov å ombestemme seg, og det finns nok av andre prosjekt å bruke flotte garnet til.

  SvarSlett
 2. Jeg må le, Anne - slike runder tar jeg med meg selv av og til jeg også :-)

  Jeg ryddet også i strikkekurven på fredag - jeg trodde jeg hadde så lite. Jeg brukte VEKTA og regnet ut litt her og der. Forstemmende......

  Det blir en del votter og sokker på min blogg fremover, og ferdigstillelse av en rekke UFO'er.

  Pluss at jeg kjenner kimen til vondt i ermene jeg også, så islandsjakken min på pinne 6 får hvile nå. Strikker bare på tyyynnnne pinner som er bedre for armene, OG går litt på ski innimellom.

  Ha en fin søndag, Anne!

  SvarSlett
 3. Det låter spännande med en ny seriestickning!

  SvarSlett
 4. Godt tips det der. Tror jeg skal stupe ned i strikkekista og "knerte" en liten genser som ble påbegynt tidlig i høst :)

  SvarSlett
 5. Nytt prosjekt, spennende!
  Jeg er helt enig at det ikke er en skam å snu, men det er så lett å si, verre å gjøre noe med. Selv har jeg en genser som jeg sliter med og vet jeg burde gjort noe med men .... jeg må bare bearbeide det litt til. Spent på ha du skal bruke det oransje garnet til nå.
  Ønsker deg en fortsatt fin søndag og en fin ny uke med mange muligheter!
  Pernilla  SvarSlett
 6. Ja, ikke alt blir det det var ment som nei:

  SvarSlett
 7. Tror jeg har sansen for den regelen jeg også :-) Bedre å rekker opp og lage noe man blir fornøyd med - heller enn å lage noe som kanskje bare havner i ei skuff.

  Ha det godt - klem Siv

  SvarSlett
 8. Noe har ikke livets rett, og bør snarest avvikles uten mere dikkedarer. Helt enig. Orangefargen er helt super, jeg har noen rare støvler med brunt lær nederst og så fastsydde gamasjer opp til knærne i nettopp den fargen. Var det så at den ikke fantes mer? Støvlene roper etter litt tilbehør, fordi de er hundeturstøvler og må i arbeid hver dag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg kjøpte garnet hos www.hazelknits.com, og jeg kan ikke se at de har den orangefargen mer. Men det er jo massevis av annet fint garn i orange!

   Slett
 9. Hadde noe oransje garn jeg også. Jeg strikket to smettesjerf, rev med hvit haletipp. Resten av garnet ble brukt til Angry Bird votter.
  Jeg er kjempehappy for at tiden det var et ork å strikke sokker og votter er over, takket være deg. Faktisk blir det to av hver...:))Jeg lar meg inspirere hele tiden!
  Helen på de lyseblå mysteriesokkene var nydelig!
  Ha en fin søndagskveld.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, syns hele oppskriften til de lyseblå mysteriesokkene var veldig fin! Men FARGEN jeg valgte er ikke så veldig praktisk da - jeg har ikke verdens reneste gulv og lyseblå sokker holder seg ikke lyseblå så veldig lenge. Så de ligger mest i en skuff... Nesten for gæli.

   Slett
 10. Ja, det räcker med ett nystan till vantarna. Om du inte behöver det gröna kanske jag kan få köpa det av dig?

  SvarSlett
 11. Det var godt å høre.
  Klem Tone

  SvarSlett
 12. Innimellom må noe bare rekkes opp. Jeg er også som regel ganske rask med å snu hvis det ikke fenger. Nydelig farge på garnet da, det blir nok noen lekre vanter! Jeg paralellstrikker mine som jeg fikk gode råd om, men nå protesterer armene litt mot alle vridde rettmaskene. "Bare" ni fingre igjen. Ha en fin uke! :)

  SvarSlett
 13. Klokt beslut att repa upp sockorna. Ångrar att jag inte gjorde likadant!

  SvarSlett