tirsdag 30. april 2013

Loops...

Ingen hemmelighet at jeg er veldig glad i patentstrikk. Jeg har patentstrikket meg gjennom høsten og vinteren.


Først strikket jeg et burgunderrødt skjerf med røde kanter til Dattera, som jeg blogget om her. Strikket på pinner nummer 5 av syv nøster Dale Cotinga.


Skjerfet forsvant under mystiske omstendigheter, så jeg strikket et nytt - prikk likt.


Vi ble veldig glad i dette garnet, både Dattera og jeg, det er mykt som bare det og yppertlig til patentstrikk.


Så strikket jeg en lue - Dior-lua - som jeg blogget om her. Pinner 9 og firedobbelt mykt, grått garn av ymse slag.


Til lua strikket jeg en matchende hals. Samme garn og pinner, blogget her.


Deretter strikket jeg en loop til min unge sønn - en sånn til å snurre to ganger rundt halsen. Den ble godt mottatt. Fire nøster koksgrå Hexa og pinner nummer 7. Det var mitt første møte med Hexa, men forhåpentligvis ikke det siste.


Og en nesten maken til hans unge kjæreste - samme sort loop, to ganger rundt halsen. Pinner 5 og seks nøster sort Dale Cotinga.

Til sammen mer enn halvannen kilo patentstrikk. Jeg er veldig glad i patentstrikk, men nå får det holde for en stund. Nå skal armene mine ha en liten pause og strikke på tynnere pinner en stund.

Ingen fargeeksplosjoner og ingen strikkemessige utfordringer her - men godt og varmt, det ble det! Og det kan man sannelig trenge i Norges land. Og så er det hyggelig å strikke når folk vil ha det man lager.
Jeg har en egen avdeling for patent-prosjektene mine  på Ravelry her.

Ønsker deg en god og varm tirsdag!

7 kommentarer:

 1. Forstår godt at du måtte strikke det burgunderrøde skjerfet på nytt da det forsvant på mystisk vis. Det er kjempefint!

  Har ikke strikket med det garnet tidligere, men det høres ut som det må prøves. Takk for tipset!

  SvarSlett
 2. Litt av en jobb å strikke så mange meter i patentstrikk. Skal forstå at ungdommene er fornøyd!
  Jeg strikker bare til "gi bort i desember" jeg nå, så det går mest i tilbehør. Satser en del på mykt og kløfritt, så takk for tips ang. garn.
  Ha en fin 1. mai.
  Her i vår industribygd er det tradisjon fra langt tilbake å feire dagen. Været blir imot oss i morgen, men vi lar oss ikke stoppe!:))

  SvarSlett
 3. Flotte ting du har strikket. Patentstrikk er veldig fint, men jeg synes det er så seint å strikke.. Ser ut som du har tålmodighet nok..

  SvarSlett
 4. Patentstrikk er stilig! Jeg har ikke prøvd garnet, men kanskje jeg skal gjøre det da...til høsten kanskje ;-) Blir vel mer og mer bomull fremover nå - for jeg regner med at det er like sommeren setter i gang :-))

  Ha det godt - klem Siv

  SvarSlett
 5. Mye fint i patentstrikk! Husker det var så moderne på 50-tallet. Genserne var vel den tids "Skappel-gensere", like side og fasongløse.
  Så enig med deg. Det er så kjekt når det kommer ønsker om ting og at det blir satt pris på og brukt.

  Ha en fin tirsdagskveld!

  Klem

  SvarSlett
 6. Så utrolig fine halser, skjerf og lue du har strikket til ungdommene og deg selv. Forstår godt at du har lyst til å strikke noe annet i en periode fremover nå :) har strikket loop/ hals til å snurre to ganger rundt i Hexa. Strikket i falsk patent. Har laget flere, som jeg har gitt i presanger. Veldig populært! Garnet er så mykt. Og patent er fint!

  Ha en fin kveld!

  Hilsen Ingrid

  SvarSlett
 7. Patentstrikk er jo flott da, spesielt i grått.
  Skal ile inn på ravelry og sjekke patentavdelingen.
  ha en riktig fin 1.mai

  SvarSlett