lørdag 22. september 2012

Grått ute, grønt inne...


Ute er det grått, men inne er det grønt.
I dag var det høst, ingen tvil om det - med regn, blest og seks-syv grader.
På en dag som denne var det bare hundeeiere og treningsnarkomane som beveget seg utendørs. Godt man har litt ull på lur:


Gamle favoritter ble gravd ut av skapet: Halsen går på femte vinteren nå - et enkelt rør med ribbestrikk og dobbel Tynn Alpakka fra DSA - en tråd beige og en tråd håndmalt garn. Den har jeg brukt mye, den! Noen hevder at alpakka klør, men jeg tåler det meste og syns den er myk og deilig. Og varm!

De blå pulsvantene er Frøken Badegakks kabelvanter fra 2008 - strikket i Gjestal Superwash Sport til den nette sum av ca 25 kr, ifølge mine gamle notater fra før-Ravelry- og -bloggtider. Senere byttet de visst navn til Augusta, gratis oppskrift her. Veldig fine og elastiske, sitter som støpt på hånden. Anbefales på det aller varmeste - jeg har brukt og elsket mine i fire vintre, og de er like fine. Så jeg slapp å fryse i dag.

Men tilbake til grønt inne:

Grønn kopp: Gammel og god grønn kopp fra Egersund. Den har vært med på bloggen mang en gang tidligere - den er en favoritt i Annepålandets rikholdige koppesamling.
Grønn te: I koppen er det grønn te - souvernir-te fra London, kjøpt da vi var der sist høst. Den ser mer gulbrun enn grønn ut, men slik er det med China Gunpowder. Fint navn på en te - det skyldes at bladene er sammenrullet som små kuler så den minner om "gunpowder", eller krutt. Det er en veldig god te, og man behøver ikke dra helt til London for å kjøpe den, den fås hos de fleste teforhandlere og anbefales på det varmeste. Og husk at grønn te skal trekkes på 80 grader - den kan godt nytes litt lunken. Sunt er det også!
Grønn duk: Annepålandets grønne voksduk er visst med på nesten alle bildene her på bloggen - antakelig er den en av internetts mest ekponerte voksduker. Kjøpt på Kremmerhuset for lenge siden. Stygg, men fin!
Og sist, men slett ikke minst: Grønt strikketøy.

Jeg har sagt det før, og jeg sier det igjen: Jeg har noen flotte og gavmilde blogglesere! Rett som det er, dumper det et garnnøste eller tre ned i postkassa mi. Nylig fikk jeg grønt sokkegarn fra Liv (uten blogg). Det skal bli noen sprelske, grønne sokker - som matcher perfekt med resten på bildet. Ikke hver dag man har sokker og duk som matcher ...  :-)

Og apropos grønt: I januar skrev jeg om dette emaljesmykket (tredje bildet ovenfra). Etter hvert fikk jeg vite at det var produsert hos Opro produkter i Oslo. Nå er anhengene satt i produksjon igjen, og selges fra denne nettbutikken. Syns de er så fine!


Nå håper vi på en blå søndag! Forhåpentligvis med like fint vær som på fredag, da Kjære Mor og jeg var på tur på gamle trakter. Ingen ting er som en høstdag i skogen med klar, skarp luft. Det er godt for kropp og sjel.

God søndag til alle som er innom!

13 kommentarer:

 1. Spennende. Har startet på sokkestrikking i dag jeg også. Var innom Ravelry siden din og kikket på alle de fantastiske sokkene du kom opp med under 52 plunge i fjor.

  Jeg går litt enklere ut jeg, da :-)

  Gleder meg til å se hva du tryller frem denne gang. Fortsatt god helg!!

  SvarSlett
 2. Blågrå himmel her i dag og blågrå strikk...Går for helblått i morra! Det er på tide å finne fram ulla fra skuffer og skap, jo mer jeg lager, jo mer er det å variere i til bruk og slitasjen blir minimal. Da får man glede av plaggene lenge, vinn vinn ;)

  SvarSlett
 3. Flotte pulsvanter! Takk for et fint innlegg som ga meg skikkelig inspirasjon; idag skal jeg lære meg å flettestrikke og prøve meg på de pulsvantene. Har sikkert noe garnrester som kan brukes.

  Grønt er fint og inspirerende. Du drikker også Gunpowder- te, ser jeg. Det gjør vi også "an mas". Vi bunkrer opp når vi en skjelden gang er i byen.

  Ha en fin søndag!

  SvarSlett
 4. Hoppas att du får en blå söndag. Här i Skåne är det bara .Grå-grå-grå himmel jag får göra roliga saker så min dag blir ljusblå och det blir den. Vi ska åka och hälsa på vårt älskade barnbarn som snart fyller två år.
  Trevlig Söndag.

  SvarSlett
 5. God søndag til deg også! Når jeg titter meg rundt ser jeg at den grønne fargen er helt forsømt i mitt interiør, det er stor skam. Jeg liker ullplaggene du har på lur!

  SvarSlett
 6. Heisann
  Grønt er skjønt, jeg er helt enig med deg!
  For flere år siden hadde jeg dilla på grønt, og kjøpte bare grønne plagg. Ja, det er sant!!!(nå går jeg som kjent mest i rødt....)
  Høsten er min favorittårstid. Da kommer nemlig alle mine yndlingsfarger frem! Så blir man kanskje litt inspirert også?
  God søndag. Nå skal jeg ut å gå tur. Til en venninne som lokker med sjokoladekake, og strikketøy. johoooo!!!!

  SvarSlett
 7. Bedre turvær i dag heldigvis, men ullsokker og pulsvanter i DSA-Sterk var med meg i dag.
  Jammen har jeg strikket sånne grønne sokker også, tror det er en ganrrest igjen her. Ja, det er det sikkert. Restelagret er ganske mangslungent ;)

  Fortsatt god, grønn søndag.

  SvarSlett
 8. Jag tycker det är spännande att se vad det lev av det som blev stickat. Blev det använt och utslitet eller blev det bara liggande i skåpet? Vilket garn höll sig fint länge och vilket höll inte vad det lovade. Dina plagg ser ju nästan ut som nya. Kul! Ha en blå söndag!

  SvarSlett
 9. Garnhumlan - jeg er helt enig! Folk burde skrive mer om det i bloggene sine! Jeg steller veldig pent med ulla mi - vil at den skal vare evig :-)

  SvarSlett
 10. Her har vi hatt en skikkelig utedag med sol..riktignok bare 10 grader, men jeg er fornøyd så lenge det ikke regner og blåser.
  Enig med humlan og deg, vi burde nok kommet tilbake med noen av plaggene..både de som sto seg godt, og dersom noen ikke gjorde det.
  Selv er jeg aldri grønn, men jeg liker godt fargen på andre, den er frisk og glad:)
  Ha ei god uke, klem fra mæ;)

  SvarSlett
 11. Hei!
  Jeg liker grønt, blått, rødt, gult, for å si det kjapt, alle farger! Idag har vi blå og gul søndag for første gang på flere uker. Det har vært en strålende helg! Jeg tror vi har fortjent den...Jeg prøver meg nok på pulsvantene, de var nydelige. Sokkene ser spennende ut, vi må få se de ferdig.
  Ha en fin søndagskveld Anne.

  SvarSlett
 12. Så herlige ull plagg du har på lur.
  Nydelig vær her i dag, men det kjennes at det er høst likevel.
  Grønt er skjønt, men ikke så mye av det her i heimen.
  Kos deg på en søndagskveld.
  Klem Tone

  SvarSlett
 13. Ja, det går igjen endel ting her hos meg også, men det går i blått da!

  Ja, det er tid for å ta frem de varme plaggene nå, for høsten er her! I går rusket vi opp i hagen, og tok bl.a. inn div. planter for vinterlagring, så nå trengs det litt lyng og annet for å pynte opp!

  Ønsker deg noen fine, gylne høstdager!

  Klem Cathrine :-)

  SvarSlett