lørdag 13. juli 2013

Glorete, sa Dattera...Dattera er min beste konsulent. Jeg spør henne ofte til råds, for hun har god smak, og snakker rett fra levra. Det er riktignok ikke alltid jeg hører på henne - men så er det ikke alltid hun hører på meg heller, så det går opp i opp.

Om disse sokkene hadde hun bare én ting å si: Glorete!


Sokkene er strikket i Mini Mochi fra Crystal Palace Yarns. Pinner 2,5 mm, 70 gram garn.
Jeg har lest om dette garnet på Ravelry. Det er første gangen jeg prøver det selv - og antakelig den siste. Regnbuegarn er gøy - syns jeg, men dette garnet splittet seg og var vanskelig å strikke med. Ugreit garn å jobbe med - det ble ikke pent.

Men sokkene er deilige og myke på foten, og sitter fint. Jeg har strikket en helt enkel sokk, med ribb her og der, tykk og god forsterket hæl, kilefeling - det gir den beste passformen, og flat tåfelling som følger tåa. Knit to fit, med andre ord.


Fargen heter 101 "Intense Rainbow". Det er noe magisk med regnbuen, og fargene her er flotte. Men - jeg blir grinete når det er en knute midt i et nøste så det plutselig skifter farge fra orange til lilla. Mye styr for å rette opp denne feilen - mye nøsting, noe banning og litt garn som havnet i søpla. Garnet er ganske dyrt, så det burde ikke inneholde knuter!

Disse havner nok i min egen sokkeskuff. Jeg liker fargene - en oppkvikker på en rainy day, så og si. Dessuten kan jeg ikke gi bort noe så stygt. Og på litt avstand ser de jo nesten greie ut   :-)


Dette er forresten mitt par #1 i 26 Pair Plunge2013-14 - en utfordring på Ravelry, der man skal strikke 26 par sokker på et år. Jeg strikker jo sokker jevnt og trutt uansett, så da meldte jeg meg like godt på her. Så får vi nå se åssen det går.

(Jeg har vært med før, for et par år siden. Den gangen skulle jeg faktisk strikke 52 par sokker på et år, men rakk "bare" 29 par. Det var jeg ganske fornøyd med, tross alt. Klok av skade meldte jeg meg på med 26 par denne gangen. Tror det var lurt).

Det er meldt strålende vær her på Østlandet. Ha en riktig fin lørdag!

7 kommentarer:

 1. Jeg tror på deg, men ut i fra bildene kan jeg ikke se en eneste skjønnhetsfeil!
  Glorete, ja vel, men vi trenger da en oppkvikker på beina en regnværsdag, så jeg er enig med mor! Men dyrt garn skal ikke inneholde feil!

  Riktig god julihelg!

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
 2. Good morning sunshine. Du har jo strikket sokker man blir glad av. Men jeg vet at døtre har en helt annen smak på sokker en oss mødre, he he.....
  Jeg er ikke fan av sokkestrikking , så en slik klubb holder jeg meg langt unna .....klarer ikke strikke under press, he he
  Men jeg har bestemt meg for å strikke noen par i løpet av et år, for det er gaver som gir glede. Og til meg selv, ja de får jeg noen andre tilårskomne strikke. Så greit er det.
  Ha en strålende dag.
  God helg. Klem

  SvarSlett
 3. Disse sokkene ble jeg iallefall i godt humør av! :) Regnbuesokekr til en regnværsdag.

  Ha en fin sommer i strålende vær!

  SvarSlett
 4. Hehe, litt "too much" ja -kan være enig i det! Spennende å prøve nytt garn iallefall da.

  Ha en strålende lørdag :)

  SvarSlett
 5. Jeg likte sokkene, nydelige farger fra naturen. Gjør ingenting at humøret stiger når man står klar til en regnværstur. :)Sånn som her i dag. Tett regn i bygene og vind.
  Ønsker deg en fin solskinnshelg.

  SvarSlett
 6. Jeg har endret syn på sokker, de kan jeg tillate meg er hyperfargerike, mens resten av antrekket stort sett er mørkt og grått...

  God solskinnshelg, vi i nord er misunnelige.

  SvarSlett
 7. Utrolig kule og herlige sokker, ME LIKE ;)

  KOS deg og ha en strålende søndag ;)
  Klem Vibbedille ,)

  SvarSlett