torsdag 22. april 2010

Det viktigste er å holde seg varm på beina...

... det har jeg lært av faren min. Og det har jeg stor tro på. Dattera ønsket seg strømper til å bruke i Ilse Jacobsen-gummistøvlene sine (sånne med snøring, vet du. I dette tilfellet blå med snøring). Så da ble det strømper, så klart.

Jeg er jo litt forelsket i Sterk-garnet. Det gir deilige og myke strikkeplagg og er godt å strikke med. Dessuten ser det pent ut. Jeg ser litt stort på at det nupper en del i begynnelsen - det fikser nuppefjerneren. Jeg strikket Kerttu-sokker i Julegave-alongen, og syntes det passet utmerket til dette garnet. Dessuten er dette et raskt og enkelt mønster som gjør mye ut av seg i forhold til innsatsen. Det kan vi like. Strikket på pinner 3,5.

Siden det var strømper som stod i ordreboken, forlenget jeg mønsteret, startet med noen runder blått for pyntens skyld, strikket vridd vrangbord en 10-12 cm, la inn den smaleste mønsterborden midt bak og felte langs denne. Det ble helt greit. Så strikket jeg forsterket hæl med kilefelling, som er den hælfellingen som gir best passform, syns jeg. Det hele ble avsluttet med stjernetå, såvidt jeg husker i farten.

Strømpene ble strikket ferdig, overrakt og fotografert i leiligheten vi bodde i da vi var på fjellet nylig. På det første bildet skimtes Datteras strikketøy i stolen. Hun strikker fortsatt i vei uten oppskrift, og med forbausende bra resultater til å ha så liten erfaring, syns jeg. Flotte luer med fletter, votter som sitter som de skal, og deilige og varme halser. Nå er en vest på pinnene, på øyemål og uten prøvelapp, og med en snedig flettekonstruksjon på skuldrene. Da vi var på besøk, lå ryggen pent blokket på gulvteppet og så riktig så bra ut. Det skal bli spennende å se det ferdige resultatet!

Ha en fin torsdagskveld!

13 kommentarer:

 1. kjempe fine sokker :)Her er også varme føtter en klar regel! Ha en flott kveld :)

  SvarSlett
 2. Nydelig mønster på de strømpene - og jeg lar meg imponere over dere som har tålmodighet til å strikke sånne. Jeg har ikke det :)

  SvarSlett
 3. SÅÅÅ skjønne sokker:)

  Det er så deilig når de er gode og lange:)

  SvarSlett
 4. Klart en må holde seg varm på beina. Sitter her med mine STERK-sokker på, jeg. Dvs. jeg har flere par :) Herlig garn. Flotte disse hvite, men jeg sverger til mere "varig" farge. Det har muligens noe med min iver -eller ikke- til å vaske golv ;)

  SvarSlett
 5. Sååå fine strømper...! Flott mønster, og de sitter veldig bra.

  Klem fra meg :)

  SvarSlett
 6. Aldeles nydelig strømper... :O)

  Tusen takk for de utrolig flotte grytelappene..., og teposene og det koselige kortet... :O)
  Det er kanskje litt frekt av meg å spørre, men hadde det vært muligheter for at du kunne delt oppskriften med meg også... ;O)
  Har lyst til å hekle sånne flotte grytelapper jeg også.
  Har studert de veldig nøye, men er litt usikker på hvordan du lager de taggene.

  Ønsker deg en god natt og en flott kommende fredag!

  Klem fra meg...

  SvarSlett
 7. Superflotte strømper! De er så fint strikket kanjeg se.

  SvarSlett
 8. Hvilke vakre strømper! Kan tenke meg at dattera er fornøyd. Kanskje du får bestillinger på flere, fra hennes medstudenter ;o)
  Selv så har jeg ennå ikke prøvd Sterk-garnet. Det er herved skrevet ned på "å-gjøre-når-jeg-får-infall-listen". Men først skal jag finne ut hvilket håndarbeid jeg skal ha med på hytta i helgen. Det er alltid like vanskelig. Jeg lurer litt på om det kanskje blir et par "Annepålandet-grytekluter"...
  Ha en fin helg!

  SvarSlett
 9. Kjempelekre strømper!! Nesten for gæli å gjemme de bort i gummistøvlene :D Dattera kommer garantert til å høste masse beundring for disse. Flott mønster, og strømpene sitter sikkert veldig godt oppe med den ribbestrikken bak à la Bellas mittens.

  SvarSlett
 10. Du verden så flotte strømper. Virkelig de fineste knestrømpene jeg har sett. Så flink du er.

  SvarSlett
 11. Så nydelige strømper! De er jo nesten for fine til å brukes. Jeg syntes slike mønstersokker blir så lekre i hvitt, så skal jeg strikke noen blir det garantert i den fargen.

  SvarSlett
 12. Så lekre strømper!! Enig med deg i at Sterk er godt. Er i gang med par nr tre på et to uker. I nettopp Sterk...

  SvarSlett
 13. Beautiful stockings! I am trying my first pair of knee-highs, but I think I've made them too big and will have to rip back.

  SvarSlett