fredag 23. oktober 2009

Vis meg verktøykassa di…

… og jeg skal si deg hvem du er.

Duppeditter er gøy. Mange gjør narr av menn som elsker å kjøpe nytt verktøy, og kaller Clas Ohlson for gubb-dagis, for eksempel. Men sannelig sier jeg dere – damer er mye verre! Da jeg var en ivrig quilter for noen år siden, var jeg helt imponert/sjokkert over alt utstyret som gikk an å få kjøpt. Strikking er nesten like ille. Ta sånne dingser til å tre utenpå strømpepinnene i begge ender når du ikke strikker på sokkene, for eksempel. Vet ikke hva det heter jeg, har bare sett det på nettet. Jeg har strikket sokker i snart 40 år, men har aldri registrert at jeg har hatt noe behov for det. Eller sokkeblokkere – hele vitsen med sokker, sånn jeg ser det, er jo at de skal være mest mulig elastiske, og blokker du dem ut, forsvinner jo spensten. Likevel – jeg begynner å føle at jeg trenger sokkeblokkere nå. Ikke minst siden jeg ble med i sokkemysteriet til Throught The Loops. Sokkene ser nemlig så mye finere ut på bilder med blokkere inni :-P
Ja, sånn kan det gå.

Her er min sist anskaffede duppedings – og nå lurer jeg på hvordan i all verden jeg har greid meg uten nuppefjerner i hele mitt liv?? Jeg er klar over at de har eksistert i sikkert 20 år, men jeg er jo litt treg av meg. Uansett så er jeg kjempefornøyd med nuppefjerneren min, og det er sokkene mine også.

Ellers må jeg bare få si tusen takk for snille kommentarer på mitt siste, sure innlegg! Jeg er fortsatt på beina jeg, men når sant skal sies, har jeg følt meg bedre. Men – så lenge man har hue opp og beina ner, kan man ikke klage, er mitt motto.

Gode råd kommer alltid godt med – tusen takk! Drikk masse, skrev 9na, som er lege, så det har jeg tatt til etterretning. Drikk cognac, skrev Sylvia, som selv har vært sylta forkjølet nylig, og derfor har fersk og nyttig erfaring. Hvis vi sier at 1 + 1 = 2, får vi altså: Drikk masse … cognac. Er litt usikker på om jeg skal følge denne oppskriften, etter som jeg er ganske groggy fra før. Hiv innpå masse c-vitaminer, skrev Ruth, og det har jeg gjort. Krya på dig, skrev Terese. Det sier svenskene til den som er syk, og det høres så hyggelig ut syns jeg, men jeg er litt usikker på hva det blir på norsk? Uansett, nå må det jo bare gå fremover! Leste i lokalavisen at svineinfluensaen hadde brutt løs på skolene i kommunen, med opptil femti prosent mannefall i noen klasser, så det er ikke bare meg som skranter. Felles skjebne, felles trøst. Dessuten er det spådd bare regn og slaps i hælja, så tidspunktet er godt valgt.

Men én ting står som et mysterium for meg: Hvor kommer egentlig alt snørret fra??? (Ja, unnskyld hvis jeg støter noen med sånt griseprat – hopp evt videre til neste avsnitt). Jeg må ha vært syk i den naturfagtimen vi lærte om det. Kommer det fra hodet?? I så fall er hodet mitt blitt enda tommere enn før. Jaja.

Nå skal jeg drikke te med honning og strikke clue #4 på mysteriesokkene mine. Ønsker dere god helg alle sammen! Og hold dere friske!

10 kommentarer:

 1. Må fortelle deg om min første nuppefjerner.Den kjøpte jeg for over 30 år siden, min veninne lånte den og har siden beholdt den. Jeg har lånt den av henne igjen. Jeg har kjøpt den samme nuppefjernereren som du på Clas...det var på tide å få sin egen igjen. Sa jeg også avhengig.

  SvarSlett
 2. Men, pia, stakkar!
  Legg deg under dyna og sov, da går tiden fortere, og det kjennes som om du blir fortere frisk.
  Varm melk med litt honning og pepper fikk jeg som barn ved forkjølelse, skulle drikkes så varmt som mulig, og så fort som mulig!
  Klem!

  SvarSlett
 3. Nuppefjerner, har fått en slik av mi mor og syns den er helt ypperlig på guttungens ullsokker og på gensere. Har selv kjøpt og gitt i gave, har fallt i smak hos alle som har fått.

  Håper du er på bedringen. Ønsker deg en riktig god kveld.

  SvarSlett
 4. Jeg er ikke særlig teknisk av meg, så jeg har ikke så altfor mange duppedingser.... ;)
  Men en nuppefjerner skulle jeg nok klare å håndtere. ;)
  Min favorittduppedings er fotoapparatet! ;)))

  God bedring.
  Bli fort frisk!

  SvarSlett
 5. Jeg har en sånn nuppefjerner liggende et sted, det er jeg sikker på. Jeg burde kanskje finne den frem. Ellers er jeg en sånn som kjøpe verktøy også jeg. Har haugevis med utrolig lure greier som jeg sikkert får bruk for en eller annen gang.

  Jeg skammer meg litt, men jeg har faktisk tenkt litt på sånne sokkeblokkere jeg også, kun fordi de blir finere på bilde da. Kanskje det kunne være neste "lage ting til kona sånn at hun blir glad" greie for DH. Menn trenger å føle seg nyttige.

  Ikke bli syk, spis rå løk! Svogeren min kurerte meg en gang for en skrekkelig forkjølelse med rå løk smørbrød. Vikingene gjorde også det og det virket.

  Snørr ja. Ja si det. Jeg hadde en venn en gang som hadde lest et sted at mannekroppen produserte sperm hele tiden og siden han hadde levd i cølibat ganske lenge lurte han på om man kunne drukne innenifra. Ingen sammenligning forøvrig. Jeg kom bare plutselig på det.

  Bli frisk!!!! Klem fra meg.

  SvarSlett
 6. snørr....ja, ikke sant? men sammen med tørr hoste, urk..... Jeg har vært igjennom alt sammen.
  I USA drikker de kyllingsuppe om de er syke, fyllesyke eller har kjærlighetssorg. kanskje det hjelper?
  Og nuppefjerner! Fikk det i gave en gang, og den var helt ubrukelig. Den lå og dura, helt av seg selv, i skuffen sin!! Og når jeg skulle bruke den, virket den ikke. Skjønner? Jeg heiv hele dingsen, og nupper, de plukker jeg av med fingrene, når jeg kjeder meg!! Fortsatt god bedring!!

  SvarSlett
 7. Masse cognac kan vel ikke skade?=P
  Ønsker deg riktig god bedring, håper du føler deg bedre snart!

  SvarSlett
 8. På Clas Ohlsson kan jeg gå lenge. de har jo så mye, bare ikke strikkegarn ;)

  Gubben sverger til akevitt som universalmedisin. Iallfall er det det beste som ikke virker, sier han :)

  Hangler jeg også, men det er liksom ikke fugl eller fisk. Ikke frisk og ikke syk. Spennende å se hvilken veg det går....

  SvarSlett
 9. Hei! Jeg har lurt på det der med snørret jeg også... Jeg tror det må være en av naturvitenskapens uavklarte mysterier. Det ligger sikkert en doktorgrad og Nobelpris der i fremtiden....

  SvarSlett
 10. Jeg har oppladbar skrutrekker jeg, fikk av mannen til jul. Den er kjempekjekk skal jeg si deg. Nå liker jeg å "mekke" selv da ;)
  Så kjedelig at du er blitt syk. Men når du først er blitt syk er det ikke så mye å gjøre, annet enn å slappe av drikke mye og håpe at det går fort over ;)

  God helg, og riktig god bedring!
  Klem Tino :)

  SvarSlett