lørdag 9. februar 2013

Et FABELaktig prosjekt...

Restegarnet skal til pers.

Jeg leste om en dame (i dette blogginnlegget) som strikket opp garnet sitt alfabetisk, bokstav for bokstav. For en genial idé!
Fullt så strukturert er nok ikke jeg. Men i fjor hadde jeg et vellykket prosjekt, der jeg gravde frem rødt garn fra lageret og strikket det opp - også kalt Rødt Prosjekt. (Alle blogginnleggene om prosjektet ligger under samme linken). Jeg fikk rødt garn i gave også, som fikk være med på moroa.

Denne måten å strikke på utfordrer kreativiteten. Man må bruke det garnet man har - og finne egnede oppskrifter ut fra dette. Jeg ble overrasket over hvor godt jeg likte denne måten å jobbe på.


Nå er jeg i gang med et nytt prosjekt - et FABELaktig prosjekt - med alt Fabel-garnet mitt, både rester og ubrukte nøster fra lageret. Jeg har fått mye Fabel-garn i gave, og vært innom noen Drops-salg, og selv om jeg har strikket mange par sokker av det, er det fortsatt mye igjen - over 400 gram. Nå har jeg stappet alt Fabel-garnet i en pose og strikker derfra. Å strikke sokker er en langsom måte å svi av restegarn på, har jeg funnet ut. Et par sokker gjør ikke noe stort innhugg i garnlageret, de veier bare rundt 80 gram og tar lang tid å strikke. Derfor bestemte jeg meg for å prøve å finne større og/eller raskere prosjekter - pluss kanskje en og annen sokk da, tross alt :-)


Først strikket jeg en hals - en helt FABELaktig hals. Den er allerede testet og godkjent på tur. Så utrolig myk og varm og helt kløfri. Terningkast 5.

Ambitus er den beste halsen. Jeg har strikket to stykker tidligere - den røde fra i fjor er vinterens favoritt, jeg bruker den nesten hver eneste dag.

Her har jeg brukt rød og blå Fabel i striper, pluss en tråd ubleket Plumet, som dempet de glorete Fabel-fargene ned, ga en fin melert effekt og gjorde halsen myk og god - og varm. Dermed fikk jeg svidd av litt Plumet fra lageret i samme slengen.


Jeg fulgte oppskriften til punkt og prikke, bortsett fra at jeg brukte pinne nr 3 (i stedet for 3,5 og 4). Det funket helt utmerket - den sitter som et skudd.
Det gikk med 90 gram i alt. Det monner ikke så mye i den store sammenhengen - men alle monner drar, og jeg fikk en fin og myk hals!

Neste FABELaktige prosjekt blir en lue.
Det vil si - det ble en lue, som jeg rekket opp. Så nå blir det en ny lue. Jeg strikker jo det meste minst to ganger før jeg blir fornøyd. Men den Fabelaktige halsen - den strikket jeg kun én gang.

Og dett var dett. Ha en FABELaktig fin helg!

16 kommentarer:

 1. Skal bli virkelig morsomt å følge deg i dette prosjektet. Jeg lurer på om det var i Rødt Prosjekt-tiden at jeg begynte å kommentere hos deg. Du inspirerte meg til å gå løs på Ambitus, med engelsk oppskrift. Det hadde jeg aldri gjort før. Gikk jo helt fint det, glede.
  En gang skal det sorteres garn her også!! Jeg kjenner det kribler.:))Må få strikket opp noe planlagt og nyinnkjøpt først.
  Ha en super helg, og lykke til med lua.

  SvarSlett
 2. Morsomt med sånne temaprosjekter, jeg skal følge med. Er nok ikke riktig så strukturert selv, men kan fortelle at restegarnslue nummer to på en ukes tid er på vei av pinnene snart. Ha en fabelaktig og fargerik helg du også!

  Tori

  SvarSlett
 3. Hei Annepålandet ... den halsen skal jeg strikke .. Morsomt å lese bloggen din - følger den nesten hver dag og blir inspirert. Restene mine brukes til log cabin teppe som jeg fant på http://verypink.com/2012/02/15/log-cabin-scrap-blanket/ .. det er til yngste sønnen - den dagen det er ferdig selvsagt - for det kan ta tid - når man blir så inspirert - og ikke klarer å la vær å starte på noe nytt :-) God helg

  SvarSlett
 4. Den ser helt skjønn ut, nydelige farger også!

  SvarSlett
 5. Så fint å blande inn litt"pusegarn" Det ble en utrolig fin effekt. Det skal jeg ha i bakhodet når jeg ser på mine flerfargede garner i fremtiden.
  Det er så morsomt å følge med på dine prosjekter. Det er en litt annen vri på dem, enn hva som er "vanlig", og alltid en rød tråd. Selv klarer jeg ikke å være så strukturert. Hos meg går det litt etter innfallsmetoden ;)

  SvarSlett
 6. Så fabelaktig flott! Veldig smart måte å bruke opp restegarnet på, tror jeg skal kaste meg over restekorga og sortere litt... Og ha en riktig fin og fabelaktig helg videre:)

  SvarSlett
 7. Så gøy - gleder meg til å følge ditt fabelaktige strikkeprosjekt. God idé!!

  SvarSlett
 8. Jeg tycker også at Ambitus er den beste modellen for halsen.
  Jeg brukte i begynnelsen en ny metod for meg - extra stretchy cast on for ribbing. Jeg tyckte veldig mye metoden. Kike från min blogg:
  http://virkkaushomma.blogspot.fi/search/label/Huivit

  SvarSlett
 9. En rigtig god ide - og smuk er den blevet den FABEL ;0)

  SvarSlett
 10. Morsom måte å bruke opp restegarnet på :) Å strikke etter alfabetet var en god ide, men så strukturert er nok ikke jeg heller ;)

  SvarSlett
 11. Superfin hals :O)
  og en super måte å bruke garnet på.
  Liker veldig godt sånne utfordringer,
  som å strikke noe av et begrenset parti garn.
  Blir ofte fine ting av det.
  Smart å strikke med en tråd Plumet sammen med Fabelen!
  MYkere og dusere :O)
  Fint!!

  SvarSlett
 12. Knallfin hals! Unnskyld, jeg mener FABELAKTIG hals du har strikket, Anne!!!
  Gøy å utfordre seg selv med strikkingen, og finne nye måter å bruke opp garnet sitt på. Jeg prøver også på det, men på en eller annen måte, ender jeg også opp med å sitte igjen med mer garn....(må jo kjøpe nytt underveis, vet du ;) )
  God helg.

  SvarSlett
 13. Ser deilig ut den halsen :)
  Liker ideèn din me å lage "prosjekter" men er desverre ikke så strukturert sjøl :D

  Ha en flott søndag :D

  SvarSlett
 14. Kjempeflott hals, myk og fargerik på en gang! Jeg elsker tips til nye måter å bruke opp restegarn, tusen takk for inspirasjonen ;)

  SvarSlett
 15. Så morsomt prosjekt og nydelig hals.
  Lykke til med lue nr. 2.
  Gratulerer med dagen
  Klem Tone

  SvarSlett
 16. Kjempefin hals, den så veldig deilig ut. Også er det jo utrolig tilfredsstillende å få brukt opp litt restegarn da.

  SvarSlett