onsdag 17. juli 2013

Lapp på lapp (men ingen søm, foreløpig)...En gang for lenge siden begynte jeg på et nytt lappeprosjekt, som jeg skrev om her og her og her.
Veldig mange lapper - veldig mange tråder å feste.

Inspirasjonen tok slutt, og det ble liggende. Tiden gikk.

Nå er det atter sol og sommer, og Annepålandet hekler igjen. Nå får alle lappene en nøytral kant rundt. Mange lager helt hvit kant rundt lappene, har jeg sett, men jeg er en praktisk husmor som tenker at hvitt blir fort skittent, så her går det i diverse grå og andre stusselige farger også. Forandring fryder. Heklenål nr 3. Garn fra lageret - hovedsakelig Mandarin Petit og beslektede garntykkelser.


Dattera fikk også lyst til å hekle litt, hun har heklet de hvite kantene. Fint med litt hjelp!

Kanskje blir dette et teppe en gang. Det er så fint med lapper, man kan endre planer underveis. Fortsatt er det hundrevis av lapper å hekle, tusenvis av tråder å feste.


Denne lille benken bak monsterkaprifolen har jeg arvet. Den er gammel som alle hauga - de siste 20 årene har den stått på hytta, og ingen kan huske hvor den kom fra før det. Da vi overtok den, flasset lakken av, men Dattera har pusset og malt den etter alle kunstens regler, og nå er den hvit og fin og god som ny. Bedre, faktisk. Jeg liker gamle hagemøbler. De har sjarm, er godt laget, og er oftest små og nette - det passer fint her hos oss.

Men hva har benken her med hekling å gjøre, lurer du kanskje på?
Jo, når lappene en gang blir et teppe, vil det sikkert passe fint i denne benken, tenkte jeg. Da kan jeg for eksempel sitte på teppet, i benken, og hekle på neste teppe - mens sola skinner, biene surrer og monster-kaprifolen dufter av hjertens lyst. Tror det blir bra, jeg.

Ha en riktig god dag!


20 kommentarer:

 1. Oh yeah!!! Ikke noe som gode gamle årgangsprosjekter som vokser litt inn imellom. Og teppet blir fantastisk til den benken!!!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Ja, jeg tror det blir bra. Benken er en grandtantebenk, eller kanskje det var en grandonkel som hadde den før, det er litt usikkert, og da må det jo passe fint med oldemor-ruter :-)

   Slett
 2. Sommer er hekle-tid, ingen tvil om det! Lappene trenger ikke tilsyn der de ligger og venter på å bli til noe. Et langtidsprosjekt eller to har vi alle tror jeg, gjerne påbegynt med restegarn. Jeg tror jeg kjenner meg igjen....

  Det ble fint med grå kant rundt, hvit også forresten. Kjekt med litt hjelp.

  Fortsatt god sommer!

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
 3. Dette teppet blir fargerikt og flott, Anne.
  Jeg holder på med to.....de er i hvilemodus...kremt.... Det ene er faktisk nesten ferdig, og blir brukt....av Sønnen. Da han flyttet hjem igjen, sa han at det skulle han ha. Selv om jeg hadde jo laget et til han tidligere. Men det var noe med fargene han likte.
  Det andre teppet skulle være til kjellerstuen, men der. Har han flyttet ned, og han kan ikke ha alle tre teppene, altså. Eller, kan han det?
  Lykke til videre med heklekanter og trådfesting. Jeg fester alltid tråder underveis, såslipper jeg tusen tråder i ukesvis..... Godt du får hjelp av datteren til heklingen.
  Ha en fin dag. Klem

  SvarSlett
 4. Spennende å se om det blir et teppe ut av det! Jeg går alltid i den samme fellen og blir kjempe lei underveis! Nå er jeg endelig ferdig med ett babyteppe til. Det har ligget ferdig heklet i månedsvis, men trådfestingen har drøyet.. skal legge det ut i bloggen min etter vask;)

  SvarSlett
 5. Litt av et hekleprosjekt du holder på med. Skjønner godt at det tar tid og at du må ta litt pauser fra det. Så kjekt at dattera di kan hekle og har lyst til å bidra litt. Teppet kommer til å bli kjempefint, så mange glade farger- og lurt med den rolige kanten rundt. Regner med at vi får se det ferdige resultatet en gang! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det kommer nok på bloggen EN GANG, men ikke i sommer, ser det ut til... :-)

   Slett
 6. blir nok et nydelig teppe til benken.
  Jeg har funnet en måte hvor jeg hekler inn tråden - da blir det bare den siste tråden å feste.
  Og så hekler jeg lappene sammen (men det gjør sikkert du også)
  God sommer videre

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg heklet inn trådene i begynnelsen, men de syns litt, siden det er forskjellige farger. Og det kunne jeg ikke ha noe av (er nok litt pirkete...), så jeg syr inn og fester hver eneste tråd. Tar det etter hvert, så det går så bra så :-)

   Slett
 7. Hei på deg i den herlige sommeren! Har du denne boka http://medpinneroggarn.blogspot.no/2013/06/399-kroner-fattigere.html
  Og hvis du er på facebook, så kan du jo "like" henne der, Sidsel Høivik.
  Hun har i hvertfall noen lekre modeller, jakker, kåper med masse små lapper. Så hvis du går vekk fra teppetankene, så er du godt igang ;-))
  Fortsatt god sommer!

  SvarSlett
  Svar
  1. Denne boka har jeg, vettu! Flott bok!
   Har sett på lappejakkene der. Men jeg er litt usikker på om jeg ville ha brukt en sånn jakke, det er kanskje ikke helt min stil. Hvis jeg skal lage en sånn jakke, vil jeg velge et annet garn, tror jeg, for eksempel Lerke eller noe sånt, med litt ull i. Vi får se hva det blir tid til... :-)

   Slett
 8. Oh, det blir fint! Heja heja!

  SvarSlett
 9. Heier på sammensyinga! Det er bøygen for meg.

  Og så fin hvit benk! Hvit benk er på ønskelista i hagen, men siden det er ti grader ute og regn, så har jeg ikke orket å oppsøke hagesentere for å kjøpe hagemøbler... men kanskje de kommer på salg nå her nord? :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, eller du kan gjøre som meg og vente i ca hundre år til du arver en benk...

   Slett
 10. Teppet kommer til å bli kjempefint! Fint med grått og litt hvitt! Benken og teppet blit jo rene familie/slekts-samarbeidet! Grandonkel som har snekret, du og datteren som har heklet. Du kan jo begynne å sy sammen noen av lappene, så kanskje motivasjonen øker ennå mer? Koselig hage, benken ble så fin og teppet blir nydelig! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det har du jammen rett i - det blir en historisk benk! Det kan jeg like!

   Slett
 11. Ja, jeg bruker det jeg har, det er mange små restestumper her, men også nytt garn. Og fortsetter jeg i dette tempoet, må nok benken males både en og to ganger før den får teppe på seg :-)

  SvarSlett
 12. Hei!
  Herlige bilder av blomster og benk som bader i sol.:) Den benken er nok unik. Kanskje den bare finnes i ett eks.? Heldige Anne. Oldemorrutene blir prikken over ien.
  Det gror mugg på oss, vi føler det sånn nå. Må være nær 100 % luftfuktighet, og vann i bøtter og spann. Men jeg er en strikkerske (hipp, hipp) og lar meg absolutt ikke knekke!! Hehe. Vår yngste datter, og mange med henne, sitter tåkefast i Nordsjøen. Må vente et par dager til før det blir bedring i været. Jaja, det meste er en overgang.
  Kos deg på benken din.

  SvarSlett
  Svar
  1. Huf, det hørtes ugreit ut å sitte tåkefast! Håper det løser seg så fort det kan. Her er det spådd strålende nå, og jeg håper det blir litt sol hos dere også!

   Slett