søndag 2. mars 2014

Norske...

Det var stor respons på innlegget mitt om norskprodusert garn her om dagen.

Marit med bloggen Elle-melle har laget en liste over norske garnprodusenter som produserer garn i Norge. Jeg legger inn lista her også - og den blir også stående i høyremargen. Syng ut om du vet om flere!

Hifa / Hillesvåg
Leine Merino
Løiten Angora
Nervei Mohair
Rauma
Sandnes
Selbu Spinneri
Sjølingstad
Spinnerigården / Hoelfeldt Lund

Sukkertoppen
Telespinn

Vallem gård
Villsaugården
Pickles selger også norskprodusert mohairgarn

Det er jo gledelig at så mange av dere som kommenterte kjøper norsk garn! Jeg prøver å være flink selv, og har blitt mye mer bevisst de senere årene. Men det er jo spennende å prøve litt forskjellige slags garn, og dessuten har man jo et årgangsgarnlager fra tider da man ikke hadde så stort fokus på dette, så siden jeg hovedsakelig strikker fra garnlageret mitt for tiden, blir det nok brukt litt av både det ene og det andre fremover.


Akkurat nå går det i norsk garn fra norske sauer. Dette er Norsk Pelsull fra Hifa - et ganske nytt garn som har fått veldig god mottakelse. Mykt og ullete på samme tid, og nydelig melert. Det skal bli en jakke - Clara av svenske Linnéa Öhman. Det går ganske fort på pinner 4, så forhåpentligvis blir den ferdig i en fei. Jeg tror alltid at det jeg strikker skal bli ferdig i en fei når jeg begynner på noe nytt - som oftest tar jeg feil... Men det gjør ingen ting - det viktigste er jo ikke NÅR det blir ferdig, men AT det blir ferdig, ikke sant?


Ha en riktig fin søndag! I dag er det Fastelavn - da blir det boller med kræm!

19 kommentarer:

 1. Pelsullgarnet til Hillesvåg er kjempedeilig. Jeg strikket en hals i det og har nesten begynt å grue meg til våren og at halsen blir for varm..
  Ellers liker jeg å kjøpe lokale garn når jeg er ute og reiser.

  SvarSlett
 2. Floltt!
  Jeg strikker også med garn av diverse herkomst, man behøver ikke bli helt fanatisk synes jeg, men litt mer bevisst kanskje og huske på at om vi ønsker fortsatt garnproduksjon i dette landet må vi også kjøpe norsk garn:)
  Etter at jeg begynte på den lista har jeg oppdaget mange veldig spennende produsenter og er helt klar på at noe av dette skal prøves. Hifas pelsull har jeg lest om, men ikke prøvet ennå, men det skal bli det neste garnet jeg kjøper. jeg gjør som du og strikker opp av lageret mitt.
  Jakka ser nydelig, deilig og myk ut:)

  SvarSlett
 3. Jeg vet ikke hvor bevisst jeg har vært når jeg har kjøpt garn. Har vel også med at butikken "min" fører Sandnes og Rauma, og jeg har vært fornøyd med det. Har nok falt for fristelsen over garn som virker spennende, men stort sett...
  Men hadde alle garnforbrukere blitt mer bevisste og kjøpt norsk, ville produsentene merket det. Jeg vil tro at dette sprer seg jeg. :)
  Ha en søt søndag og kos deg med kræmen.

  SvarSlett
 4. Takk for den fine oversikten ! Lagrer den, og
  skal prøve å bli mer bevisst.

  SvarSlett
 5. God morgen.....sånn litt utpå dagen, men det er jo søndag!
  Takk for listen, det er bra at vi setter fokus på norskprodusert garn. Kortreist er den også, som er så populært nå, innen matverdenen. Hvorfor ikke innen garn også?
  Ja, vi strikker ivei og vil bli fort ferdig, men det er jo veien mot det ferdige produktet , og ikke målet, som er målet med å strikke.
  Jeg strikker på noe nytt nå, og er snert i mål med noe " gammelt", som tar sånn tid...sukk. Må ta meg sammen i dag, tror jeg, så det snart kan bli ferdig.
  Her ble det frokost i dag, med boller med sukker og smør til kaffen.
  Ha en deilig søndag, med masse garn og strikk. Klem

  SvarSlett
 6. Så stilig!!! Denne var så lur - tusen takk!!

  SvarSlett
 7. Jeg har dessverre ikke vært det bevist. Men nå skal jeg lagre lista di, og se etter når jeg handler garn :) Fin fastelavenssøndag til deg :)

  SvarSlett
 8. Eg var ikkje klar over at det var så mange norske produsenter, fint du kom med liste.
  Men du må ta med Gjestal Spinneri på lista di ;) God søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Men jeg har hørt at Gjestal produserer garnet sitt i utlandet? Stemmer ikke det?
   (Det er jo også Gjestal som har kjøpt opp Dalegarn, legger ned produksjonen i Norge og flytter den til utlandet).

   Slett
  2. Det eksisterer i alle fall i dag, ligg i Oltedal i Rogaland. Trudde det bare var produksjonen til Dale som skulle utenlands, men det er eg ikkje sikker på.

   Slett
 9. Takk for listen, denne er sendt over til en venninne som skal ta inn en ny produsent i garnbutikken. Så nå blir hun nok glad :) Hilsen Beth

  SvarSlett
 10. Åååå så mange spennende produsenter jeg aldri har hørt om! Her også er det mye lagergarn som skal på pinnene, men vet i det minste hva jeg skal se på når det begynner å minke :D

  SvarSlett
 11. Takk for fin liste, lagrar den i favoritter! Eg har ikkje vore veldig bevisst på dette med norsk garn før, men kjem heilt klart til å vere det framover. Det hadde vore smart med merking av norsk garn, noko liknande "Nyt Norge"-merket som fins på matvarer.

  SvarSlett
 12. Har ikke projo også noe garn? Vet ikke hvor det blir laget men... De holder i hvert fall til på Skarnes.

  SvarSlett
 13. Ang Gjestal : De produserer ikke garn lenger de er grossister,og de importerer garnet fra Kina....... Det er grunnen til at vi kan kjøpe billig garn på Nille, Europris, Sparkjøp og Coop......... Så damer- støtt opp om det NORSKE garnet!!:) ellers så må flere produsenter følge Dale....;,( og det vil vi vel ikke!!!? Mari-Anne ;-)

  SvarSlett
 14. Takk for informative innlegg om norskprodusert garn...har ikke tenkt så mye på dette før du tok opp temaet. Hmm, kanskje jeg må prøve å bli litt mer bevisst i garnvalget...:-)

  SvarSlett
 15. Martine - Projo selger garn, det er en nettbutikk. De produserer ikke noe selv.

  SvarSlett
 16. Jeg har også fått øynene opp for norskprodusert garn etter innlegget! Viktig å støtte opp om den norske garnproduksjonen! :)

  SvarSlett