lørdag 21. januar 2012

Ting...

Jeg samler på alt mulig. Det kan kanskje være litt irriterende til tider med mennesker som samler, det tar jo plass. På den annen side ville menneskeheten ha dødd ut forlengst om det ikke hadde vært for et velutviklet samler-gen. Bare så det er sagt. Her er fire fine ting i farta:


Notisbok fra Muji, kjøpt i London i høst. Jeg leter alltid etter fine souvernir-notisbøker når jeg er på tur. Denne fylles gradvis opp med notater og værobservasjoner til Himmelskjerfet. Her i Oslo selges Muji hos Åhlens, men jeg skulle ønske de hadde en egen butikk her også. Jeg liker virkelig Muji-konseptet - enkle, praktiske ting man trenger i hverdagen, uten noe dilldall. Helt i min smak.


Yndlingsparfymen akkurat nå, Eau Mage fra Diptyque. Frisk vinterduft - men litt vanskelig å beskrive. Grønn mandarin, spisskummen, cashmeran, ambroxan, rose, patchouli og labdanum, hva nå det er, alt sammen. Jaja, samma det, bare det dufter godt! Kjøpt hos Heaven Scent på Eger i Oslo. Forøvrig en av byens fineste godtebutikker for den som liker denslags. Og det gjør jeg.


Emaljert anheng med fiskene på. Fant det i en lokal gjenbruks og har prøvd  å finne ut mer om disse emaljesmykkene til David-Andersen. Det var ikke så lett, nei. De fleste på min alder har vel eid et emaljert hjerte eller fler i sitt liv - det var en typisk dåpsgave på 60-tallet. Mitt var rosa, med navn og dåpsdato gravert inn. Såvidt jeg kan se, begynte David-Anderson (gullsmed i Oslo) å produsere emaljesmykker fra ca 1905, og de emaljerte stjernetegnene i art deco er fra 1930-tallet. Kan det stemme? Noen som vet mer? Fint er det i hvert fall. De hadde bare dette ene - flaks at det var akkurat mitt stjernetegn!


Jeg drikker ikke så mye kaffe til hverdags, men en Nespresso er en fin oppstiver om man er litt trøtt. Og det er man jo. Og under koppen - en av årets viktigste tester i Aften: Varm-sjokolade-testen. I år som i fjor kom Bristol på topp. Kan bare slutte meg til - har du muligheten, bør du unne deg en kopp varm sjokolade under lysekronene på Bristol, servert fra kanne, med pisket krem og hyggelige servitører til. Og smørbrød. Det er ikke ofte man får servert smørbrød nutildags. Et standsmessig alternativ til latte og croisanter en sur vinterdag.

Det var dagens drømmerier. Det er hyggelig med fine ting. Håper du får en finfin dag! Med kakao, kanskje?

-  -  -

PS: Tenkte jeg skulle strikke noen luer til Amanda-prosjektet, etter inspirasjon fra mange andre bloggere. Men hvor stort - eller rettere sagt lite - hode har en nyfødt? Nå har jeg ingen nyfødte i nærheten, men jeg mener å huske fra fjern fortid at det kan være ca 34 cm i omkrets omtrent - kan det stemme?

17 kommentarer:

 1. Koselig innlegg :) Jeg har også et nydelig smykke jeg fikk i dåpsgave- eller i barnevelsignelsesgave siden jeg ikke er døpt i kirken. Er veldig glad i det- det har rosemønster og fadervår trykt på baksiden. Datteren min har av og til fått låne det når hun skal være ekstra fin.... Og ja. Jeg er nok også en samler.... et gen jeg har arvet fra min mor. Men det er jo så mye som er kjekt å ha! Og så liker jeg å forandre i heimen og da kan man jo ikke hele tiden kjøpe nytt?
  Ha en fin lørdag!
  klem fra Sissel

  SvarSlett
 2. Så godt å se at det er flere enn meg som samler på notisbøker. Har en del jeg også, som er kjøpt som suvenir.
  Liker også godt Muji konseptet. Er alltid innom når jeg er i London.
  En fin helg til deg.

  SvarSlett
 3. Kjenner meg litt igjen - det er notatbøker overalt rundt meg. Jeg er ingenting uten penn og papir :-) Ellers så samles det på håndarbeidsrelaterte ting her hos meg: knapper, avlagte stoffer, sengetøy, dongeribukser og skjorter. Og garnnøster.....kan ikke kaste noen.

  Utenom det faget så er jeg "grossist" på Mulberryvesker, Iittala lysestaker og serviser. Gud hjelpe meg.

  Artig å høre om flere med dilla :-)

  SvarSlett
 4. På Christuntes blog er der opskrift på prematur-luer....ja opskriften er helt fra en ca 1 kg´s baby til en ca 4 kg´s så der er lidt at vælge mellem :-)
  Opskriften finder du her http://christunte.blogspot.com/2011/01/cpap-huer-nedefra-op.html

  SvarSlett
 5. Og jeg vrøvler endda....størrelsen er faktisk helt fra sådan ca ½ kg´s baby.

  SvarSlett
 6. Fornøyelig morgenlesnining!

  Hval-smykket ditt var helt fantastisk!! ja, jeg misstenker at det er hval og lurer på om underbevistheten din tror det samme siden du har lagt det strategisk til på værmeldingen for nettopp hvalfangerbyen Sandefjord... Takk for værmeldingen, jeg var på vei til yr.no! Lurer bare på hvilken dag det er for...

  Nyfødte| alt mellom 30 og 40 cm. Jeg var den heldige vinner av to stykker i helt øvre regime... Puh.

  SvarSlett
 7. Samler jeg også, en prøver å være litt flinkere nå, for det tar så stor plass.
  I mange år samlet jeg på postkort. (ikke frimerker, heldigvis) Garn er selvfølgelig med på samlelista, og klær. Hvem vet om ikke den toppen blir populær igjen, eller når jeg blir litt slankere, så vil den passe igjen.....uff
  Kjøkkensaker er bra å ha. Og finner jeg noe kjempebra noe, kjøper jeg 2, slik at jeg har en ekstra når nr 1 er blitt brukt opp.

  Jeg snakket med en kunde om dette, og hun sa at hun samlet på alt mulig, og at en nabo sa det var flott, for om det ble krig, var det henne de gikk til!
  God helg Anne.

  SvarSlett
 8. Ja vi er nok samlere alle sammen. Vi kan jo få bruk for det og det er for fint til å kaste,man kan jo gi det bort da.Jeg for min del samler mest på små duppeditter og har fått meg en anseelig samling. Det følger mange minner med slike ting også. Jeg hadde også et emalje smykke ,det er nok her ett eller annet sted. et hjerte med en blomst på. til dåpen tror jeg.
  Jeg har begynt på himmelskjerf også, men det er fort å glemme en dag avogtil fordi man jobber skift og dagene bare forsvinner. Ha en flott lørdag. Mange fine innlegg du har

  SvarSlett
 9. Gratulerer! Det stjernetegnsmykket er så vakkert! Jeg er også fiskene og har prøvd å få tak i dette. Har fått tak i til døtrene mine, men har ikke funnet fiskene ennå!

  SvarSlett
 10. Et sånt smykke har jeg og, men i mitt tegn, Stenbukken.
  Ellers har det akkurat samme grønnfarge. Jeg fikk det i komfirmasjonsgave, tror jeg. Circa 1954. Vi bodde i Oslo så det er helt sikkert fra David Andersen.
  Desverre ligger det nedpakket i boden et sted, så jeg kan ikke ta et bilde.
  Bea i Canada

  SvarSlett
 11. Hei Anne på landet, jeg har strikket de absoulutt-fabelaktige pulsvottene dine og postet det på bloggen min. Som seg hør og bør har jeg linket til bloggen din, og oppskriften din, slik at flere kan oppdage din fine blogg.

  Takk for en god oppskrift og ha en fin søndag :-)

  Groskro

  SvarSlett
 12. Ja, vi er nok mange samlere her inne...
  Jeg har litt dilla på esker og tenker jeg skal ta decoupage på dem...en gang. Men de tar jo plass, da.
  Men fine ting du har samlet deg!
  God søndagskveld!

  SvarSlett
 13. Hei på deg! Det er vel ofte prematurbabyer man strikker til i Amandaprosjektet tror jeg. Hodestørrelse på ca. appelsin fikk jeg beskjed om av en av svigerdøtrene mine (da jeg strikket til prematurbabyer)! Jeg hadde et slikt grønt smykke med vektens tegn, det var dåpsgave til meg i 1948, det ble dessverre borte ved et innbrudd for noen år siden.

  SvarSlett
 14. Jeg er nok ingen typisk samler..., var ikke av den typen som samlet på glansbilder, servietter osc da jeg var liten. Men det finnes noen hederlige unntak..., jeg er veldsig glad i notatbøker..., kan ikke få nok! I tilegg har jeg gasnke stort lager av garn, stoff og papir(scrapbooking)... :O)

  Likte det emaljerte smykket ditt!

  Ha en fin uke!

  SvarSlett
 15. Hei! Så bra med flere som vil strikke for Amandaprosjektet :) Jeg har en standardoppskrift som er så enkel som dette: Legg opp 64 m. Strikk 4 omganger 1r1vr og fortsett med glattstrikk til lua er ca 12 cm før du starter felling. Jeg feller på hver 2. pinne og starter med å felle hver 4. maske og deretter 1 maske færre mellom fellingene for hver felling... Ja, du skjønner ;-)
  For å få luer med litt varierende størrelse, strikker jeg noen med pinne 2,5, 3 og noen med 3,5. Dette gir luer som er mellom ca 22 og 28 cm i omkrets - passe til premature. Lykke til!

  PS: Jeg følger bloggen din, den er kjempebra!

  SvarSlett
 16. Heisann!

  Tenkte jeg skulle hoppe kjapt inn her og svare deg angående emaljesmykket. Det blir nemlig produsert hos oss, Opro Produkter AS. Vi er en av få gullsmedverksteder i Oslo som kun lager emaljesmykker, også hjertet du refererer til;) Vi skal legge stjernetegnsmykkene ut for salg på webshopen i løpet av kort tid.

  Du finner oss her: http://www.opro.no
  Blogg:http://www.oproblogg.no
  Webshop: http://opro-produkter-as.myshopify.com/

  Hilsen Trine

  SvarSlett
 17. Nå er stjernetegn-anhengene lagt ut på webshopen vår;)

  http://www.enamelfashion.com/collections/pendants/products/starsign

  Webbutikken har i tillegg fått en mer brukervennlig adresse:

  http://www.enamelfashion.com

  SvarSlett