lørdag 16. november 2013

Inspirasjon utenfra...

Hvis noen spør meg om mitt favorittgarn, må jeg nok svare restegarn. Jeg får en nesten berusende lykkefølelse av å sitte med en haug med restegarn og planlegge hva man kan lage av alle de fine fargene. Flaks for meg, da, at jeg har en garndonor! En flink og flittig - og snill!!! - strikkedame som strikker og strikker til den store gullmedaljen - og sender restene sine til meg. Jeg er så utrolig heldig!
Eneste skjær i sjøen er at døgnet ikke har flere timer - jeg får altfor mange gode idéer av alt dette fine garnet.

Nylig fikk jeg en ny eske i posten. Ja, en hel eske full! Det ble reneste julekvelden for kjerringa - som sporenstreks noterte  både sokker og votter og luer på blokka. Det var blant annet en nydelig orange i esken. Jeg har strikket lite med orange, men nå ble jeg inspirert - og sånn foregikk det:

1. Jeg satt og surfet rundt på nettet en sen nattetime.

2. Jeg dumpet innom One Sheepish Girl, som er en finfin blogg, og der fant jeg disse vottene:


3. Vottene kommer herfra - fra engelske Anthropologie, som har mye fint. De koster £28 (ca 275 kr, som slett ikke er noen upris for et par votter i ull - med ullfor, står det).

4. Jeg hadde altså orange restegarn, pluss svart og hvit alpakka (rester etter dette resteprosjektet), og på toppen av det hele hadde jeg rosa restegarn som jeg hadde fått av en annen strikkedame som hadde ryddet i garnlageret. Jeg hadde altså alt som skulle til - både garn og inspirasjon, og så -5. - så strikket jeg min egen variant av Anthropologiene. Må kanskje hete "Anne-tropologie" disse, da?
Forskjellen på Anthropologie og meg, er at de har profesjonell fotograf med tilhørende proff lyssetting - mens jeg har lommekamera og må greie meg med novemberlyset. Men ikke et vondt ord om novemberlyset - i dag skinner sola, til og med  :-)

- - -

Oppskrift:  Min egen "Det enkleste er ofte det beste-oppskrift", som har vært flittig brukt i det siste. Str Dame - men strikket dem på tynnere pinner, så de passer nok bedre til et barn, evt en dame med små, små hender. Mønsteret tok jeg litt på hælen., ble ikke så dumt det.
Garn:  Det hvite og svarte er Sandnes Alpakka, det rosa er Falk, og det orange er muligens Juvel eller lignende. Fin blanding!
Pinner: 3 mm. Jeg strikket stramt - votter skal være litt tette, syns jeg.

- - -

Mansjett i alpakka blir mykt og godt rundt håndleddet. Har aldri strikket med rosa og orange sammen før - men en gang må jo være den første. Fint med inspirasjon utenfra!

PS: Vottene finnes i en grønn-blå variant også, hos Anthropologie. Bare fantasien - og resteposen - setter grenser.

Jada. Syns de ble fine, jeg. Rare, men fine.
Ha en finfin helg!


17 kommentarer:

 1. Gøy å lese historien om vottene. De ble flotte!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! De ser riktignok litt humpete ut på bildet, men jeg skylder på novemberlyset... ;-)

   Slett
 2. Ååååå så herlig med restegarn og inspirasjons-strikk! Må si meg misunnelig på at strikke tiden din rekker over også slike prosjekt! Og enig med innlegget under, kjempe kjekt med blogger og jeg koser meg veldig med å lese din :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Man får mer strikketid med årene, om det kan være noen trøst. Da jeg var travelt dobbeltarbeidende småbarnsmor med stresskuldre og tidsklemme, ble det ikke strikket så mye her. Men jeg tar det igjen nå - det er livets dessert... :-)

   Slett
 3. Så fine votter. Likte veldig godt kombinasjonen orange/rosa.
  Ha en fortsatt fin helg :o)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Det gjorde jeg også - og det ble jeg litt overrasket over... Som sagt, bra med litt inspirasjon fra utsiden, da får man prøvd noe nytt og uventet av og til :-)

   Slett
 4. Helt utenkelige farger sammen før i tida, men nå er vi blitt litt modigere, heldigvis. Riktig tøffe votter! Ha en fin lørdagskveld!

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, HELT utenkelig! Tidene forandrer seg :-)

   Slett
 5. Hahaha. En så morsom historie måtte jeg lese flere ganger. Starten pirrer nysgjerrigheten, og vi blir ikke skuffet. En skikkelig Anne-vri, så dermed er historien toppers, fra topp til bunn.
  Er så spennende å se hva du får til av noen skarve nøster...
  Her er det skikkelig uvær. Rekordnedbør og ras alle veier, boksavelig talt. Vinden er ikke storm styrke, men sterk nok... Er litt skremmende dette her. Er Dattera i Trøndelag fortsatt? Der er jo "Heidi" på vei. Håper folk holder seg innendørs. YR lover oss bedre forhold fra onsdag. Håper det stemmer.
  Nyt sola du, høres herlig ut.

  SvarSlett
  Svar
  1. Å huff, dette været! Håper det går bra hos dere! Og her skinner sola - ja ikke nå da, den har tatt kvelden. Men det blir vist uvær her også til uka.
   Joa, Dattera er fortsatt i Trondheim. Og ungdommen holder seg nok ikke innendørs... Hjælp :-o

   Slett
 6. Herlige glade restevotter! Håper jeg kan bli litt flinkere til å bruke rester også. Blir fort litt av dem...

  SvarSlett
 7. Vottene dine ble kjempefine! Heldige deg som får så mye fint restegarn!
  Ønsker deg en fin søndag! :-)
  (Prøvde meg på en kommentar til innlegget under her, men vet ikke om den forsvant i intet...får følge med ;-))

  SvarSlett
 8. Herlige votter!
  Så heldig du er som har garndonor:) Det er en sann fryd å lage noe av restegarn, å sette sammen farger og få det til å bli flott og helt spesielt, jeg elsker det også!
  Rosa og orange er flott sammen og jeg liker det!
  Du strikker så mange flotte votter, jeg blir alltid så inspirert til å strikke votter når jeg har sett noen nye her hos deg, men jeg klarer aldri å bli ferdige med noen - utrolig dumt.

  SvarSlett
 9. Skønne restevotter - er vild med farvekombinationen :)

  SvarSlett
 10. Så kjekt med egen restegarnleverandør og uendelig med muligheter! Ingentig som er så gøy som å lage noe av det andre ikke bruker. Du inspirerer til restegarnbruk!

  SvarSlett
 11. Så stilige votter! Da vet jeg hvor jeg kan sende mine rester i fremtiden, hehe ;)

  SvarSlett