mandag 29. august 2011

Flere spørsmål...


Annepålandet lurer på så mangt. Jeg er jo veldig verliebt i min lille røde Ixus, det har har fulgt meg i tykt og tynt og tatt tusenvis av bilder. Det er så hendig, bare flipp det opp av lomma og og knips i vei. Raskt og effektivt. (Arkivfotos - fra den gang jeg heklet etui til kameraet. Funker utmerket!)

Eller - det var raskt. Men nå er kameraet gammelt og muligens mett av dage, og alt går veldig  t r e g t,  både med fokusering og knipsing.


Dere flinke fotografer der ute - dere kan sikkert svare meg på dette:
Er dette en generell alderdomssvakhet - "alt går tregere med åra" (akkurat som hos oss mennesker  :-S ) - eller er det mulig å skifte ut løse deler og få opp farten igjen (nytt batteri? nytt minnekort?). Eller må jeg ganske enkelt kjøpe meg et nytt kamera?? Det blir vanskelig å skille seg av med den røde Ixus-en, vi har jo så mange gode minner sammen...

Forøvrig hekler jeg av hjertens lyst - ja, for det er jo gøy! Her er litt av bomullsgarn-stashet mitt -


Fine farger! Man blir i godt humør av å hekle fargerike grytekluter - og nå hekler jeg til gryteklutbytteringen. Det er fortsatt mulig å melde seg på - fort deg frem til 1. september!


Takk for alle svar på forrige innlegg, forresten!
Ha en fin og fargerik dag!

7 kommentarer:

 1. Tja,si det.Har et kamera fra 2003.Det kosta "flesk" den gangen!Helt vanlig digitalt som fungerer ok ennå.Kjøpte så et speilrefleks,men der blei batteriene så dårlige etter en kort stund at jeg måtte kjøpe et nytt.Valgte Canon i stedet.Kanskje det holder med nytt batteri til ditt kamera?Jeg har rett og slett ikke fått tak i nye til Sony kameraet,så det ligger bare der.Irriterende når ting ikke fungerer!Ha en fin kveld!Synnøve

  SvarSlett
 2. Vet ikke om batteriet skal ha noe å si for tregheten, mer sannsynlig at det er gammelt og har fått for mye på "sidebeina" (fett fra fingrene mm). Men ta det med til en forhandler du, så kan de se på det, kanskje det bare er en liten justering?
  Ellers driver jeg å hekler også, gleder meg til vi begynner å swap'e!
  Ha ei fin blogguke! =)

  SvarSlett
 3. Jeg købte en ny telefon med 14 mg p i , faktisk kan man sige at det er et kamera med telefon. jeg er super glad for den.Den tager alle de billeder du ser på min blog.

  SvarSlett
 4. Jeg hadde et lignende kamera (lommeformat) Det gikk tregere og tregere. Tilslutt ga det bare opp. jeg sjekket ikke om det gikk an å reparere det. Sitter med en følelse av at det er dyrere enn å kjøpe nytt.

  SvarSlett
 5. Er nok ofte dyrere å reparere enn å kjøpe nytt, men er jo verdt et forsøk! Spennende grytekluter!

  SvarSlett
 6. Ingen expert på kamera dessvärre...

  Har lagt in en länk till dig i ett inlägg på min blogg, hoppas det är ok :)

  SvarSlett
 7. Linker til deg og snakker igrunnen en hel del om deg i dagens innlegg....iallefall om "Absolutely fabulous" vottene dine....håper det er ok!

  SvarSlett