mandag 14. desember 2009

I går...

I går var det sol til en forandring. Gemalen og jeg tok ut på tur. Det var ørlite skarpt i luften – en kuldegrad eller to, skogens tjern hadde fått et tynt lag med is – ikke nok for skøyter enda, ørlite snø på bakken – ikke nok til skiløyper, og rimfrost på trærne. Vakkert som et julekort. Sånn så det ut da vi gikk:
Sportsstuer i Marka er ikke et særnorsk fenomen, slik vi kanskje skulle tro. Da jeg var i Bayern for noen år siden var det plenty med stuer å velge blant for en glad turgåer – samtlige mit bier und sauerkraut og andre tyske spesialiteter. Nei, takke meg til en norsk markastue med is på trappa og utedo, fuglebrett og blide ansatte som koker kakao og baker boller. Hva er vel bedre enn glohet svart kaffe, iskald Solo og en rykende fersk bolle med masse melis på etter en frisk marsj i guds frie natur? Og Kvikklunsj. En sportsstue uten Kvikklunsj går nesten ikke an.
Stopp på matstasjonen er en viktig del av søndagsturen! Bolle med melis og mandler, nam! Og kald solo og varm kaffe – så varm at det dugger på kameraet. Men så godt at det ikke gjør noe, på en dag som denne.

Koselig markastue med messinglampe og hjemmeheklet duk, velbrukt og fin og akkurat passe frynsete i kanten. Og solbriller! Og hjemmestrikk, siden dette egentlig er en strikkeblogg – Sylvias vanter med solskinn på, KK-lua og en god og varm alpakkahals øverst. For hvorfor strikke hvis man ikke bruker det man lager?

Og sånn så det ut da vi gikk hjem. Fortsatt dugg på kameraet, men sånn skal det være på en fin søndag, det hører med. Og alle var enige om at det var en fin tur!

9 kommentarer:

 1. Ingenting som en frisk tur når en har klær som høver anledningen :)

  SvarSlett
 2. Hej, hej!
  Om du läser i min blogg så ser du att du har något att hämta där.
  Många varma hälsningar från Tant Kofta

  SvarSlett
 3. Hørtes ut som en deilig tur. Kos deg videre med morgendagen. Klem:)

  SvarSlett
 4. Så fint ni har det där uppe i Norge.

  SvarSlett
 5. Så flott tur dere har hatt. Jeg er ingen turgåer egentlig, men mannen min pleide å lure meg med på tur, og da koste jeg meg.
  Har et flott turterreng tvers over gata her, men gikk der mest da ungene var små, og de elsket det.
  Så hyggelig at du bruker SYLVIA-hanskene, og kaller dem for det, hi hi...
  Vi har noen jaktsokker jeg skulle lage strikkepakker av, men så kom en av garnkundene mine og kjøpte opp alt Ullspissgarnet jeg hadde kjøpt til formålet! Det får bli på nyåret, for da skal ALLE strikke igjen!
  Ha en fortsatt fin dag. Ps: Det er hvitt her også nå.

  SvarSlett
 6. Ah hjemmebasten på Mariholtet er det første jeg tenker på - uuuutrolig god!

  SvarSlett
 7. Så gøy! Utrolig at de lager like gode bakverk der fremdeles :-)

  SvarSlett