tirsdag 19. januar 2016

Den eneste julepresangen...


Dette var faktisk den eneste julegaven fra mine strikkepinner jula 2015. Den var til Sønnens kjæreste, som var med hjem på julebesøk. Hun er amerikansk og ikke helt vant med norsk vintervær, men været var snilt og mildt og ganske snøfritt akkurat de dagene de var hjemme til jul. Men en lue er god å ha uansett.


Lua ble heldigvis godt mottatt - den er strikket i Sandnes Alpakka Ull, som er et mykt og godt garn med 65% alpakka og 35% ull. Sandnes anbefaler pinner 5 mm, men der er ikke Sandnes og jeg helt enige. Jeg har hørt flere si at garnet både siger og vokser, så jeg knep ned en pinnestørrelse og strikket på pinner 4 mm i stedet - det ble fast og fint. La opp 100 masker og strikket på gefühlen. 


Den rosa hjerteborden er fra Pinneguris julesokk, som jeg teststrikket for henne lenge før jul, ja i mars i fjor faktisk. Jeg har visst helt glemt å blogge om den - så her den, i samme slengen. (Det er Ann selv som har tatt dette fine bildet).

Selbustjernene, som er grønne, selv om de ser grå ut på bildene her, er fra Annichen Sibberns bok "Norske strikkemønstre" - stjerna er fra tommelen på en "Vott fra selbu". Den er en skatt, den boka. Det er nok førsteutgaven jeg har - den er fra 1928 da Annichen Sibbern bare var 23 år og jobbet ved Norsk Folkemuseum. Så giftet hun seg muligens, for på de senere utgavene heter hun Annichen Sibbern Bøhn.

Og det var den lua. "My one-of-a-kind, hand-made Norwegian hat", som mottakeren så treffende kalte den.

Ha en riktig fin tirsdag! 


17 kommentarer:

 1. Amerikanere er veldig fascinert av flerfargestrikk, har jeg inntrykk av. Jeg kan godt skjønne at denne lua falt i smak!

  SvarSlett
 2. Hei. Heldige kjæreste! Hun har jo rett i det at den er unik. Når det blir plukket noe herfra og derfra, både med mønster og farger, så blir det den jo det. Eller som det blir sagt i Sogn: "Finne noke frao adle sjau prestegjeld." (Finne noe fra alle sju prestegjeld.) Hehe.
  Her fortsetter det fine vinterværet. Våknet til masse nysnø igår. Så var det opphold hele dagen, og noen timer midt på dagen var det bare minus 0,3 gr.
  Ha en fin dag.

  SvarSlett
 3. En aldeles nydelig lue! Gjett om jeg fikk lyst til å herme.....
  Synes det ble så fint med rosa til de andre fargene. Skjønner godt denne ble godt mottatt. Kjempefin den teststrikkinga di også! Og så fint "dandert"!
  Ønsker deg en fin tirsdag. Her våkna vi til minus 22 etter en dag med noe mildere vær i går.

  Klem fra Uvdal

  SvarSlett
 4. Fine farger og mønster.
  Heldig mottaker

  SvarSlett
 5. Vakker lue! Er sikker på at hun er stolt av sin norske lue.

  SvarSlett
 6. Så fin lue du har strikket til sønnens kjæreste, sikkert artig for henne å ha en helt unik lue! :-)

  SvarSlett
 7. Så flott lue, likte fargene godt :)

  SvarSlett
 8. En veldig nydelig gave og så riktig fint med norsk mønster... veldig godt.
  Deilige fargene. Herlig var julsokk eller julvott også, flott med Laviske fletter på kanten. Vi har snø fortsatt :-))) jeg kan gå på ski... så deilig :-)
  God onsdag deg. Klem fra Viola

  SvarSlett
 9. For ei flott hue i nydelege fargar :) Vil tru det var stas å få ei handstrikka hue.

  SvarSlett
 10. Så flott lue, kan forstå at den falt i smak. Og med mønster satt sammen av deg ble den jo veldig personlig.

  SvarSlett
 11. Flott lue.Alle blir glade for å få hjemmestrikkede ting tror nå jeg. God kveld til deg også

  SvarSlett
 12. Lua ble super. tenker det var stas å få denne.Hjemmestrikk er best.
  klem

  SvarSlett
 13. Apropos julegave, jeg ønsket meg votteboken deres til jul, men det fikk jeg ikke. Så jeg tok ansvar, og kjøpte den i forsinket gave til meg selv!:-D

  SvarSlett
 14. Skjønner godt at hun ble fornøyd med den lua, ekstra morsomt når du lager en som blir helt unik:-) Klem Marianne

  SvarSlett
 15. Snasen lue! Kule farger sammen :-)
  Men jeg lurte på en ting, faktisk trenger jeg ordentlig hjelp! Jeg strikker en genser, og har strikket vrangborden nederst på bolen som det sår i oppskriften, men den ruller seg opp! Og det har jeg ikke lagt merke til før nå, og nå har jeg allerede begynt på sammenstrikkingen, og da frister det ikke så mye å rekke opp hele bolen. Så jeg lurte på om det er noe smart å gjøre med den? Eller må jeg bare godta en vrangbord som ruller seg opp?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hm, hvorfor ruller den seg opp, tro? Jeg har ikke vært borti det før. Har strikket gensere u t e n vrangord, og de ruller jo. Syns ikke det gjør så mye, jeg, men du kan jo vaske genseren når den blir ferdig, tørke den flatt og legge et litt tungt håndkle oppå vrangborden mens den tørker for å "presse" den ned litt?

   Slett