tirsdag 3. august 2010

Badeferie...

Fra Stockholm dro vi videre til Marbella, Costa del Sol, Spania. Jeg hadde egentlig tenkt å skrive en liten travelling guide fra denne ferien også, men det er ikke så mye å fortelle - annet enn at det var hetebølge her også, solen skinte fra blekblå himmel, blomstene blomstret overdådig og fargesprakende og Middelhavet var varmt og godt. Kort sagt, det var et vidunderlig sted å feriere. Det er jo nettopp derfor det er så mange turister her. Spania er hardt rammet av finanskrisen, og det var 30 prosent færre turister enn vanlig, ble vi fortalt. Juli er dessuten en stille måned - det er august som er fellesferiemåneden nedover i Europa. Så selv om turistene klumpet seg sammen på de mest populære strendene, var det fullt mulig å få et lite stykke sydenstrand helt for seg selv, eller ta en ensom svømmetur i bassenget før resten av badegjestene kom ruslende rundt lunsjtid. Det var ingen trengsel. (Det er Dattera som svømmer her, helt alene).


Jeg så ikke snurten av et garnnøste i Marbellas mange butikker, men SKO, det var det mye av, og det var salg overalt. Spania er jo en betydelig skoprodusent, og vi gjorde hva vi kunne for å forhindre at tradisjonsrike skofabrikker skulle gå dukken under finanskrisen. Det var mange fine biler i Marbella også - biler vi bare har hørt om her hjemme, og biler vi aldri hadde hørt om i det hele tatt, en Bentley cabriolet for eksempel. Det var høy snobbefaktor - men vi, vi hadde bare høy solfaktor vi  :-)  Vi bodde bak lås og slå, med portvakt som hilste vennlig hver gang vi passerte. Men Bentleyen og sjåføren, en mafiabossutseende, skummel fyr, bodde bak lås og slå OG maskingeværbevæpnet vakt, det var ganske skummelt. Men ellers var alt lutter idyll.


Da vi landet på Gardermoen igjen, midt på natten, var det 20 grader kaldere enn der vi kom fra. Men det var fortsatt sommerlig godt og varmt og shortstemperatur - hele 14 grader. Og det var godt å krype under dundyna på et svalt soverom. For du vet - borte er bra, men hjemme er best!

5 kommentarer:

 1. Alltid godt å komme hjem, men du og du så herlig det så ut....

  SvarSlett
 2. Et snev av misunnelse vokser seg fram da je ser bildene.....men min tid vil vel komme når je itte er "fattig" student lenger :)

  SvarSlett
 3. Tusen takk for reisefakta, jeg skal se om det stemmer ,-) Gratulerer med sønnen, rart hvor store slike gutter blir.

  SvarSlett
 4. Flotte bilder! Så deilig å ha bassenget for seg selv :)

  Ha en fin uke! Klem

  SvarSlett
 5. Jeg kunne godt ha tenkt meg en hetebølge eller to. Det høres helt vidunderlig ut.

  Gratulerer med stort Barn også. For de kan bli så voksne de bare vil - barn var de og forblir de - på en måte. ;) Ha en super dag i morgen.

  SvarSlett