mandag 29. april 2013

Sokker til liten og sokker til stor...

I vinter kom Sandnes med et nytt sokkegarn - Alpakka Strømpegarn. Ikke så stort fargeutvalg, men mykt som smør. Og det måtte jo prøves, så jeg kjøpte tre nøster - i grått, grått og grått.


Høyst ordinære sokker med vrangbord, forsterket hæl med kilefelling og stjernetå. Akkurat passe på alle vis - og altså myke som smør.

Oppskrift: Ingen. La opp 56 masker og strikket helt vanlige sokker, uten krøll av noe slag.
Garn: Sandnes Alpakka Strømpegarn, i tre gråtoner. Det gikk med 106 gram.
Pinner: 3

Garnet inneholder 70% alpakka og 30% nylon, og jeg er spent på slitestyrken. Uansett var det et deilig garn å strikke med og resultatet - ja det ble jo mykt som smør da. Disse havner nok under en julegran.

For en gangs skyld var jeg eksemplarisk flink og strikket opp restegarnet med en gang. Tenk om jeg hadde vært så prektig bestandig!


Det ble akkurat nok til et par sokker til. Str 1-2 år omtrent. Jeg kjenner ingen med så små føtter, men fikk hjelp på Facebook til å anslå størrelsen. Her fulgte jeg oppskriften som stod på innsiden av magebåndet. Tenk at det finnes sånne magebånd enda, med oppskrift på innsiden. Veldig praktisk!


Det var alt for i dag. Grå sokker er kanskje ikke så spennende, men det er jo mandag. Vi får satse på at det tar seg opp utover i uka.

Ha en riktig fin mandag!

16 kommentarer:

 1. Grått er en fin farge og når tre forskjellige mikses blir det ekstra fint.
  Grått er så anvendelig, passer til alt - veldig praktisk. Jeg liker grått uansett ukedag:)
  Garnet så deilig ut og må prøves! Kanskje likner det på Sterk?
  Supre sokker!

  SvarSlett
 2. Grå sokker er ikke å forakte, spesielt når de er myke som smør! Artig å prøve nytt garn, og så er det kjekt å kunne legge noe i julegavekorga så tidlig på året.

  Ønsker deg ei fin uke!

  Klem

  SvarSlett
 3. Syns sokkene ble lekre i grått jeg - gjorde seg med stripene i forskjellige nyanser :-) Og så flink du var som strikka opp restegarnet med en gang ;-) Det er liksom ikke alpakkagarn jeg ser for meg som det mest slitesterke, men det kan jo være at det er nok nylon i til at det blir bra.

  Ha en fin dag - klem Siv

  SvarSlett
 4. Sokkene var fine de. Og smart å strikke opp restegarnet med en gang. Jeg har ikke prøvd garnet du har strikket med, men nå fristet det å prøve det..

  SvarSlett
 5. Så fine sokker! Hvis ikke jeg har misforstått er jo grått en av in-fargene i år :) Blir spennende å høre om slitestyrken. Fortsatt fin uke!

  SvarSlett
 6. Så fine sokker, og veldig enig i beskrivelsen av garnet. Jeg har strikket en mariusgenser i det, og ble veldig positivt overrasket. :)

  SvarSlett
 7. Flotte sokker, liker veldig godt gråe sokker! Så var det enda eit nytt garn som må prøvest, ha ein finfin dag:)

  SvarSlett
 8. Hjemmestrikka sokker er det beste som finnes, og da kan det være så kjedelig som det bare vil! Synes sokkene dine var fine jeg! Har sett dette nye garnet, men har ikke prøvd det ennå; det frister!
  Ha en fin uke!

  SvarSlett
 9. Spennende med nytt garn, dette har jeg ikke prøvd før.. Kjempefint med grått, passer til alt. Og kjekt å ha noen på lager, for plutselig kommer det noen innom som ikke har ullsokker. Det finnes utrolig nok mennesker som ikke har hjemmestrikkete ullsokker...

  God mandag til deg!

  SvarSlett
 10. Fine sokker. Man trenger de med nøytrale farger også. Venter på resultatet angående slitestyrke. Ha en god dag. Håper været er bedre enn her.

  SvarSlett
 11. Julegranen skal ikke fryse på føttene! Fine sokker.

  SvarSlett
 12. Tack för tipset om spam-kommentarerna, ska testa det! :)

  Jättefins sockor också!

  SvarSlett
 13. Veldig fine sokker! Fint med ton i ton i gråfarger. Takk for garn- og mønstertips.

  Fin uke ønskes deg! :)

  SvarSlett
 14. Har også kjøpt noen nøster. Utrolig mykt og godt. Spennende og høre slitestyrken :-)

  SvarSlett
 15. De ble fine! Min erfaring med å bruke vanlig alpakka fra Sandnes, er at det tover seg der bruken er hardest, dvs under tåballene og under hælen. Har enda ikke slitt hull på de sokkene jeg har laget, men så er de heller ikke laget for HARD hverdagsbruk i støvler og sko. Jeg er veldig spent på dette garnet, og må nok ut på en aldri så liten handlerunde når jeg kommer hjem fra havet!

  SvarSlett
 16. Jeg er imponert over at du striket opp restene med en gang.

  Spent på hvor slitesterk sokkene er i det garnet. Jeg har brukt alpakkagarn til sokker som kun skal brukes i støvler/sko. Men så snart barna labber rundt i de lenge (les: i barnehagen) slites de fort i helen.

  SvarSlett