tirsdag 21. juli 2015

Ja, da blir det bok...
For et års tid siden ble jeg invitert med i en gjeng med strikkenerder. Vottestrikkenerder, nærmere bestemt. Vi traff hverandre på nettet, sånn litt etter litt, og litt her og litt der. Vi kalte oss Vottelauget, og ga først ut én e-bok og så en til, på norsk og på engelsk. Det var i 2014. Vi lagde en felles blogg, og en Facebok-gruppe.

Så ville Aschehoug gi ut vottene våre som bok. Boka kommer snart - den er rett rundt hjørnet, allerede i slutten av august kommer den i butikkhyllene. Og forsiden, den ser du her.

Fin, ikke sant?

Det er lov å være litt stolt :-)

Mens vi venter på at boka skal komme fra trykkeriet, kan den forhåndsbestilles på nettet, for eksempel hos Haugen Bok. Løp og kjøp - før den blir utsolgt.
Og selve lanseringen foregår på Strikkedagene på Sjølingstad i september - med hele Vottelauget til stede. Pågangen har vært stor, så der er det fullt allerede. Men følg med på Facebook-siden vår, kanskje dukker vi opp i et husflidslag, på en strikkekafe eller i en garnbutikk nær deg...

Jeg har skrevet om Vottelauget tidligere her på bloggen - både her og her og flere andre steder - søk på etiketten "vottelauget" om du er nysgjerrig.

Det har visst forresten aldri vært noe strikkelaug hertillands. Det fantes nedover i Europa, ofte bestående av dyktige menn som strikket fine trøyer på tynne pinner til dem som hadde råd til å betale for det. Men i Norge behøvde man ikke være medlem av noe laug for å strikke for salg - det skulle være åpent for alle fordi det var en viktig attåtnæring for mange. Kanskje det er derfor "alle" kan strikke her hos oss?

Ja, da er det bare å vente og glede seg :-)
Ha en riktig fin dag!

2 kommentarer:

 1. Gratulere med den flotte boka.
  Kanskje eg må kjøpe denne :)

  Lukke til med salget av boka !

  SvarSlett
 2. Dette må være spennende, og stolte har dere selvsagt lov å være! Jøssenavn da. :))) Må nok sikre meg denne, ser ut som det er bare kreative damer som har levert. Gjør det enda mer spennende.
  Ha det fint.

  SvarSlett