tirsdag 22. januar 2013

I en seng på hospitalet...

Jeg er i Trondheim, ja, det var riktig gjettet.
Og tusen takk for koselige invitasjoner til strikkekafé, strikkedate, tur uten strikkepinner og kaffe på Bakklandet - det har jeg veldig lyst til!

Men det får bli neste gang. Til våren, kanskje. Denne gangen ble det en hastig og hektisk tur for å besøke Dattera, studenten, som punkterte lungen og startet semesteret i en seng på hospitalet i stedet for på skolebenken. Sånn kan det gå, og sånn gikk det denne gangen.

I en seng på hospitalet lå Dattera med utallige slanger inn og ut av skrotten og strikket - 
med garn og pinner som en omtenksom venninne hadde med. Det skal bli en varm og god lue.
Det er kjekt med fine venner!

Skal man først bli syk, og er student, er Trondheim et godt valg. Sykehuset ligger strategisk plassert ganske midt i byen, rett nedenfor Gløshaugen. Her vrimler det av studenter, og sjansen er stor for at mange av dem er dine venner - som kan komme innom på besøk og lyse opp i sykehustilværelsen. Og det er jo koselig - for i følge Dattera er det å ligge nyoperert på St. Olav mer dødskjedelig enn livsfarlig.


St. Olav er et flott sykehus - nytt og fint. Dattera lå på enerom, med TV og bad, og ble vartet opp på alle bauger og kanter, topp service. Sist hun lå på sykehus og ble blindtarmoperert på Ahus, var det fire spyende barn på samme rom, med foreldrene på madrasser på gulvet mellom sengene - ikke noe bad, ingen TV, og ikke så vi noe særlig til de ansatte heller, mens vi var der. Etter operasjonen ble hun forresten borte også, de hadde glemt å skrive henne ut fra oppvåkningen - men heldigvis fant de henne igjen etter en stund, i en seng på et rom. Moderen ble litt engstelig et øyeblikk da, kan jeg huske. Men det er lenge siden, det er sikkert bedre nå.

Det er lange korridorer og mange trappetrinn på et sykehus. De er noen sprekinger, de som jobber her!

Men nå er lungen lappet sammen, Dattera er hjemme i studentkollektivet igjen og snart tilbake på skolebenken. Og snart drar Annepålandet hjem.

Og mens jeg er her, og ikke får lest blogger eller fulgt med på noen ting, får bloggen min antakelig besøk nr 400 000. Bevaremegvæl, sier nå jeg. Det må jeg komme nærmere tilbake når jeg er tilbake i hverdagen.

Og forresten - Olav Tryggvasons skjerf kan du lese mer om her. Et flott tiltak av Kirkens Bymisjon.

Nå skal jeg være hjemmesykepleier - ønsker deg en finfin dag!


20 kommentarer:

 1. Uff da, stakkars Anne-på-landet-datteren.
  God bedring til henne, og kos deg som sykepleier. Håper skulderen din er "i form" igjen også.

  SvarSlett
 2. Oi oi! Bra mamma kan reise til barnet!! Ikke morsomt å havne på sykehus, men det hørtes jo ut som hun hadde havnet på rett sted. Lykke til med pasienten!! AnneK:-)

  SvarSlett
 3. Så fælt da! Godt at det tross alt har gått bra.
  Du må hilse masse til Dattera.
  Jeg forstår godt at du har så mange lesere, er en veldig koselig blogg du har.
  Ønsker dere en fin dag, og fortsatt god bedring til begge.

  SvarSlett
 4. GOOOOD BEDRING til Dattera, og velkommen tilbake til byen en annen gang under litt andre omstendigheter.
  Og GRATULERER med besøk nr 400 000! :)

  SvarSlett
 5. Hei, God bedring:-) klem Siv:-)

  SvarSlett
 6. Godt å høre at det går bra med datteren :-) Nei, sykehuset i byen min er slett ikke det verste å ligge på ;-)

  Ha det godt - klem Siv

  SvarSlett
 7. Så bra at datteren er lappet sammen igjen. =)
  Ja, en skal være i bra form om man skal bevege seg til fots på St. Olav i Trondheim, hehe... Det er lange avstander. Men det finnes heldigvis alternativer for de som trenger det.
  Du har nå passert 400250 i skrivende stund. Gratulerer med så flotte tall!
  Klem Tone =D

  SvarSlett
 8. Godt det gikk bra med datteren! Og betryggende å høre om bra sykehus, yngste sønn er også student i Trondheim. Heldigvis har han ikke hatt behov for sykehusbesøk, men er jo godt å vite :) Fortsatt god bedring til datter!

  SvarSlett
 9. God bedring til datteren.
  Blir heldigvis ikke kjedelig når man kan strikke.
  Nå må jeg faktisk inn å lese om skjerfet.
  Klem Tone

  SvarSlett
 10. Hei,
  Uff så trasig å måtte operere i staden for å studere....men det var godt å høyre at ho er på bedringens veg.
  Hjelpe meg for eit besøkstal du kan slå i bordet med....fantastisk.

  God bedring til studenten!!!

  MarJE.

  SvarSlett
 11. Huff, stakkers jente. Godt du hadde mulighet til å komme på besøk da hvertfall. Så koselig at en venninne hadde kommet med garn og pinner til henne. Dagene på sykehus kan bli utrolig lange... God tur hjem igjen, når den tid kommer.

  SvarSlett
 12. Er det der du er? Jeg som trodde du hadde tatt deg en liten ferietur. Det var jo skikkelig leit for datteren at hun ble syk nå når hun skulle studere. Men det tar hun vel fort igjen. God bedring til henne!

  SvarSlett
 13. Huff, bra dattra er på bedringens vei. Du får gi et pip neste gang du tenker å ta turen :) Gratulerer også med runding av 400 000!

  SvarSlett
 14. Jeg tenker datteren er glad for å ha mammaen sin hos seg :)
  Jeg sender en kjempediger digital "godbedringshilsen".

  SvarSlett
 15. Oj sann, det var ikke noe kjekt for dattera di. Godt å få mamma på besøk da tenker jeg, og godt å ha et strikketøy. Og - gratulerer så mye med så høyt besøkstall!

  SvarSlett
 16. Oj det skjer ting hos dere også ser jeg. Masser av god bedring til dattera! Er nok kos og betryggende å ha mamma i nærheten nå, og vi mammaer har det vel best når vi får stelt for barna våre, uansett alder :) Ha det riktig godt begge to!

  SvarSlett
 17. Så skummelt. Enda godt at når det nå først skjedde at det skjedde i kort avstand til sykehuset. Jeg håper du har fått noen fine stunder der oppe også, ved siden av å være engstelig mor. Du får hilse henne å si at hun får itj færra nåilles.

  SvarSlett
 18. God bedring! Og så flott at hun kan få mammabesøk! Håper du tar bedre vare på henne enn vi onde barn som stadig fortalte vitser til pappa da han brakk et ribbein, og det vondeste han da kunne gjøre var å le.

  SvarSlett
 19. Oj, så det kan gå! Hoppas dottern snart är bra igen!

  SvarSlett