mandag 14. desember 2015

Både votter og vinter...


Vi har hatt et fantastisk vær i november og desember, for det meste. Det er nesten så man glemmer at det er årets mørkeste og tristeste måneder vi er inne i. Men lite snø, bare et lite dryss i ny og ne, som har forsvunnet igjen etter noen dager. 


Snart er det jul. Jeg er ikke helt i julestemning enda, så jeg får blogge om noe annet i stedet. Votter, for eksempel.


Jeg har veldig sansen for souvenir-garn. I sommer var vi på Bornholm en tur. En vidunderlig vakker øy, men jeg fant ikke noe garn der. På veien hjem var vi innom Göteborg et par dager. Er man i Göteborg, må man gå innom garnbutikken Strikk, som ligger i Vallgatan midt i sentrum. Finfin butikk! Der fant jeg knallgrønt pelsull-garn. Det var så grønt at jeg bare måtte kjøpe det. Gotlandsk pelsull, fra danske Filcolana, kjøpt i Sverige fikk bli med hjem til Norge.


Vel hjemme igjen fikk jeg nydelig garn i gave fra min gode strikkevenn Ann / Pinneguri, som hadde vært på ferie på Gotland. Gotlandsk pelsull fra Maja garnet i vakkert sølvgrått og konjakkbrunt. To fine hesper som måtte få bli noe spesielt.


Votter fikk det bli. De tre feriefargene gikk så fint sammen, i et helt enkelt og greit stripemønster som var morsomt å strikke og der fargene fikk spille hovedrollen. Det ble utrolig myke og gode votter. Nye favoritter - disse tar jeg selv!

Oppskrift: Askeladden fra votteboka vår - "Eventyrvotter". Stripene fant jeg på i farten.
Garn: Filcolana Gotlandsk pelsuld (grønn), Maja garnet gotlandsk pelsull (grå og konjakkbrun)
Pinner: 3 mm

Både vottene og boka er forresten ypperlige gaveidéer, om du skulle være i knipa sånn oppunder jul. Du rekker fint å strikke et par votter i løpet av uka, skylle dem opp i helgen, pakke dem inn på mandag og levere gaven på tirsdag - i god tid før jul!

Som du sikkert ser, er bildene tatt tidligere i høst, mens det fortsatt var både blåbær og høstfarger i skogen. Vi møter aldri noen, Tinka og jeg, når vi går tur her inne mellom granene. Men tror du ikke - akkurat denne dagen, da jeg hang votter opp i trær og krabbet rundt i lyngen og tok bilder, da kom det både en og to syklister brasende gjennom buskene og tittet rart på meg. "Sprø dame", tenkte de sikkert, før de harvet videre på livets landevei. Jaja.


Det ble forresten plass til en latvisk flette også. Og forresten så er det visst kanskje mest furuer, og ikke gran, her.
Ha en finfin førjulsdag og en god, ny uke!

7 kommentarer:

 1. Så nydelige votter! Da jeg bodde i Gøteborg var dette min favoritt blant strikkebutikkene. Ha en fin uke du også! :)

  SvarSlett
 2. Utrolig flotte votter!!! Og heldige deg som får så flott garn i gave :-)

  SvarSlett
 3. Så stilige! Og fargene passa jo som hånd i hanske! Flott detalj med den latviske fletta!

  Fortsatt god førjulstid!

  Klem

  SvarSlett
 4. Ekstra koselig med strikk som minner deg om noe hyggelig, som her, gaver og feriekjøp! Fargene var fine, og det enkle stripemønsteret helt supert!
  Klem Guri

  SvarSlett
 5. De var flotte☺️. Garnbutikker må alltid besøkes på ferier, det er helt sant. Kan gjøre noen kupp da😊

  SvarSlett
 6. Herlig grønnfarge! Skjønner godt at den måtte bli med hjem til deg 😉 Det ble veldig fine votter og fine bilder.

  SvarSlett
 7. Disse var skikkelig fine !!
  Tror jeg må finne fram noe pelsullgarn og herme litt ;)

  SvarSlett