onsdag 9. desember 2015

Annichen hjelper meg med restegarnet / Selbusokken...


"Fineste sokkene jeg har sett du har lagd noen gang", sa Sønnen i forbifarten, da jeg satt og viftet med tærne i en halvferdig sokk. "Fine farger! Og fin bord!" Han er ellers en mann av få ord, så et kompliment fra den kanten varmer en moders hjerte.


Borden er fra en gammel selbuvott i Annichen Sibberns bok, og er mye brukt i norske kofter og votter. Ikke så rart det - det er en hendig og anvendelig bord over passelig mange masker. Tenkte Annichen kunne få hjelpe meg med restegarnet - det er mange fine border og diagrammer i den boka!

Lenge etter at jeg strikket sokkene, kom jeg forresten på at jeg hadde strikket denne borden før - på denne lua, som jeg strikket til Sønnen i 2010. Det er en Arne&Carlos-lue, så de har nok også latt seg inspirere av Annichen. Det har vært favorittlua til Sønnen i alle vintrene siden.


Sokkene er for øvrig helt standard sokker, glattstrikket på pinner 2,5, som jeg alltid bruker til tynne sokker. Det blå garnet er rester - fire blåfarger i alt. Bittesmå nøster, som var altfor fine til å ligge i en pose resten av sitt liv. 

Det orange garnet er strengt tatt ikke restegarn, men sånne nøster som man en gang kjøpte på salg - til hva?? Glemt forlengst. Det er finfint Regia sokkegarn, som er blant de beste sokkegarnene, syns jeg. Godt å strikke med, pent resultat, varer i all evighet.

Tenkte jeg skulle strikke opp alt det orange sokkegarnet mitt, sånn etter hvert. Det kommer til å bli ganske mange par. Deretter kanskje alt det gule? Eller alt det brune? Uansett - - - det er godt å ha litt å pusle med i ledige stunde...


Mønster: Bord fra Annichen Sibberns bok. Resten er enkleste sort, med glattstrikk, forsterket hæl med kilefelling, flat tå.
Garn: Orange Regia og blå rester fra disse, disse, disse og disse sokkene. (Himmel og hav - helt tilbake i 2009, kan nesten ikke huske at jeg strikket dem en gang). Detaljer på Ravelry her.
Pinner: Strømpepinner 2,5 mm.
Prosjekt: "Annichen hjelper meg med restegarnet", evt. "Annepålandet strikker opp det orange sokkegarnet - et prosjekt for evigheten".

Skulle ikke forundre meg om disse havner i min egen sokkeskuff, som er ganske full allerede...

Ha en fin dag! Husk ull på beina!

12 kommentarer:

 1. Må si meg enig med sønnen din, flotte er de !
  Og jeg har fulgt bloggen en laaaang stund, så jeg har fått med meg mange av dine prosjekter. En fornøyelse å følge med på og lese/se.
  Ha ei forts fin adventstid

  SvarSlett
 2. Utrolig stilige sokker - og helt enig med sønnen!!! Farger er gøy!!!!

  SvarSlett
 3. Flotte sokker Anne, kanskje jeg skulle herme litt når jeg blir ferdig med all votteproduksjonen, det blir mange vottejulegaver i år :)

  SvarSlett
 4. Knallfine sokker! Du er flink til å sette sammen farger.

  SvarSlett
  Svar
  1. Bruker ofte Ittens fargesirkel som inspirasjon når jeg strikker restesokker. Der er blått og orange komplementærfarger, så den er grei :-)
   http://www.tegnesenteret.no/Tips-og-info/Fargekart-og-fargelAere/FargelAere-Ittens-fargesirkel.aspx

   Slett
 5. Enda et herlig par sokker fra deg.
  Elsker jo fargen orange, så disse synes jeg er helt smashing!!
  Har en pose med restesokkegarn.....får nok brukt opp den i løpet av neste år, da jeg vil forsøke å slanke lageret litt.
  Nå som jeg er på flyttefot, ser jeg jo hvor mye garn jeg egentlig har...HOST!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har en del orange sokkegarn, så det kan nok bli mye av orange sokker fremover... :-)

   Vi renoverte i vår, da fant jeg ut at jeg hadde mye garn jeg også. Det er bare å strikke i vei!

   Slett
 6. Som vanlig, alldeles nydelig fargesammensetning. Enig med Sønnen, disse er spesielle. Ha en fin dag.
  Liv V.

  SvarSlett
 7. Jipiii, jaaaa, ull på peina... jeg elsker. Herlige sokker har du strikkt.
  Så deilig mønsteret. Lua var veldig flott også med mønsteret.
  God humør farger ... fantastiske sokker. Hilsen til deg.
  Adventsklem fra Viola

  SvarSlett
 8. For noen flotte sokker :-) Liker veldig godt den blomsterborden så her fikk jeg en ny ide :-) Koser meg med bloggen din ... Lenge siden sist jeg hilste innom.


  SvarSlett