torsdag 22. november 2012

Drømmer om Provence...

Nei, dette er ikke noen feriemimring (har aldri vært i Provence jeg) - det dreier seg om teststrikking.

Torirot kom nettopp med et nytt mønster på Ravelry - En rêvant de Provence. Som alltid er Toris mønster morsomt og litt annerledes. Og jeg har prøvestrikket:


Litt mer fargerikt enn jeg vanligvis pleier å strikke - forfriskende og veldig artig å lage! Latvisk flette i begge ender. Det kan kanskje se vanskelig ut, men det var det slett ikke. Vanskelighetsgrad som vanlige selbuvotter - men det ble jo litt flere tråder å feste, naturlig nok.


Strikket på pinner 2,5 med Rauma Finull og Pt2. Jeg gjorde et dypdykk i garnkassene mine. Dette er virkelig årgangsgarn, fra den gang jeg strikket og tovet blånisseluer til mine barnehagebarn - som nå er studenter. Syns toving var så gøy, og kjøpte inn garn i mange friske farger for å fortsette moroa. Det ble med en tovet lue i glade farger til Dattera. Den ble så god og varm at hun nesten fikk heteslag i vinterkulda, og deretter ble visst hele toveprosjektet lagt på is. I hvert fall har jeg en stor pose tynt ullgarn i friske farger som bare ventet på å bli brukt.


Det gikk med ca 50 gram garn, så de gjorde ikke noe stort innhugg i garnlageret. Jeg greier ikke å strikke pent og jevnt med Finull, så jeg vasket og tovet dem lett for hånd. De ble så tette og fine! Disse beholder jeg selv. Kan godt tenke meg vottene også. Men det får bli etter jul.

Oppskriften anbefales på det varmeste - du finner den her.


Julegavetips
Mens jeg har vært litt sløv de siste dagene, har det vært det reneste rush av Annepålandets oppskrifter på bloggen 365 saker du kan sticka - her har du noen tips til kjappe julegaver:
Lue , eller en annen lue , 
Grytekluter ,
Votter ,
og sist, men ikke minst, pulsvanter - også kalt hundebæsjvanter/telefonvanter/barnehagevanter.

Strengt tatt behøver du ikke gå veien om den svenske bloggen, du kan bare klikke på "Mine oppskrifter" øverst på siden her, like greit det. Måtte bare blafre litt med at oppskriftene mine har tatt seg en svingom ut i den store verden  :-)

Ha en riktig fin torsdag!17 kommentarer:

 1. Så moro med de oppskriftene som et på tur.
  Herlige vanter.
  Klem Tone

  SvarSlett
 2. Hei Anne, og takk for i går :) Alltid hyggelig å tilbringe noen timer sammen med deg.
  De her var jo alldeles nydelige!! Må snuse litt nærmere på de kjenner jeg, bare jula er unnagjort.

  Og du har all grunn til å "blafre" litt, oppskriftene dine er kjempefine, og jeg kan i hvert fall bekrefte at "hundebæsjevantene" både er praktiske og gode :)
  Ha en fin dag, og etterhvert en god helg!

  SvarSlett
 3. Skikkelig fine pulsvanter og helt annerledes enn dem jeg kjenner til. Artig med oppskriftene dine. Jeg har registrert at du har vært representert og har "delat" med alle oss andre. Det er flott!

  Ha en strålende torsdag!

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
 4. Hei!
  Var kjempefine farger i "hundebæsj-vantene". Jeg skal forstå at du er lysten på vottene, det er jeg også.
  Jeg har strikket noen par Anne-pulsvanter, ingen som slår de! Lua di er knallfin, så den blir nok et av "etter nyttår - prosjektene". Er litt på etterskudd med planene mine p.g.a. Skappel. Var en fornøyelse å få levert den...:)
  Ha en fin helg!

  SvarSlett
 5. Disse likte jeg godt og de er jo ypperlige til å få benyttet litt restegarn. Takk for i går foresten! Når en vil herme etter andre, da heter det vel å bli inspirert :-) Men hva heter mønsteret igjen på jakken og hvor mye pelsullgarn tror du det går med?

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja takk for i går, det var koselig!

   Jakken heter Textura. Jeg tipper det vil gå med ca 400 g garn (men sikker er jeg ikke). Fargen jeg bruker heter Natur.

   Slett
 6. De er nydelige! Fargerike og fine!
  Jeg har også lagt merke til at oppskriftene dine lå på den bloggen. Kjempemoro! Og de pulsvantene/bæsjevantene dine er virkelig helt geniale.

  SvarSlett
 7. De likte jeg!!! herlig med litt farger og mønster. Og Finull er noe av det beste man kan strikke med, faktisk. Det har så mange flotte farger, og holder fasongen, og er ypperlig til å tove med. Ja, i det hele tatt, et utmerket garn.
  Tror du ikke jeg har merket meg deg på den Svenske strikkesiden. Morro, for jeg "kjenner" jo deg, vet du. ;)

  SvarSlett
 8. Jeg har også lagt merke til rushet av oppskrifter på den svenske siden! Morsomt! Og takk for flott reklame for Provencevottene :-)

  SvarSlett
 9. Det kommer stadig fristelser på denne bloggen :-) Pulsvantene er supre på hundetur, men det er jo posene de kommer i kontakt med, så mine heter bare hundevantene. Disse Provencevantene får bli med på søndagshundetur så fine er de. Grep meg selv i å sjekke provencefarger på nettet. Utrolig hva man kan finne.

  Har funnet et sted at du også har lest "The Guernsey"osv. boken. Helt ening en lun og underfundig liten bok.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg tror jeg skrev det i en kommentar inne å Vanellas blogg. Skikkelig søt bok - jeg koste meg veldig med den. Men nå har den dessverre blitt borte, finner den ikke igjen.

   Slett
 10. Å, så kule! Skikkelig fargebombe. :-)

  SvarSlett
 11. Superfine - hvorfor spytspleiser du ikke?? Slippe å feste ender. Har gjort det på restevotter og det funker gull. Men disse er jo til å spise opp - Tori er så flink!! God helg Anne!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Får det ikke til å bli pent. Skulle ønske noen kunne ta et spytte-kurs med meg...

   Slett
 12. åå, nå hadde du masse flott strikk!
  Disse var fine, også var det noen utrolig kule par med sokker, og det nydelige settet til datteren din, og...!

  Flinkingen!

  God helg :D

  SvarSlett
 13. Flotte fargerike vanter. Typisk Torirot mønster vel. Flotte vanter som du har laget også (hundebærsjvanter) virkelig til å gå tur med. Takk for hyggelig kommentar hos meg. Ha en flott tirsdag

  SvarSlett
 14. Så flotte vanter, fargerike og glade :)Så hyggelig med oppskriftene dine på den svenske siden,var en der idag også (svart lue). Det er vel fortjent!:)

  SvarSlett