onsdag 13. november 2013

Miranda...


Jeg ble med på en KAL på Ravelry.
Jeg er ganske dårlig på KAL-er - eller samstrikk, som det heter på godt norsk. Jeg er veldig entusiastisk i begynnelsen - og så ramler jeg av lasset. Sånn var det da jeg ble med på en KAL med denne vesten for noen år siden. Den ble veldig fin, jeg kom over halvveis - før jeg kom på at jeg bruker jo aldri vest, og så ble den liggende.


Garnet ble liggende noen år, og så ble jeg med på en ny KAL, med samme garn, men annet mønster. Denne gangen ble jeg ferdig - og jeg ble veldig fornøyd, både med genseren og meg selv. Klaps på skulderen!

Det er ikke ofte jeg strikker en genser på en måned - som oftest tar det flere år. Jeg er nok ingen genserstrikker. Det går som regel bedre med luer og votter. Og skjerf. Men denne genseren ble jeg altså ferdig med, jeg har brukt den mye allerede - rett inn på Annepålandets ti-på-topp-liste.


Oppskrift: Miranda av Josée Paquin. Jeg gjorde en del forandringer fra origanalen. Oppskriften sier hette og lomme - det bruker jeg aldri, det er bare i veien, så det droppet jeg. Mønsterpanelet foran blir egentlig bredere nedover på genseren, men jeg beholdt samme bredden hele veien - det passer bedre med min figur (som på godt norsk kalles Bred over rompa). Jeg ville ha en stor og god genser som jeg kan bruke på tur med bikkja, så jeg strikket en del lenger enn i oppskriften. Men den hadde nok blitt fin som kort også - så kanskje jeg må lage en til? Oppskriften var veldig enkel, og jeg var redd det ville gå ut over passformen, men det gjorde det ikke - vi passer fint sammen, genseren og jeg.

Garn: Årgangsgarn altså, Peruvian Highland Wool i melert lysegrå. Veldig fin farge, syns jeg (men halve garderoben min har samme fargen - på tide med litt nytenkning, kanskje?).

Pinner:  5 mm. Det går veldig fort å strikke en genser på pinner nr 5. Jeg holder på med et par pinne-3-prosjekter - dette var peanuts i forhold.


På søndagstur med Tinka og den nye genseren.
Ha en varm og god dag!

37 kommentarer:

 1. Kjempefin genser. Jeg koser meg også med småprosjekter, og gensere tar tid...... Men denne så fristende ut. De grønne vottene i forrige innlegg var også kjempefine. Har strikket flere par etter din oppskrift. Veldig gode votter som sitter fint på handa.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra at vi kan inspirere hverandre! Jeg blir veldig fristet av alle de fine sokkene i bloggen din (bare synd at døgnet ikke har flere timer...).

   Slett
 2. Skjønner godt at denne ble en favoritt. Jeg er heller ingen genserstrikker, alikevel har jeg to på gang til meg selv nå, og garn til to til liggende klart. Jaja, vi får nå se om de blir ferdige før jeg blir gammel og grå. Ønsker deg en god onsdag!

  SvarSlett
 3. Knallfin!
  Det var en genser etter min smak og den havner sikkert på ønskelisten min.
  Jeg likte også forandringene du gjorde og ville nok gjort akkurat som du, heller ikke jeg er fan av hetter og med lomme på magen blir iallefall ikke den noe slankere:)

  SvarSlett
 4. Den var knallfin! Kjekt å ha gensere som har plass inni vinterjakkene, og grått er jo en anvendelig farge da... Jeg er enig i at pinnestr. har noe å si for strikketrivselen. Har strikket en del Sisu nå, p. 2,5 og 3. Strikkegleden var nesten borte, det var direkte skummelt! Igår var jeg ferdig med to Sisu-prosjekter! Blir leeenge til neste gang det garnet, e.l. blir brukt. Nå er det Alpakka og p. 3,5, (stor forsjell det) og strikkegleden var ikke borte! Du og du for en lettelse! :))
  Når været er sånn som her, kuling og bøtter med nedbør, er lykken å ha en hobby.
  Ha fine dager i sola!

  SvarSlett
  Svar
  1. På Nasjonal Strikkekveld på NRK spurte de jo alle hvilken pinnestørrelse de var. Morsomt. Du er tydeligvis en 3,5 da. Jeg ligger nok også mellom 3 og 4,5 :-)

   Slett
 5. Det var en fin genser til deg! Jeg merker også at garderoben består mest av duse "normale" farger...og at det oftest er enklest å strikke med det også, det går jo til det meste.
  Flott mønster, og klapp på skulderen for rask strikk!
  (Min Marius i str s/m tok litt over ett år:P)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det! Ja, jeg bruker vanligvis atskillig mer tid på en genser enn dette. Nå holder jeg på med en jeg begynte på - var det i februar, tro? Satser på å få den ferdig innen et år :-)

   Slett
 6. En riktig fin genser! Det lønner seg å strikke i den fargen man liker, for da blir plagget brukt! Denne kan du ha til hva som helst. Den ble veldig fin i halsen også, så det var nok lurt å droppe hetta.

  Ha en strålende dag! Jeg er klar med klingedeigen og kjevlet. Må bare ha en kaffekopp først.

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
 7. Åååh, denne var nydelig, Anne - denne fikk jeg straks lyst til å sette på min to-do liste.

  Du så helt smashing ut i den!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tak skal du ha! Sånne to-do-lister, altså... de har en tendens til å bli veeeeldig lange. I hvert fall min ;-)

   Slett
 8. Den ble kjempefin - og skjønner godt du droppet hetten. Hetter er fine men stort sett i veien under jakker!! Liker veldig godt forandringene du har gjort, og tilpasset til deg!!!!

  SvarSlett
 9. Flott genser som ser ut til å passe deg perfekt. Det er rart hvor lett det er for å strikke i de samme fargene. Jeg kjøper av og til garn i andre farger enn de jeg bruker til vanlig, og føler meg stolt. Men problemet er at etter jeg har gått igang med prosjektet (gjelder genser/jakker) så blir jeg ikke fornøyd og arbeidet blir liggende... Må nok utfordre meg selv litt der..

  SvarSlett
  Svar
  1. Samme her - 2014 må bli året for nye farger :-)

   Slett
 10. Kjempefin genser da - godt du kunne bruke årgangsgarn og at du fikk noe som passet akkurat deg. Har selv ikke en så bra erfaring med samstrikk; gav opp den første og den andre ble til noe helt annet enn det jeg skulle he he

  SvarSlett
 11. Kjempefin og veldig kledelig genser! Skjønner godt du er fornøyd :) Syns du har strikket den superfort, du har jo strikket så mange fine småstrikkting innimellom!

  SvarSlett
 12. For en nydelig genser, den likte jeg godt :-)

  SvarSlett
 13. Tröjan blev jättefin! Det heter så i Sverige också Sverige, bred om rumpan!
  Grått är alltid snyggt tycker jag och det passar så bra till alla dina fina vantar!

  SvarSlett
 14. Forelsket meg i denne genseren med en gang jeg så det første bildet ditt! Nydelig fin var den!

  SvarSlett
 15. Så flott genser!! Synes både farge og mønster er nydelig!
  hilsen fra Berit

  SvarSlett
 16. Wow, for en flott genser du har strikket. Og du ble ferdig også. Ikke verst.
  Jeg prøver ut andre farger nå......og i dag har jeg gått for brunt og eggeskall. Får fin farge i ansiktet av det, så det kan jeg kle.
  Jeg har misunnet mange med fargen grå. Men kanskje jeg skal finne min variant av fargen? Og heller bruke et skjerf i en annen farge til? Hm, må tenke litt på det.
  Hermed utfordrer jeg deg, til å finne en ny farge til å ha i skapet ditt........., og selvfølgelig til å ha på!!!

  SvarSlett
 17. Gratulerer med ny genser! Den er knallfin :-) Det ble veldig bra med rett mønsterpanel.
  Jeg tror jeg snart blir helt overinspirert jeg ;-) Jeg lurer på hvor mye inspirasjon et menneske egentlig kan tåle?

  SvarSlett
  Svar
  1. Det lurer jeg også på - det hender det bobler over...

   Slett
 18. Så utrolog fin genser! Og den sitter kjempefint på deg! Grå er så klassisk at det kan du bruke i mange år fremover. Grått er flott!

  Samstrikke har jeg ikke vært med på, men kan tenke meg at jeg raskt ville ha falt av.

  SvarSlett
 19. Den der var skikkelig fin, Anne... Må myse litt mer på den, kjenner jeg :)

  SvarSlett
 20. Kjempeflott genser! Eg reknar med at oppskrifta var på engelsk..?? Der går grensa mi, trur ikkje eg skal gje meg i kast på ein engelsk oppskrift..Eller er det ikkje så vanskelig?

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, oppskrifta var på engelsk - men veldig enkel.
   Å strikke etter engelske oppskrifter er absolutt ikke noe å være redd for. Drops m fl har fine ordlister/oversettelser som man kan bruke de første par gangene. Begynn med noe lett - en lue for eksempel. Amerikanske oppskrifter er oftest veldig detaljerte og enkle å forstå. Det er bare å kaste seg uti det - og vips, så har man tilgang til all verdens fine oppskrifter! Enda mer å velge i - enda mer inspirasjon - enda lengre strikkelister etc etc, haha :-)

   Slett
 21. For en herlig genser. Det var sannelig bra at du gjorde ferdig denne da :D

  SvarSlett
 22. Kjempefin ble genseren ,satt som et skudd. Det er ofte slik med alonger og lignende man er veldig entusiastisk i begynnelsen også ble det ikke det helt store og så blir arbeidet lagt bort. Godt at man finner tilbake til det da enten at man lager noe helt nytt eller fortsetter og gjør ferdig. Ha en fin dag

  SvarSlett
 23. Det ble en fin genser :) flettene ble litt annet en "vanlige" fletter, noe jeg syns er spennende :)

  Syns du skriver så lettlest og jeg må ofte dra på smilebåndet av det du skriver :)

  Syns på ingen måte du er bred over rompa, men at du ser ut som er fresht eksemplar av norske kvinner :)

  SvarSlett
 24. Skjønner godt at du liker denne! Likte alt med den, fasongen, fargen og mønsteret. Sitter jo som støpt på deg! Den er nå lagret i mitt ravelry bibliotek:) Pluss for top down og peruvian er et av mine favorittgarn;) Var lurt å gjøre forandringene, jeg vil nok velge å "herme" etter din;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg er veldig fornøyd med forandringene - de passet til mine behov. Men den kunne godt ha vært kort også - ville jo blitt nettere, men ikke så varmt da.

   Slett
 25. Flott genser du har strikka til deg selv! (jeg holder på med et genser/kjole-prosjekt til meg selv, som ser ut til å ikke bli til meg selv likevel...og det drøyer visst før jeg får gjort den ferdig....:-))
  Liker genseren din, spesielt flott med det mønstret foran!

  Fine votter i innlegget under her, nydelig grønn farge! Jeg har strikket votter av mønsteret ditt tidligere - og det blir ikke siste gang.

  Takk for koselige kommentarer hos meg - og katta hilser tilbake! ;-) Ha en fortsatt fin dag!

  SvarSlett