lørdag 12. november 2011

Siksakvotter - førstepar ut...

Jeg er i rute og første par votter er ferdig, jadda jadda. Begge vottene, med tomler, tråder festet, vasket og fotografert. Jeg har en skuff full av votter, likevel beholder jeg disse selv. Veldig gode votter!


I fjor vinter var jeg en ivrig teststrikker for diverse designere. Teststrikk foregår sånn at man strikker igjennom en ny oppskrift for å se om den er feilfri og lett forståelig. Dreier det seg om votter, holder det gjerne at man strikker én vott - og fort vekk blir den andre liggende halvferdig. Teststrikking krever viljestyrke! Disse vottene teststrikket jeg for Marte, med bloggen Litt mer enn bare strikking. Det var morsomme votter å strikke, så jeg skjønner ikke hvordan jeg klarte å bruke så lang tid på å få den siste ferdig, men sånn er strikkelivet. Nye fristelser står i kø, og gamle fristelser siger nedover i strikkekurven. Sikkert flere som kjenner seg igjen her. Men vottene ble kjempefine. Jeg er litt usikker på hvordan det går med oppskriften, men uansett finnes vottene på Ravelry her.


Dette er perfekte restegarnsvotter. Jeg gravde i dypet av garnlageret mitt og fant frem Peer Gynt, Smart, Heilo og andre gamle kjenninger fra 80- og 90-tallet, i farger fra 80- og 90-tallet. Herlig gjensyn - herlige farger! Her kan jo nesten alt mulig kombineres - mine ble mørkeblå (Smart) og hvite (Peer Gynt), én med rød flette (Heilo) og én med grønn (Peer Gynt?). Jeg fant også okergult og knallblått årgangsgarn som hadde passet utmerket i denne paletten, så jeg må visst strikke flere votter. Pinner 3,5 og snaue 100 gram garn til sammen.


Det fine med disse vottene, er de korte, jevne trådskiftene (over to masker), det gir en tykk og tett vott som sitter som et skudd. Dette var morsomme votter å strikke, og selv om jeg greide å bruke åtte måneder på dem, vil en erfaren strikker få unna en vott på et par kvelder. Terningkast 6. Hadde det vært tommelkile, ville jeg gitt terningkast 7 - selv om jeg ikke skjønner hvordan det skulle passet inn i konstruksjonen.

Og dermed er det bar å gyve løs på neste par - de røde.
God søndag til deg!

23 kommentarer:

 1. Bra jobbet. Det ble fleotte votter. Jeg noterer meg mønstertips, for restegarn er det jo nok av...

  SvarSlett
 2. Jeg har akkurat heklet opp alt av restegarn- det åpner jo alle dører til å handle nytt!! Og sida jeg har mistet ett par votter og slitt hull i et annet par nå i høst, er jeg klar for å strikke et par nye, kanskje det blir disse? Fine var dem i alle fall- flink du ;o)

  SvarSlett
 3. De ble skikkelig tøffe altså.
  Klem Tone

  SvarSlett
 4. Så flotte votter :-)
  Kjempekoselig blogg du har. Gleder meg til å følge deg videre.

  SvarSlett
 5. Fine votter.Jeg har aldri strikket testvotter men for mange år siden så strikket jeg testmodeller for Rauma garn, gensere og kåper og slikt. Ble lei etter hvert for det lønte seg ikke noe særlig. Gøy var det allikevel så jeg holdt på noen år. Ha en flott helg

  SvarSlett
 6. Superfina! Den lilla kanten gör mycket till helheten.

  SvarSlett
 7. Bra jobba! Jeg har et liknende prosjekt på gang...

  SvarSlett
 8. Så flink du er. Varm OG flott vott. En uslåelig kombinasjon.

  Apropos fotoredigering så er det Photoshop CS5 som gjelder her. Skal på kurs i en fotoklubb over jul, men hadde ikke tålmodighet til å vente. Greit å ha snust litt på det på forhånd, så vet jeg hva keg ikke skjønner :) Sendte e-post til bok-mannen i går ettermiddag og innen kvelden hadde jeg fått svar og link til å finne det jeg trengte. Så da er det vel noen som fortjener ros også :D

  SvarSlett
 9. Hei!! De er kjempefine!! Liker veldig godt at det er en rød kant og en grønn..... Styrbord/babord.......God søndag!! anneK:-)

  SvarSlett
 10. Takk for hyggelig kommentar og gratulasjon .

  SvarSlett
 11. To votter er tingen. Disse ble veldig stilige, med den grafiske designen. Morsomt med styrbord- og babordvotter også. :) Kanskje noe for Rauma-restene mine?

  SvarSlett
 12. Flotte vottar du har strikka! Desse liknar veldig på nokre eg har strikka, og dei likar eg veldig godt. Eg fann dei i eit mønsterhefte frå Idena, men no ligg mønsteret gratis på nettet her
  http://www.coatscrafts.no/NR/rdonlyres/2190A7FF-CA8E-419C-9583-5BC160E7FFC8/148119/S04_faro_No.pdf

  SvarSlett
 13. De er så flotte de vanter! Og også alle de andre teststrikvanter du viser. Håber du får overskud til at strikke vante nr. 2, for de er da næsten for fine til at have liggende i strikkekurven:-)

  SvarSlett
 14. nedtellingen har begynt, og begynt godt :-)) de er virkelig flotte. får lyst til å prøve de selv, men har kjøpt garn til fire par sokker som skal bli julegaver. lurer sterkt på om det lykkes...!! ha en fin ukeslutt :-)

  SvarSlett
 15. Flotte votter! Jeg får lyst til å bare gi beng i annen strikk og starte med disse. Får se hvor (u)fornuftig jeg klarer være-

  SvarSlett
 16. Fina vantar!Snyggt med den gröna och röda mudden!/ Annika

  SvarSlett
 17. Kjempefine! Lurar på om eg også må strikke desse...

  SvarSlett
 18. Vedlig flotte votter - liker veldig godt at du valgte to forskjellige farger på kanten!!!

  SvarSlett
 19. Så fine de var. =) Nå fikk jeg lyst på slike jeg også! ;)
  Klem ToneB

  SvarSlett