mandag 3. januar 2011

Ubrukt...

Nytt år – nye muligheter! Helt ubrukt. Blanke ark og fargestifter, det er bare å sette i gang!


Du trodde kanskje dette var meg – i ny og bedre utgave i det nye året, 30 år yngre, 20 kilo lettere og veldig mye blondere? Feil. Bildet har jeg tyvlånt fra knitty, og dette er Beatnik-genseren, som jeg driver og strikker til Dattera nå. Dattera ville ha en lengre, mindre ettersittende og rettere utgave, og det tror jeg blir fint. Originalen er strikket av et ikke-ullgarn, som jeg aldri har hørt om før, mens jeg strikker i deilig, myk, 100% merinoull fra Abuelita/Pickles. Tror det blir bra, jeg. Etter hvert.

Planen er å få genseren ferdig fortere enn svint – mens det enda er kaldt og behov for tykke ullgensere. Øvrige planer for det nye året er å gjøre ferdig UFO-er, som jeg har en anselig mengde av, og fortsette å strikke sokker til
52-par-plungen. Det blir en liten innkjøpsstopp her, i hvert fall for en stund, og jeg planlegger å strikke opp litt av garnlageret mitt i 2011. Ikke alt – det rekker jeg aldri i verden på ett år, men litt. Jeg har for eksempel en hel bærepose stappfull av årgangs-Pt2 i flotte farger, antakelig nok til hundre par tovede votter, som jeg har tenkt å gå til angrep på så snart UFO-haugen er ekspedert. Akk ja, det er mye å gripe fatt i, men jeg tar det etter hvert som året skrider frem. Januar er for Beatnik og UFO-er.

For øvrig har jeg ingen nyttårsforsetter – jeg er dårlig på sånt, annet enn at jeg skal bli et bedre menneske så klart, men det jobber jeg med hele tiden, så det er egentlig ikke noe nyttårsforsett. Jeg skal selvfølgelig bli sunnere, slankere og trene mer i 2011 – og der har jeg mye å gå på. Jeg skal begynne med yoga igjen. Yoga og strikking er en bra kombinasjon – strikking sliter på nakke, skuldre og armer, yoga bygger det opp igjen. Litt yoga er bra for kroppen – mye yoga er bra for sjelen også. Jeg begynner forsiktig med litt i første omgang. Ellers har jeg ikke så mange planer – jeg tar det som det kommer, lever etter innfallsmetoden, koser meg med strikkingen og lever i nuet – etter følgende fine bruksanvisning:

At leve i nuet er livets teknikk -
og alle folk gør deres bedste,

men halvdelen vælger det nu som gikk,
og halvdelen vælger det næste.

Og det forrige nu og det kommende nu

blir aldrig i livet presente,
og alle folks levetid går sågu
med bare at mindes og vente.

For det nu, som er gået, er altid forbi,

og det næste blir aldrig det rette.
Næ, sørg for, at nuet, du lever i,
éngang for altid er d e t t e.
                                                Piet Hein

Ønsker deg en fin Uke 1!

13 kommentarer:

 1. Godt nytt år!!
  Sannelig godt det ikke var deg:O)
  men genseren blir sikkert flott slik du beskrev den.
  Jeg har fått tak i noen hesper med wollmeise, og har begynt på en tunika, men liker ikke at jeg ikke har mønster...arbeidsomt å finne størrelsen:O)
  Nyt uka, klem fra meg;)

  SvarSlett
 2. Godt nyttår, Anne - genseren ser kjempefin ut. jeg er en skikkelig fan av aran.

  Kjenner meg godt igjen i det med garnlager :-) Du er ikke alene :-)

  Vi blogges og strikkes også i det nye året!

  SvarSlett
 3. høh garnlager ja:(kjenner til den,spennende hvordan gensern blir,godt nyt år:)

  SvarSlett
 4. Godt nytt år. Stilig bilde og flott genser. Lukke til med UFO'ane :-).

  SvarSlett
 5. Godt nytt år.
  Ingen dum ide å bruke det på strikking og yoga. Gleder meg til å se genseren ferdig!

  SvarSlett
 6. Klart jeg trodde det var deg :) Flott genser. Lykke til med UFO-ene og de andre planene dine :)

  SvarSlett
 7. Godt nytt og nesten helt ubrukt nyttår!

  Den genseren med tilpasninger blir knall:) Jeg venter stadig på at strikkearmen skal bli bra. Har ikke tatt i strikkepinner siden først i oktober, grrrr. Hadde mange planer, men de er lagt på is og nye dukker stadig opp;)

  SvarSlett
 8. Godt nytt år! Har kost meg veldig med å besøke bloggen din i året som gikk. Hyggelig både å lese hva du skriver og å følge med på strikkeprosjektene. Så derfor henger jeg med her i år også :)

  Yoga står på planen her også, men siden jeg må gjøre det hjemme så spørs det på viljestyrken...

  SvarSlett
 9. Ser det er fler som tenker på yoga. Jeg har prøvd det før og det er helt super,har tenkt og begynn igjen dette året.
  Den gensern er kjempefin, det blir spennende og se din variant.
  Ikke noen nyttårsløften hos meg heller men jeg skal fortsette med julegavealongen for meg selv i 2011 og for dette er en sånn super idè. Hvis jeg kjenner meg selv så blir det ikke resultat hver mnd men noen ting havner nok i en kurv merket julegaver 2011. Ufo er og noe jeg skal jobbe med men trur der og at det blir meir for meg selv. Du som så mange andre tar så mange fine bilder, dette er noe jeg skal lær meg meir om og det med nytt kamera. Kamera skal innhandles januar februa en gang, glær meg.
  Ønsker deg en fortsatt fin uke!

  Pernilla

  SvarSlett
 10. Hei!! Super genser!! Den har jeg sett på også!! Men det er mye mønster..... Jeg begynte med yoga i høst. Er kjempeglad for det!! Nå har det vært en lang jule-pause og jeg gleder meg til å komme igang igjen. Jeg må innrømme at jeg ikke liker å trene veldig slitsomme ting. Er en smule lat.... Men nå er det slutt på all "kosen" som jul medfører!!Hilsen Annekari:-)

  SvarSlett
 11. Supergenser!!! Håper på detaljer etterhvert...???

  SvarSlett
 12. Sprekt bilde! Genseren blir sikkert midt i blinken.
  I år er det dårlig med nyttårsforsetter hos meg, men trene mer, spise sunnere er et evig forsett:-) I år lykkes jeg sikkert - helt sikkert......
  Ha ei fin januar uke!

  SvarSlett
 13. Er ikke en fan av nyttårsforsetter, forbedringspotensialet er der hele året!
  Men i år skal jeg nok bremse litt på garninnkjøp...
  Høres ut som dere har en fornuftig holdning til jul og juleforberedelser. Selv om det er lett å bli revet med :-)
  Selv pleier vi å feire jul på hytta, og rekker bare så vidt å ta på oss finstasen (om vi ikke har glemt den hjemme!) før middagen serveres. Det går mest i kos og ski :-)

  Ha et fortreffelig 2011!

  PS: følger du opp Julegavealongen fra i fjor med en for 2011... *spør håpefullt og smiler vakkert* :-)

  SvarSlett