søndag 17. januar 2016

Långsam och krånglig stickning / Mysteriemössan...

Av alle fine podcaster ute på det store, vide internettet, liker jeg Nördic Knitting best. Tittelen er bra, men undertittelen er enda bedre: "En podcast om långsam och krånglig stickning"! 

Der tar svenske Johanne Ländin og Helene Wallin opp mange interessante temaer. De har også en blogg med samme navn, og der dukket det plutselig opp en mysterie-samstrikk i romjula. Fristelsen ble for stor, jeg ble med, såklart.


Og dermed ble det ikke noe av den UFO-strikkingen jeg hadde planlagt. Ikke i første omgang, i hvert fall. I stedet strikket jeg meg altså en lue - og sånn ble den:


Masse morsomme mønsterborder og glade farger. Strikket på pinner 2,5, med Jamieson's Shetland Spindrift i sju forskjellige farger. Det er et vidunderlig garn - som selges i små 25-grams nøster i dyre dommer i massevis av farger. Jeg liker de melerte fargene best - og alle fargene jeg brukte her er melerte. Heter det det, forresten? "Heather" kalles det vel på engelsk - der flere farger ull er spunnet sammen. Her fikk jeg brukt diverse rester jeg har fått og samlet meg opp gjennom årene - åh, jeg elsker sånne prosjekter!

Lua skulle strikkes med en strikkefasthet på 36 masker pr 10 cm - noe som er plent umulig å få til for meg, og dermed ble lua mi litt stor - omtrent sånn: 


Stor - men ikke for stor. En god og romslig lue med plass for de store tanker, det er godt å ha i vinterkulda. Og det er virkelig kaldt om dagen - god, gammeldags vinter med snø og masse kuldegrader. Jeg fikk neglesprett da vi var ute og tok bilder i går - selv med to par ullvotter utenpå hverandre. 

Jeg strikket forresten en ekstra omgang først og sist på hver blomsterbord, for å få lua litt lengre. Det var i utgangspunktet en basker, men jeg ville ha en "vanlig", litt lang lue.
Lua var morsom å strikke - men prikken over i-en var blomsten i toppen. Fiffig detalj! 


Og så en liten dært til slutt - som jeg fant på selv. Blir i godt humør av sånne luer, jeg!


Aldeles fantastisk vintervær var det i går. Ha en riktig god søndag!

9 kommentarer:

 1. Hei. For en fantastisk lue med en herlig felling og avslutning. Sluttresultatet er rett og slett vakkert. Flott med farger når vinteren er hvit.
  Vinteren kom til Vestlandet, med en bitende vind i tillegg. Kuldeeffekten blir lav, ikke mange som blir lokket ut. I går stilnet vinden, 4-5 minus og sol på 10 cm. snø, da blir det glade mennesker. Mange tok fjellet i bruk. Blir en sånn dag idag også. Ha en fin søndag.

  SvarSlett
 2. Kjempefin hue !!
  Blir glad av å sjå på den. Så du kjem til å spre glede til dei du
  møte på din veg i den hua.

  Fin søndag.

  SvarSlett
 3. Knallfin! Åh, akkurat ei sånn hue fekk eg lyst på no.

  Her vest er det også nydeleg vinter - minusgrader, snø og sol. Kryssar pinnane for at det held seg slik resten av vinteren!

  SvarSlett
 4. Utrolig herlig lue!!! Strikkefastheten var heftig, men ser ut som du klarte deg bra. Et par vasker hjelper kanskje??

  SvarSlett
 5. Så flott den ble! Av og til er det deilig med en skikkelig fargefest :)

  SvarSlett
 6. Skikkelig stilig! Denne lua er helt deg synes jeg! Kjempefin til deg!

  I dag er det heldigvis litt mildere, bare ti minus her, og utsiktene til en skitur er innen rekkevidde.

  God mandag fra Ingunn

  SvarSlett
 7. Jeg får sånn lyst til å hive meg på noen nye prosjekter når jeg følger deg.Fargene lyser av optimisme. Lua var skikkelig fin. Kanskje den blir neste etter den vaskekluten som er altfor kjedelig.

  SvarSlett
 8. For en fantastisk herlig lue! En sånn skulle jeg gjerne hatt :-)

  I Vikersund står snart hele bygda på hodet, for neste helg er det World Cup i verdens største hoppbakke! Men lite snø. Holder på å strikke VM-lua, men ville mye heller hatt en sånn som du har laget.

  Takk for vidunderlig inspirasjon i form av både strikkeprosjekter og fine bilder!

  SvarSlett