søndag 14. september 2014

Den som aldri...



Den som aldrig
lever nu,
lever aldrig.
Hvad gør du?
(Piet Hein)

Her om dagen så jeg en mann som satt på trappa og koste seg i høstsola sammen med hunden sin. Det så så trivelig ut, og jeg tenkte at hva skal vi vel med all verdens materielle goder, om vi ikke har roen til å sitte på en trapp og kjenne sola varme?

Senere samme dag møtte jeg en mann som hadde hentet sønnen sin på skolen. De ruslet opp bakken mens de småpratet, kikket på sola og løste verdensproblemer, mannen med skolesekken på ryggen, guttungen så trygg og fornøyd. Det så så koselig ut, og jeg tenkte at hva skal vi vel med barn, om vi ikke kan gå tidlig fra jobb en gang i blant og rusle langsomt sammen hjem fra skolen, mens høstsola varmer?


Jeg tok ikke noe bilde av dem - for man skal ikke forstyrre privatlivets fred. Istedet ble det arkivbilder i dag - av Dattera som satt på trappa og koste seg i vårsola med hunden sin, i påsken i fjor.

Det andre bildet er et trykk vi har på veggen her hjemme. Det er så fint, syns jeg, og jeg kjøpte det fordi det ser så koselig ut med mannen som sitter der og ser på solnedgangen sammen med hunden sin. Det er så fine farger - og kanskje jeg strikker en genser i de fargene en vakker dag? (Jeg kan desverre ikke huske i farten hva han heter, han som har lagd det, og jeg greier ikke å tyde kråketærne nede i hjørnet).

Det var bare det jeg ville si i dag. Ta vare på øyeblikkene mens de er der - og ha en god søndag!

6 kommentarer:

  1. Du har helt rett. Vi MÅ ta oss tid til hverandre og tid til å leve å nyte! :)
    Herlig skrevet, som alltid :)
    Bildet var veldig fint, nydelige farger :)
    Håper du får en flott søndag :)
    God klem fra Nina

    SvarSlett
  2. Så fint innlegg å starte søndagen med! Takk skal du ha. Etter frokost skal høstsola nytes på tur på fjellet.

    Ha en fin søndag du også!

    Klem fra Ingunn

    SvarSlett
  3. Fint sagt! Jeg var i Botanisk hage i dag, der var det mange fine øyeblikk :)

    SvarSlett
  4. Takk for viktige ord til ettertanke! Ønsker deg ei fin uke :)

    SvarSlett
  5. Nydelig skildret Anne. Øyeblikkene er viktige, det er livet det. Livet er utrolig kort, det består jo bare av det vi minnes. Hva er det? En del er jo sånne fine øyeblikk som plutselig er der, og da er det viktig å huske hvert eneste et. Fotografier setter noe i sving i "minneboksen", så jamen er det viktig å knipse. Et av mine favorittord er "Blikkstille." Jeg har hatt mange av mine helt spesielle øyeblikk når det er blikkstille.
    Du klarte å få meg til å minnes idag, takk for det.:))
    Ha en fin uke med nye øyeblikk.

    SvarSlett
  6. Er så enig i det du skriver. Disse øyeblikkene er selve livet og gir en stor lykkefølelse <3

    SvarSlett