mandag 10. mars 2014

Det fins ikke maken...

En ting er sikkert: Det fins ikke maken til Blomekransgenseren min, den er den eneste i sitt slag. Og i helgen var det til og med fotolys - så her kommer endelig genserbilder med meg inni, og ikke bare en våt genser flatt på en håndkle til tørk:


Her er oppskriften jeg begynte å strikke etter. Det var en morsom og litt annerledes oppskrift fra Torirot, som kom for et års tid siden. Jeg ble med på en KAL på Ravelry - men jeg ville ikke strikke vest, for jeg bruker aldri vest. Det må være ull på armene også! Så da strikket jeg en genser da...


Men først strikket jeg en ordentlig prøvelapp. Og det er så sjelden at det må nesten dokumenteres. Det er første gang jeg strikker i Kauni. Farger etc kan du se på Ravelry her. Jeg strikket hele stasen, vrangborder og alt, på pinner 3. Eller kanskje jeg brukte 2,5 på vrangborden i halsen, jeg husker ikke helt.

Da jeg hadde strikket opp til ermene, ble jeg litt i tvil, for hva skulle jeg gjøre nå??


Så da lagde jeg meg en oppskrift - og den så slik ut. Ble fin, syns jeg. Annepålandet har nok en lysende fremtid som strikkeoppskrift-maker foran seg, haha. Så diskuterte jeg litt med kalkulatoren ...


... og så strikket jeg genser med rund sal. Alle "figurene" i rundfellingen er hentet fra diagrammene i originaloppskriften. Og jeg ble veldig fornøyd med resultatet, sånn i all beskjedenhet.


Toris original er strikket i ti forskjellige farger, men siden jeg er lat og udugelig, brukte jeg bare fire. Koksgrå bunnfarge - og rødt, grønt og orange effektgarn, som det heter på Kauni-språket. Effektgarnet skifter farge underveis, i litt varierende, uforutsigbare fargeskift, men det er bare gøy. Her var det umulig å vite hvordan resultatet ville bli før etterpå - og da var det for sent. Jeg ble stort sett fornøyd med fargene - men finest ble prøvelappen, og det var jo strengt tatt litt dårlig gjort. 

Og selv om jeg har strikket med to farger nesten hele veien, veier genseren bare 385 gram. Jeg liker denne fasongen - ikke for trang og ikke for vid, og med litt bevegelsesfrihet. Jeg får helt klaustrofobi av strikkeplagg som sitter som pølseskinn - det må være plass til å vifte litt med armene! Jeg droppet innsving i livet også, men det skyldes mest at jeg ikke er så innsvingt som jeg en gang var. Og i stedet for å gre håret og shine meg opp litt på en søndag, kappet jeg heller av meg hodet på bildene, det var mye raskere. Det er lov å jukse litt.

Takk til Dattera som tok bildene!

Og ha en riktig fin dag!

39 kommentarer:

 1. Alle dere strikkedamer som tar i bruk mønstrene til Tori, jeg er full av beundring. Mønstrene er fantastiske, men for en kjempejobb! Du kan være stolt av deg selv som sitter igjen med et resultat som dette.
  Jeg skal en tur til garnbutikken idag. Har bestemt meg for å strikke Sandnes sin "Eskimo", pluss, pluss...
  Lykke til med neste prosjekt og en ha fin uke!


  SvarSlett
  Svar
  1. Takk skal du ha! Ja oppskriftene til Tori er morsomme og litt annerledes enn det vi er vant til.

   Men - jeg skal fortelle deg en hemmelighet: De er ikke vanskeligere enn andre oppskrifter! Man strikker med to farger om gangen, etter tydelige diagrammer, og alt er veldig godt forklart. Siden det er mange farger, blir det mange tråder å feste, men ellers er det helt likt som andre gensere.

   Du har jo strikket en Holmenkollen-genser - to farger og diagram der også!
   Så har du lyst, har du lov - det greier du fint!

   "Eskimo" står på strikkelista mi også - den er så fin! Ja, jeg har faktisk strikket en prøvelapp (dvs jeg begynte på det ene ermet = finfin prøvelapp) for en stund siden, siden jeg skal bruke et annet garn enn i oppskriften (har noe fint på lageret :-)
   Og den er faktisk vanskeligere enn andre gensere - for her er det TRE farger på enkelte omganger (bare noen ytterst få omganger det da - ikke noe problem).

   Ha en fin dag!

   Slett
  2. Det er nok Kaunigarnet som lurer meg. Jeg har strikket mange gensere og kofter med to og tre farger, så det går fint. Kanskje jeg skal prøve meg på neste Tori-mønster som kommer i juni. Heter vel noe sånt som "The last year in Lerwick." Den frister VELDIG. Jeg skal selvsagt ta fatt på Eskimoen idag. :) Pinner 4,5 og 5, det og er greit innimellom.

   Slett
  3. Oppskriften til Lerwick-genseren kom i går - sjekk på Ravelry! Og jeg har allerede lagt opp og begynt!!! Min blir grønn.
   (Du kan se den spede begynnelsen i forrige blogginnlegg).

   Slett
 2. Dette ble et stas-plagg og en favoritt etterhvert vil jeg tro! Kauni er sikkert godt til gensere også. Nydelig er den i alle fall! Synes det er sprekt gjort å designe underveis. Størrelse og fasong er super til deg!

  Ønsker deg ei fin uke!

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, Kauni er omtrent som Finull, har jeg funnet ut. Litt stivt, og klør bittelitt, men jeg kan fint ha den rett mot kroppen - jeg er en sånn som ikke klør av noen ting :-)

   Slett
 3. Den er så fin og du kler den godt!
  He, he, det ser jammen ut som vi har samme måte å lage "oppskrifter" på. Men måten å gjøre det på betyr lite når bare resultatet blir bra, og det gjorde det for deg her:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk!
   Ja, sånne oppskrifter funker utmerket for meg, inkl noen gule lapper som er klistret litt rundt omkring. Ulempen er at det kan være litt vanskelig å huske hva man gjorde etterpå - i tilfelle man vil gjøre noe lignende en annen gang. Men da får man jo bare lage seg en ny "oppskrift" da :-)

   Slett
 4. Wow, for en lekker genser, Anne. Den sitter så fint på deg også.
  Fargene er helt skjønne sammen. Synes du har vært veldig heldig med kombinasjonen.
  Jeg liker også å jukse litt, dvs gå utenom oppskriften, og gjøre det på min måte. Holder på med det nå, datterens genser....som tar sånn tid!
  I dag kan du gå rundt og vise deg frem i den kjempeflotte genseren din.
  Ha en fin uke.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk skal du ha!
   Ja, litt flaks skal man jo ha! Kauni-garnet er stort sett ganske samarbeidsvillig.

   Og fortsatt lykke til med datter-genseren, det er vel ribbegenseren, det? Min ribbegenser to også uendelig lang tid - men så blir det jo bra til slutt!

   Slett
 5. Genseren din blei kjempefin, likte bedre den enn orginaloppskrifta! Godt gjordt å få den passe stor i rundfellinga, den sitter som eit skudd. Du er flink :)

  SvarSlett
 6. Den passer deg perfekt. En fantastisk genser du har striket og ferdig er... nå... riktig tid. Med våren og blomster kommer og kald ute enda.
  Sikker det blir en yndlingsgenser.
  Fine farger.... ja effect garn er kjempeflott.
  Ha en riktig fin uke. Klem fra Viola og takk for flotte bildene og tips.

  SvarSlett
 7. Nydelig genser du har strikket altså!

  SvarSlett
 8. Wow! Imponerende mønsterstrikking! Fargene var også skjønne :)

  SvarSlett
 9. Hahaha...du får liksom sagt det du. Men genseren ble nydelig, og nok en påminnelse om at jeg også snart må prøve Kauni. Det er så flott garn!

  SvarSlett
 10. Denne genseren din er det bare ett ord for - vakker!! Fargevalget ditt er bare supert!
  Ha en strålende uke :)

  SvarSlett
 11. So beautiful! Congratulations!

  SvarSlett
 12. Du Annepålandet! Du får det sagt.☺ Synes resultatet ditt ble helt nydelig og du er ikke udugelig i det hele tatt!! Utrolig hvor flink du har vært☺ Kun en garvet strikker får til noe sånt.
  Flott Blomekransgenser på ei fin-fin dame!
  -Anne-

  SvarSlett
 13. WOW! Utrolig flott genser, både konstruksjon, mønster og farger! Sitter perfekt på deg og så stilig med de fargeskiftene:) Kjekt å lese om veien til ferdig plagg også;) Var inne og kikket på innlegget ditt med den liggende til tørk...herlighet for en produksjon du har hatt i februar!

  Ha en flott strikkemandag!

  SvarSlett
 14. Ja, noen er jo veldig glad i vester, men jeg fryser så fælt, så jeg foretrekker gensere - ellers blir jeg jo så kald fordi armene er "bare"! Jeg har strikket flere vester som er helt ok, men de blir dessverre bare liggende i skapet.

  Kauni er som nevnt litt stivt - men robust og varig, og det er jo et viktig poeng. Og nydelige, melerte farger (ensfargede) og mange morsomme effektgarn, et fint regnbuegarn blant annet.

  SvarSlett
 15. Et utrolig flott stykke håndverk spør du meg!!!! Geniale Anne!!!!! Jeg ville ha strikket den genseren om det var oppskrift på den. Er ikke så glad i vester, og ville fryse på armene!!!! Håper Tori tar utfordringen??? Hm, kjenner igjen den fotografiske halshuggingen. Fungerer perfekt for meg også. Uansett - dette er et mesterstykke. Og fargene er TOPP!!!!!!! Gratulerer!!!!!!

  SvarSlett
 16. Så utrolig nydelig genser!

  SvarSlett
 17. Oj så fin din tröja blev! Det känns väl skönt när ett projekt är avklarat och man är nöjd?
  Och nog ser man lite av huvudet på den första bilden!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det kjennes veldig greit å bli ferdig - og å være fornøyd med resultatet :-)

   Jeg lyktes ikke helt 100% med halshuggingen. Ser litt trøtt og sliten ut på en søndags morgen - hadde stort familieselskap dagen før :-)

   Slett
 18. Den satt flott på! Jeg har gledet meg til bildene, for jeg syntes fargene du hadde brukt var så fine! Og blomstermønsteret er så vakkert! Jeg har tenkt å unne meg et par av vottene i samme mønster.

  Moro å lese om konstruksjonen underveis!

  SvarSlett
  Svar
  1. Vottene vil jeg også ha. Har "litt" restegarn etter genseren, så når vottestrikkelysten melder seg igjen, sitter jeg klar!

   Slett
 19. wow ,så lekkerden ble Anne. Fine farger du har valgt også

  SvarSlett
 20. Så nydeleg, og så godt du kledde den :) Fekk lyst til å prøva Kaunigarnet. Det har så fine fargeskift. Ha ein fin dag.

  SvarSlett
 21. Dette ser ut til å bli det store genserstrikkeåret! Veldig, veldig fin! Smarte og elegante løsninger på rundfelling og mønster. Helt enig i at genser er bedre enn vest, armene blir jo kalde! Lykke til videre med Lerwicken også :)

  SvarSlett
 22. Genseren din ble kjempefin!! Så flotte farger du har brukt -og de kler deg veldig godt!! Blir så imponert når jeg leser at du har konstruert både armer,hals til utgangspunktet (vesten!)- og mekka det til med mønster og alt!
  Denne har du all grunn til å være stolt av!!

  SvarSlett
 23. Morsomt å se den på, Anne! Jeg må gjøre ferdig min også!!

  SvarSlett
 24. Fantastisk flott! Ha en fin lørdag hos deg!

  SvarSlett
 25. Nydelig genser, et flott stykke arbeid!

  SvarSlett
 26. Så utrolig fin den ble! Jeg er kjempeimponert over at du klarte å improvisere fram en rundsal. Bra jobba!

  SvarSlett
 27. Oj så fin! Den sitter kjempefint på deg Anne!

  SvarSlett