fredag 16. september 2011

Prikken over i-en...

I sommer kjøpte vi norske jordbær til 30 kroner kurven. Dyrt, syntes vi, men vel verdt hver krone likevel - for det var jo så godt! Og sunt!

Da jeg var liten, var det fortsatt sånn at alt var større og bedre i Amerika, og var man ekstra heldig, hadde man en rik Amerika-onkel eller -tante som sendte fine gaver til jul og bursdager. Siden jeg vokste opp på en gård, fikk jeg med meg at både jordene, traktorene og skurtreskerne over there var kjempestore. Og da vi hadde en amerikansk utvekslingsstudent boende hos oss en sommer, syntes han vi hadde så små og svingete veier. Og det var endatil E6 han snakket om - som var den største og retteste veien vi hadde på disse kanter. Til og med blåbærene våre syntes han var små og rare - de vokste jo på lave ris i skogen og var nesten helt svarte. Veldig gode - men små. Selv kom han fra en farm der de dyrket frukt og bær i stor målestokk, blant annet kjempestore blåbær - på busker. Vi syntes det var rart. Akk ja. Med tiden har vi jo lært at alt ikke bare er gloria i Junaiten heller.


Men jordbærene deres er store! Da vi spradet oppover - eller var det nedover? - 5th Avenue en dag mens vi var der, snublet vi plutselig over Godiva. Godiva hadde vi hørt om, det er en velassortert sjokoladebutikk - og selvfølgelig kan du kjøpe sjokoladen deres på nettet også. Der sto det en fyr i vinduet og glaserte jordbær i sjokolade. Nam! Hele familien inn og kjøpe hvert sitt jordbær - til den nette sum av fem dollars per stykk. Med dagens dollarkurs på 5,6 kroner blir det omtrent 28 kroner per jordbær. Det var sommerens dyreste jordbærutskeielse. Og unnskyld alle norske jordbærdyrkere - det var det største, søteste og beste jordbæret jeg har smakt. Og da snakker jeg ikke om sjokoladen rundt.


Det er rart med det - det er ofte de små tingene som setter prikken over i-en. Som et saftig jordbær midt i en diger by.

Og nå tror dere vel ratt at jeg har hengitt meg helt til turismen, men neida. Her strikkes og hekles det også. Blant annet har jeg heklet ferdig de første gryteklutene i gryteklutbytteringen. Det er virkelig et artig tiltak. Og det strikkes på både det ene og det andre. Jeg ligger litt på etterskudd med å dokumentere, både her og på Ravelry. Jeg må få tatt noen bilder. Og a propos bilder - nå har jeg vært på fotokurs, første kurskveld. Hjelpe meg, jeg er teknisk tilbakestående og det tar sin tid å oppfatte og forstå alle knotter og detaljer og muligheter. Teorien er grei nok - praksis noe helt annet. Så nå blir det nok ikke noe strikking her på en stund, for nå må jeg øve meg og gjøre LEKSER til neste kurskveld. Mange år siden jeg har hatt lekser nå, gitt. Leksa til neste uke har tema FART. Og da er det antakelig ikke fart på strikkepinnene som menes... :-)

Ha en riktig fin helg! Det skal jeg - jeg skal ha familieselskap og lage i stand masse god mat. Og ta masse bilder.

4 kommentarer:

 1. Du kunne jo prøvd å avbilde noen strikkepinner i fart! Det hadde vært en morsom effekt. Lykke til med kurset! :)

  SvarSlett
 2. De jordbærene snakker fortsatt datteren drømmende om, etter New York-tur også. De må definitivt har vært gode! Det var forresten Purl Soho jeg sendte familien til for garnkjøp til meg. Shelter og Madelinetosh stod på lista.

  Fotokurs er morsomt, men krevende! Særlig når man skal ta bilder og vise fram til alle. Kanskje vann i fart hadde vært bra, det er jo så stor vannføring overalt nå.

  Her er det forkjølelse som setter føringene og tilsier rolig helg.

  Ha en fin fotohelg! :)

  SvarSlett
 3. Jeg som trodde det var The Big Apple, også var det altså The Big Strawberry! Whem, eller hvem som jeg egentlig skulle skrive, jeg ble bare et øyeblikk så overveldende internasjonal at jeg prøvde å skjule min arme herkomst fra landbrukslandet Norge og flatbygdene deri, men etter verdens, hele verdens, lengste anekdote; hvem skulle trodd det? Om eplene og jordbæra, altså?

  Tror du Newton kjente til disse jordbæra?

  SvarSlett
 4. Å kjære mi tid....bra det ikke er så store sjokkoladetrekte bær her omrking.....kunne blitt farlig for både vekta og økonomien. Ser ut til at dere har hatt en spennende tur....det lurer jeg på om jeg har sagt før (gullfiskhukommelse). Jeg vil også gå på fotokurs....trenger det, for å si det sånn....er nok litt sånn som du sier teknisk tilbakestående.
  Ha ei fartsfylt helg da, med mange gode blinkskudd!

  SvarSlett