tirsdag 26. juni 2012

Hjelp en stakkars turist...Senere i sommer skal jeg til Trondheim en tur.

Jeg har vært i Trondheim før - først i bryllup for over 20 år siden. Det gikk som det ofte går - brudeparet ble skilt etter noen år. Så var jeg i barnedåp - det gikk adskillig bedre, og dåpsbarnet har blitt en flott ung dame som fyller 18 år i disse dager. Begge gangene rakk jeg kun å se Nidarosdomen, og spørsmålet blir da:

Hva skal man se i Trondheim?

De store turistattraksjonene skal jeg nok alltids finne, men hva med garnbutikker? Koselige kaféer? Bruktbutikker? Noen fine parker? Noen rariteter? I min grønne ungdom hørte vi på fru Flettfrid Andresen, hun drakk kaffe mocca på et fasjonalbelt sted med Trondhjems fine fruer - men hvor var det? Hva kan man ikke ha vært i Trondheim uten å ha sett?

Gode forslag mottas med takk og åpne armer! Ha en finfin tirsdag!

19 kommentarer:

 1. trondheim er jo en fantastisk by. Selv bodde jeg der i nesten 5 år, og byen var på en måte magisk <3 Cafeér vet jeg lite om, siden dette kan ha forandret seg mye siden jeg bodde der, men for ALL del...-Ta en tur på over Bybroa, og kos deg på Bakklandet. En herlig gammel bydel. Ta turen opp til Tyholt-tårnet og nyt utsikten med en kaffe eller bedre middag i toppen på Egon. Båttur ut til Munkholmen er heller ikke å forakte. Dette er jo bare nooooe som kan gjøres i Tronheim <3 God Tur og God Ferie!

  SvarSlett
 2. Er så enig, så enig med det tidligere nevnte. Bakklandet er bare nydelig :) Ang Flettfrid, så er det noe som sier meg at hun har vært hos Erichsen conditori og drukket kaffe. Erichsen er dessverre lagt ned og blitt erstattet av Gina Tricot eller en av de andre kleskjedene i de gamle vakre lokalene i Nordre gate.

  SvarSlett
 3. Tyholt tårnet har en nydelig utsikt.
  Spesielt flott er det når sola går ned og du får med deg solnedgangen som speiler seg i Trondheimsfjorden.

  Kvilhaugen gård like bortenfor tårnet er på bakkeplan og har også flott utsikt over byen. De har servering der, men jeg er usikker på hva de har på menyen.

  Liker du gamle hus og historie så kan du dra til Sverresborg museum.

  Liker du å gå tur i marka så kan du gå i Estenstadmarka eller Bymarka. Det finnes åpne hytter som selger mat og kaffe.

  Bakklandet er en nydelig bydel som har kafeer og restauranter og noen nisjebutikker.
  Sett deg på Dromedar kafe og nyt en god kopp kaffe.

  Den gode nabo er en pub/restaurant som ligger rett ved den gamle bybro. (på venstre side når du går fra Bakklandet mot byen)
  De har flytebrygge ute i elva om sommeren. Det er herlig å sitte der på en finværsdag.

  Tror Flettfrid Satt på Erichsen ja, og der er det en Zara butikk nå. :s

  Liker du å bade så er Pirbadet verdt et besøk. Et stort badeland som ligger rett ved fjorden. Det er en velværeavdeling der hvor de har et deilig varmt basseng. Du kan ligge der og se utover fjorden.

  Liker du god øl så er Microbryggeriet vel verdt et besøk!
  Veldig mange gode øltyper, du kan kjøpe et brett med smaksprøver av alle sortene.

  Garnbutikker og bruktbutikker er jeg ikke spesielt god på. Flytta fra byen for 8 år siden.
  Det er de plassene jeg har nevnt jeg har tatt med meg venner og svigerfamilie til. :)

  Kos deg i verdens fineste by!

  SvarSlett
 4. Jeg overnatta på Bakklandet nylig, og var i bryllup i Domen :) Jeg rakk innom garnbutikken på senteret på Solsiden (v/ Bakklandet), liten men har en del garn og "nips". Vet det skal være en nede ved kaia, men rakk ikke dit.
  Jeg ønsket meg en tur på Søstrene Grene, men rakk ikke det heller. Skal være en del søndagsåpne koselige butikker på Bakklandet, men vi dro etter frokost siden vi kjørte bil.

  SvarSlett
 5. Bakklandet - definitivt.

  Utsiktspunkt på Byåsen - utrolig stemning å se alle lysene i byen når det mørkner. (Mørke er det ikke så mye av på denne årstiden, men utsikten er fin uansett!)

  SvarSlett
 6. Åh, Anne! Takk for sist, og tenk at nå skal du til Trondheim! Du har allerede fått mange gode råd. I Trondheim er jo mye avhengig av været, men i fint vær er det meste av forslagene ovenfor topp. Spar Rockheim og butikker/innendørskafeer til en annen dag hvis sola skinner. :)

  Hvis Tinka skal være med dere kan jeg anbefale å kjøre/ta buss til Nedre leirfoss og så gå langs elva på turstien. Øvre Leirfoss er også flott, men dit er det lettest å komme seg med bil/sykkel.
  Ellers er Ladestien fra Korsvika til Ringvebukta (og videre) en flott fottur. Denne kan kombineres med besøk på Ringve museum og botanisk hage, samt vafler og kaffe på Sponhuset (langs stien).
  Det er også fine turstier langs elva ved Øya (rundt St.Olavs) og sentrum.

  Den beste garnbutikken i byen ligger i Fjordgata (ikke langt fra togstasjonen), og den er verdt et besøk. Men ellers har Trondheim ikke så mye å by på på strikkefronten, dessverre. Hvis du/dere vil ha guiding, kan du sende meg en epost, så ser vi om det passer slik at jeg er i Trondheim :)

  God sommer!
  Marte :)

  SvarSlett
 7. Det foresvever meg at Flettfrid frekventerte Royal Garden (hun brukte en morsom kvasifransk uttale så vidt jeg husker). God tur til Trondheim!

  SvarSlett
 8. Etter å ha lest litt over her, ser jeg at jeg må fylle på litt (ikke må-ting, men om du har lyst-ting):
  To garnbutikker i Fjordgata, En "vanlig" og Nøstebarn (ligger et lite stykke fra hverandre) og i mellom der finner du Panduro. Husfliden i Olav Tryggvasons gate, Fairytale Cupcake (her MÅ du innom og smake på godsakene) ligger i Thomas Angells gate. I vestenden av gata finner du Sommer - de har alt av sytilbehør og litt til strikking og hekling. ;)
  Jens Hoff (garnbutikk) på Trondheim Torg der de også har masse andre hyggelige butikker. Ellers er Munkholmen og Tyholttårnet virkelig å anbefale. =) Lykke til.
  Og god tur hit. Klem ToneB

  SvarSlett
 9. Det er godt at noen har bedre inntrykk enn jeg har av Jens Hoff :)

  Støtter forslaget om Fairytale cupcake over, og kom også på at Flettfrid nok er assosiert med Palmehaven på Britannia i tillegg til de andre stedene som er nevnt.
  Smørbrødlunsj her kan inngå med letthet.

  Og når vi er inne på hotell: Rica Nidelven har vunnet 1. premie i mange år for Norges beste hotellfrokost. Heldige er dere hvis dere skal bo her, men ellers er det mulig å få frokost på drop-in :)

  God sommer igjen!

  SvarSlett
 10. Ja, hurra, vi skal bo på Rica Nidelven. Jeg elsker frokost!

  Tusen takk for mange fine tips!

  SvarSlett
 11. Ser at jeg har ikke noe å tilføye, for du har fått alle gode råd:) Som oftest er det de som har vært turist her selv som kjenner byen best, og ikke vi som bor her:O)..men du kommer uansett til en trivelig og flott by! Rica Nidelven er et godt valg pga av mat og beliggenhet;)

  SvarSlett
 12. Mulig det blir Trondheimstur på meg i sommer også og jeg har aldri vært der før..
  Så denne bloggposten med svar kom godt med :-)

  God tur!!!

  SvarSlett
 13. Hei Anne,

  Du burde ta en tur innom Quiltegården (http://quiltegaarden.
  blogspot.no/) som ligger i Dronningensgate. De skal
  visstnok ha garn i tillegg til å være en fantastisk quiltebutikk.
  God tur til Trondheim.

  Hilsen Sigrun Synstad

  SvarSlett
 14. Hei Anne, jeg skal til Trondheim neste helg så nå har jeg lest alle svarene du har fått :D Gleder meg til å komme til en by der jeg ikke har vært på nesten 30år :D
  Ha en trivelig tur når du skal dra :D

  SvarSlett
 15. Her var det lite å tilføje, bortsett fra god tur og kos deg :D PS. De finere fruer var i Palmehaven, men Trondheim har flottere skatter å by på enn det. Det ser man jo av kommentarene her.
  En fin gåtåur fra Nidarosdomen/Erkebispegården over Elgseter bru til Studentersamfunnet. Ta til høyre langs elva og gå til Øvre Baklandet. Tilbake over Gamle Bybro (Lykkens POrtal) og du er like bak domkirka igjen.

  SvarSlett
 16. Ni muser mellan domkirken och torget har god mat av det enklare slaget, fina lokaler och oftast spennande kunst till salu på væggarna. Damerna inne på Jens Hoff garn på torget ær veldigt hyggelige så de førtjænar ett besøk. Skyddsstationen på bakklandet ær en klassiker, hær ær det norsk husmanskost før hela slanten. Om du går dærifrån tilbake mot hotellet ditt vill du finna ett kafé/antikvariat på venstre sida (etter bron), dær har de en bokbar dær du sitter i vinduet rett ut mot elva. Kos dig!
  Pernilla (som hoppas du førstår svorsk)

  SvarSlett
 17. Slutter meg til Anonym, som anbefaler Quiltegården. En super quiltebutikk som også selger garn.
  Håper du får en trivelig tur i Trønderhovedstaden!

  SvarSlett
 18. Velkommen til Trondheim!
  Den absolutt beste koppen med kaffe får du på Dromedar kaffebar (feks den på hjørnet Olav Trygvasons gt/Søndre). Du MÅ bare prøve en Sweet Chili!
  En fin ting&tang&klær butikk: Cornelias Hus i Jomfrugata. I samme gate finner du også Shine, hvis du vil ha en dose fransk mote.
  Ved dårlig vær er Rockheim et supert alternativ.
  God tur:-)

  SvarSlett
 19. Ja, det er jammen ikke lett å være turist. det har vi prøvd alle sammen, mangt får vi med oss, mye går vi glitt av. Kjempe lurt å spørre her.

  Takk for at du gkjorde meg oppmerksom på linken i mitt innlegg ikke virket. nå har jeg fikset det.

  Her finner du oppskriften:
  http://haydom.no/forsiden/2012/06/strikkeoppskrift/

  God helg:)

  SvarSlett