mandag 22. oktober 2012

Grått og trist, men ikke noe som ikke en fargerik gryteklut kan bøte på...Etter de siste par innleggene her på bloggen skulle man kanskje tro at Annepålandet lever et liv i evig solskinn - men nei, sånn er det dessverre ikke. Den dagen sola skinte, freste jeg rundt med kameraet og tok masse bilder, men ellers har det silregnet i dagevis. Det blir liksom aldri helt lyst. Vått, grått, kaldt, tåke. Det er bare én ting å si om den saken:  S t u s s e l i g .

Grått og trist, men ikke noe som ikke en fargerik gryteklut kan bøte på, skrev Torirot, min medsammensvorne i Gryteklutbytteringen i en kommentar her tidligere. Og det er så sant som det er sagt.

Gryteklutbytteringen foregår sånn at vi lager én gryteklut pr mnd., og så bytter vi.
Tema for oktobers gryteklut var "Gammel og god" eller "Sommerminner" (valgfritt).

Grytekluten er selvfølgelig hemmelig frem til mottakeren har fått den. Nå har jeg sendt min oktobergryteklut - med tema "Sommerminner" - avsted til mottaker, men den kommer ikke her på bloggen før hun har fått den i hende.

Og jeg har fått den første grytekluten min allerede!


Er den ikke fin!!! Tusen takk til Hannesol, som har heklet Vestfoldske nyperoser til meg. Sånne:


Åh, sommerminner! Bildet er fra sommerferien på Hvasser i sommer - da sola skinte og alt var så vidunderlig sommerlig. Og se den fine sommerfuglen hun har heklet da! Det finnes ikke den ting som ikke en fargerik gryteklut kan bøte på - man må jo bli i godt humør av sånt!


Fin på baksiden også! Hannesol er en tryllekunstner med heklenåla - og det er mye annet fint på bloggen hennes også, ta en titt innom der, det anbefales! Ikke minst på grunn av Doggen på bloggen, en hårete fyr som ofte dukker opp på Hannes fine bilder.

Ønsker alle som er innom her en fin, ny uke!14 kommentarer:

 1. Nydelig gryteklut! Minner meg om gamle dager da gryteklutene var mer til pynt enn til daglig bruk.

  Ha en strålende mandag! Fint vær hos oss i dag, men 5-6 kuldegrader i natt.

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
  Svar
  1. Denne blir nok mest til pynt, ja :-) Fineste grytekluten jeg har.

   Slett
 2. Hei!
  Utrolig hva en kan få til med en heklenål! Jeg hadde nok pyntet stua med den, i alle fall ikke brukt den til gryteklut.:)) Vil vi drømme om sommeren kan vi jo bare kaste et blikk på "stæsjen", så er vi der. Heldig du er!
  Ha en fin uke du også.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg er heldig! Blir i godt humør av den grytekluten, jeg :-)

   Slett
 3. Ja, høsten er her helt klart. Men det skal ikke mange tråder til å gjøre oss glade. Og må si du virkelig har fått duften av sommer i hus!!! Så fin gryteklut og så flott heklet. Veldig imponerende!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, den er imponerende flott heklet - hun som har lagd den har full kontroll på heklenåla. Og den er enda finere i Real Life - stivet og fin :-)

   Slett
 4. For noen flinke damer! Jeg vil også...
  Nå har jeg bestemt meg for at etter jul skal jeg strikke. Det er det lenge siden jeg har gjort.
  Da skal jeg ta meg en lang pause i syingen og strikke gensere til mine barnebarn.
  Gleder meg bare ved tanken!
  Ha en fin dag, Annepålandet!

  SvarSlett
 5. Jeg rødmer litt her jeg sitter, men tusen takk for pene ord! Jeg er så glad for at du likte den :) Og så flott bilde du har tatt! Jeg syns det er vanskelig å ta bilde av hvitt uten at det brenner seg ut. Hørtes kanskje profft ut *fnis*; men min fotograferende sønn prøver stadig å belære meg om hvitbalanse osv uten at jeg får helt tak på det. Ha en flott tirsdagskveld! Doggen hilser til vofse-frøkna :0)

  SvarSlett
  Svar
  1. Var vel ikke helt proffe de bildene mine heller... Jeg gikk på fotokurs i fjor, men må ha sovet i timen da vi lærte om hvitbalanse, for det fikk jeg ikke med meg - det kan jeg ingenting om. Sønnen min driver også å snakker om denne hvitbalansen. Jaja. Jeg tok bildene med kompaktkamera og Auto-innstilling - minste motstands vei. Det blir som regel greit nok :-)

   Slett
 6. Heldige dig Anne :-)) Hanne er bare FLINK til disse grydelapper .

  Klem

  SvarSlett
 7. Så heldig du er som er eier av den nydelige og sommerlige gryteklut.
  Må være den fineste jeg noen gang har sett.

  SvarSlett
 8. flotte grytelapper, alt for fine til å bruke ;)

  SvarSlett
 9. Flott gryteklut. Ordentlig sommerlig.

  SvarSlett
 10. Så mange fine grytekluter! Det er artig å dele og glede hverandre;)

  SvarSlett